Αχ. Μπέος: Ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ πρέπει να είναι ποδοσφαιρική γιορτή

Για την πορεία του Βόλου στο φετινό πρωτάθλημα μίλησε στην «Βεργίνα TV» ο πρόεδρος της ΠΑΕ και δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, τονίζοντας ότι η ομάδα θα διεκδικήσει στα πλέι οφ, με τις πιθανότητες που της αναλογούν, ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Εκτός των άλλων ανέφερε, πως ο ΠΑΟΚ θα πάρει όσο εισιτήρια χρειάζεται ενόψει του αγώνα των δύο ομάδων στο Πανθεσσαλικό την προσεχή Κυριακή, ενώ είπε πως η ομάδα δεν δίνει εισιτήρια στον Άρη λόγω της δικαστικής διαμάχης που υπάρχει με τους «κίτρινους». Μεταξύ άλλων ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε:
«Η φετινή Σούπερ Λιγκ είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων 30 χρόνων. Ακόμη και ο τέταρτος στη βαθμολογία, που είναι ο ΠΑΟΚ, μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο. Με έχει εντυπωσιάσει σε κάποια παιχνίδια, όπως αυτά με τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο κι αν είχε σταθερότητα στην απόδοσή του με ομάδες μικρότερου βεληνεκούς, θα ήταν ψηλότερα στη βαθμολογία. Έχει όμως μεγάλες πιθανότητες στα 10 παιχνίδια των πλέι οφ να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.
Η κανονική περίοδος ολοκληρώνεται χωρίς κάποια ομάδα να έχει αποκτήσει μεγάλη βαθμολογική διαφορά από τις υπόλοιπες, όσον αφορά τις ομάδες της κορυφής, κάτι που δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.
Ο Βόλος έκανε μία πορεία εντυπωσιακή, αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι ότι πούλησε δύο παικταράδες στην ΑΕΚ (σ.σ. Φαν Βέερτ και Φερνάντες). Παρότι η ομάδα είχε μία καμπή κι αυτό ήταν λογικό, φάνηκε αξιόπιστη και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι.
Μπήκε με την αξία του στα πλέι οφ και θα διεκδικήσει με τις λίγες ελπίδες που υπάρχουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, έχοντας να αντιμετωπίσει μεγάλα ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ο Βόλος γράφει ιστορία, καθώς είναι μία ομάδα μόλις έξι χρόνων που κατάφερε να μπει στα πλέι οφ. Δεν μπορεί να συγκριθεί με ομάδες που έχουν πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ, όπως για παράδειγμα ο Άρης που έχει δύο και τρεις φορές μεγαλύτερο προϋπολογισμό από την ομάδα του Βόλου. Αυτές είναι ομάδες που έχουν ιστορία 100 χρόνων και χιλιάδες φιλάθλους.
Στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα αγωνίστηκε με τον Βόλο ο Τσελεμπάκης, ένα παιδί που δεν έχει κλείσει τα 18 του χρόνια, ενώ στον πάγκο υπήρχαν άλλοι τέσσερις ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών, λόγω και των απουσιών που υπήρχαν. Ο Βόλος δεν έχει την πολυτέλεια να διαθέτει 20-25 ισάξιους ποδοσφαιριστές. Κοιτάζουμε να πάρουμε, ό,τι μπορούμε από νεαρούς ποδοσφαιριστές. Σε ένα μίνι πρωτάθλημα 10 αγωνιστικών δεν γνωρίζουμε αν θα μπορέσουμε να έχουμε στα παιχνίδια αυτά όλη την ομάδα υγιή. Αν συμβεί αυτό, τότε θα βάλουμε δύσκολα στον Άρη».
Ο Αχιλλέας Μπέος αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι δεν θα δοθούν εισιτήρια στον Άρη για το παιχνίδι με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό, τονίζοντας σχετικά:
«Ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός πήραν επίσημα εισιτήρια, έγιναν κάποιες ζημιές, τις καταγράψαμε και τις πλήρωσαν. Στο παιχνίδι με τον Άρη πέρυσι έγιναν επεισόδια και πήγαμε στα δικαστήρια. Ισχυρίζονται ότι κατέβηκαν κάποιοι από το… διάστημα και τα έσπασαν όλα. Δεν δέχθηκαν να πληρώσουν τις ζημιές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν θα δώσουμε εισιτήρια στον Άρη. Λόγω νόμου δεν θα δικαιωθούμε στη δικαστική διαμάχη, αλλά είναι το ηθικό κομμάτι… Άρα, για ποιο λόγο να δώσουμε εισιτήρια στον Άρη;».
Για τον Γιώργο Κούτσια ανέφερε τα εξής: «Από τη στιγμή που ιδιοκτησιακά ο Κούτσιας ανήκει στον ΠΑΟΚ, παρότι ο δανεισμός του στον Βόλο ήταν για μέχρι τις 30 Ιουνίου, έπρεπε σεβαστούμε την επιθυμία του ΠΑΟΚ να παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή με μεταγραφή και να παίξει στο MLS. Εγώ έχω αρχές στη ζωή μου. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και με τον Ουάρντα. Ας τους είχε ανάγκη αυτούς τους παίκτες η ομάδα, γιατί δεν είναι εύκολο να τους αντικαταστήσεις».
Ο δήμαρχος Βόλου αναφέρθηκε τόσο στον Κωνσταντέλια που αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ: «Για τον Κωνσταντέλια το είπα από το καλοκαίρι. Τι ψάχνετε για «δεκάρι»; Αν τον βάλετε να παίξει, δεν θα μπορέσετε να τον κρατήσετε στην ομάδα πάνω από 1,5 χρόνο. Θα πάει σε πολύ μεγάλη ομάδα της Ευρώπης επιπέδου Ισπανίας, Αγγλίας, Γερμανίας, Ιταλίας. Αρκεί να παραμείνει προσγειωμένος. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για τη δουλειά που γίνεται με αυτούς τους νεαρούς παίκτες και τους έφεραν σε αυτό το επίπεδο, όπως επίσης και στο Λουτσέσκου που δεν τον «έκαψε» τον Κωνσταντέλια. Έπαιξε την κατάλληλη στιγμή και όπως έπρεπε. Εύχομαι πραγματικά ο Κωνσταντέλιας να έχει υγεία, να είναι προσγειωμένος και θα δούμε μεγάλα πράγματα από αυτόν τον ποδοσφαιριστή.
Εμείς θα προσπαθήσουμε να… κλέψουμε από τον ΠΑΟΚ το μοντέλο λειτουργίας των ακαδημιών, γιατί όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας της πρώτης ομάδας, «κλέβουν» οι «μεγάλοι» από εμάς».
Μίλησε, επίσης και για το θέμα των δοκαριών του γηπέδου του Περιστερίου και την απόφαση που πάρθηκε από την πειθαρχική επιτροπή: «Οι αγώνες κερδίζονται στον αγωνιστικό χώρο, όμως έχει δίκιο η ΑΕΚ που φωνάζει, γιατί έγινε παρέμβαση. Να πάει η ΑΕΚ να διεκδικήσει το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά βάσει νόμου η ΑΕΚ αδικείται. Από τη στιγμή που προβλέπεται στον κανονισμό η συγκεκριμένη περίπτωση, έπρεπε η ΑΕΚ να πάρει το παιχνίδι στα «χαρτιά».
Τέλος, τόνισε πως το παιχνίδι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι γιορτή του ποδοσφαίρου: «Ο ΠΑΟΚ θα πάρει όσα εισιτήρια θέλει, όπως συνέβη και με τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες. Προσκαλώ τους φιλάθλους του «Δικεφάλου» να έρθουν στο Βόλο, να περάσουν ένα όμορφο διήμερο, να δουν και να απολαύσουν το παιχνίδι και να μην γίνει το παραμικρό επεισόδιο.
Με τον ΠΑΟΚ θα είμαστε αντίπαλοι μέσα στο γήπεδο 90 λεπτά. Ο αγώνας πρέπει να είναι μία γιορτή του ποδοσφαίρου».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις