Θλίψη στη Νέα Ιωνία: “Έφυγε” ο γιατρός της προσφυγιάς, Τριαντάφυλλος Σκαλίδης

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών άφησε ο γιατρός της προσφυγιάς, Τριαντάφυλλος Σκαλίδης.

Ο Τριαντάφυλλος Σκαλίδης μέσα από το “αντίο” του γιατρού Μιχάλη Μεϊκόπουλου:

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΣΚΑΛΙΔΗΣ

«Έφυγε σήμερα το βράδυ αιφνίδια από κοντά μας, σε ηλικία 81ετών ,ο γιατρός της προσφυγιάς ,της Νέας Ιωνίας Βόλου, της αλληλεγγύης και της προσφοράς. Γεννήθηκε στο Βόλο, οι γονείς μεροκαματιάρηδες, έζησε ως παιδί και νέος ,τα δύσκολα χρόνια του πολέμου, του εμφυλίου και της μετεμφυλιακής περιόδου.

Αποφοίτησε από τη Ιατρική Σχολή Αθηνών. Εργάσθηκε όλα τα χρόνια ως οικογενειακός γιατρός στη πόλη που υπεραγαπούσε τη Νέα Ιωνία Βόλου προσφέροντας ιατρικές υπηρεσίες επιπέδου. Ένα με τους Μικρασιάτες πρόσφυγες, τους έδινε κουράγιο ,τους βοηθούσε ,τους ήξερε όλα αυτά τα χρόνια με το μικρό τους όνομα.

Πριν τους εξετάσει, με κάθε ιατρικό ιστορικό μάθαινε και την ιστορία του κάθε ασθενή του, στη πατρίδα τη Μικρασια.  Αριστος γιατρός, κοινωνικός, πάντα κοντά στους ανθρώπους που είχαν προβλήματα υγείας .Η αγάπη των ασθενών και των οικογενειών τους προς το πρόσωπό του απέραντη και μοναδική. Δεν είναι υπερβολή να πούμε η πόλη αυτή των προσφύγων τον λάτρεψε.

Τον τίμησε η πόλη για πρώτη φορά που έθεσε αυτοδιοικητική υποψηφιότητα με το συνδυασμό του Στέφανου Φούσκη, λαμβάνοντας τους περισσότερους σταυρούς και υπήρξε για 4 χρόνια αντιδήμαρχος πρασίνου. Αξιόλογο έργο που αναγνωρίσθηκε από όλους.

Η φύτευση των δένδρων μανόλιας στο φαρδύ και στη Μαιάνδρου, καθώς και η καλή κατάσταση των πάρκων έγινε επί δικής του αντιδημαρχίας.

Θα λείψει από τη πόλη ο γιατρός Τριαντάφυλλος Σκαλίδης, που δεν υπάρχει στενάκι η μικρό προσφυγικό που δεν είχε εισέλθει για να εξετάσει ασθενείς. Τα αποτυπώματα του τα ιατρικά ,τα κοινωνικά θα παραμείνουν ανεξίτηλα .

Με τίμησε με την φιλία του εμένα και τα αδέρφια μου το Βασιλάκη όπως τον έλεγε και τον Γιώργο.

Τα παιδιά του ο γιατρός βιοπαθολόγος Τηλέμαχος, η Κατερίνα, ο γαμπρός του Δημήτρης Μανώλης, ο εγγονός του Γιάννης που υπεραγαπούσε και η αδερφή του Βούλα ήταν δίπλα του πάντα, και έπαιρνε κουράγιο. Πρό έτους έχασε και τη σύζυγο του Ευγενία. Του στοίχισε πολύ.

Αφήνει πίσω και πολύ καλούς φίλους και συγγενείς.

Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ ,δε θα τον ξεχάσει η αγαπημένη πόλη μας ή Νέα Ιωνία Βόλου.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑΤΡΕ ΜΑΣ.»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις