Πρώτο βήμα σωτηρίας με Πιερικό θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός

Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από τότε που ο Ολυμπιακός Βόλου γεύτηκε για τελευταία φορά τη χαρά της νίκης. Ήταν στις 4 Φεβρουαρίου, όταν οι «ερυθρόλευκοι» είχαν νικήσει στη Νεάπολη με 1-0 τον Μακεδονικό Φούφα. Ακολούθησαν πέντε παιχνίδια (δύο εντός και τρία εκτός έδρας), με απολογισμό μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες.

Η κάκιστη βαθμολογική συγκομιδή είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να υποχωρήσει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας του 2ου ομίλου, μετά την ολοκλήρωση της 17ης αγωνιστικής και τα πράγματα να γίνουν πολύ δύσκολα για τη συνέχεια, όσον αφορά την υπόθεση της παραμονής στην κατηγορία.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μπροστά τους εννέα… τελικούς και δεν έχουν περιθώρια για απώλειες βαθμών στα παιχνίδια έδρας. Δεν έχουν καταφέρει να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα, αν αναλογιστεί κανείς, πως σε επτά παιχνίδια, ως γηπεδούχοι, απέσπασαν μόλις δύο νίκες, με Σβορώνο και Μακεδονικό Φούφα, τρία ματς έληξαν ισόπαλα, με Κοζάνη, Χανιώτη και ΑΕΠ Κοζάνης, ενώ η ομάδα γνώρισε και τρεις ήττες από Ελασσόνα, Δωτιέα και Εθνικό Ν. Κεραμιδίου.

Μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός θα κληθεί να δώσει πέντε παιχνίδια έδρας, με Πιερικό, Κεραυνό Αγγελοχωρίου, Εδεσσαϊκό, Καστοριά και ΠΑΟΚ Κρηστώνης και τέσσερα εκτός με Ελασσόνα, Δωτιέα, Χανιώτη και Μακεδονικό Φούφα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να καταφέρει η ομάδα να παραμείνει στη Γ’ Εθνική είναι να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες βαθμολογικές απώλειες στην έδρας της. Πιερικός και Κεραυνός είναι δύο ομάδες που βαθμολογικά είναι μεν αδιάφορες, ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν θα έρθουν στον Βόλο για… τουρισμό. Όσο για τους Εδεσσαϊκό, Καστοριά και ΠΑΟΚ Κρηστώνης «μάχονται» με… νύχια και με δόντια για την παραμονή.

Στα εκτός έδρας ματς η Ελασσόνα είναι άνετη βαθμολογικά, όπως και ο Χανιώτης, σε αντίθεση με τους Δωτιέα και Μακεδονικό Φούφα που «καίγονται» για βαθμούς.

Στον Ολυμπιακό, πάντως, εξετάζουν κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και αυτό που βλέπουν μπροστά τους είναι μόνο το αυριανό με τον Πιερικό στο δημοτικό στάδιο της Νεάπολης. Εκεί όπου οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν να πάρουν το πολυπόθητο «τρίποντο» και να κάνουν το πρώτο βήμα για τη σωτηρία.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις