Oι τρεις λόγοι της προσφυγής στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για την ακύρωση των εκλογών της Super League 2

Tρεις είναι οι λόγοι της προσφυγής του υποψήφιου προέδρου της Super League 2, A. Ροκάκη, στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, κατά του κύρους των εκλογών με τις οποίες αναδείχθηκε πρόεδρος ο Π. Μαρτσούκος με 13 ψήφους έναντι 12 του αντιπάλου του.Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus o πρώτος λόγος είναι η συμμετοχή στις εκλογές του Απόλλωνα Λάρισας, ο οποίος φέρεται να ψήφισε Μαρτσούκο.

Σύμφωνα με τον αιτών η ομάδα της Λάρισας έπρεπε να έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα επειδή από τις 2 Φεβρουαρίου της είχε επιβληθεί ποινή αφαίρεσης βαθμών για οφειλή σε ποδοσφαιριστή, η οποία αφού δεν εξοφλήθηκε εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας έπρεπε να οδηγήσει σε δεύτερη ποινή αφαίρεσης βαθμών και εφόσον πάλι εντός προκαθορισμένης διορίας δεν εξοφλήθηκε, έπρεπε να οδηγήσει σε αποβολή από το πρωτάθλημα, άρα και σε απώλεια ιδιότητας μέλους και επομένως απώλεια δυνατότητας να ψηφίσει στις εκλογές.

Ο δεύτερος λόγος αφορά και πάλι τη συμμετοχή του Απόλλωνα Λάρισας στις εκλογές. Σύμφωνα με τον αιτών, ο Απόλλων Λάρισας είχε απουσιάσει σε τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις του ΔΣ της SL2 και σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 6 του καταστατικού αυτός είναι ένας από τους λόγους αυτοδίκαιης έκπτωσης των μελών του ΔΣ. Eπομένως και γι’ αυτό το λόγο ο Απόλλων Λάρισας δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές.

Ο τρίτος λόγος έχει να κάνει με την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής. Δηλαδή του αρμόδιου οργάνου για την επίβλεψη της εκλογικής διαδικασίας. Σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 3 του καταστατικού η εφορευτική επιτροπή εκλέγεται από τα μέλη της γενικής συνέλευσης και όχι του διοικητικού συμβουλιού. Επομένως, έπρεπε να προηγηθεί των εκλογών, γενική συνέλευση, στην οποία δεν ψηφίζει ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ,  με θέμα την εκλογή εφορευτικής επιτροπής, κάτι που δε συνέβη. Άρα η εκλογή της εφορευτικής επιτροπής και συνεπώς όλης της εκλογικής διαδικασίας είναι άκυρη.

Τέλος ενδέχεται να γίνει επίκληση και του γεγονότος ότι ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ, Λ. Θωμαϊδης, δεν εξουσιοδοτήθηκε από την ΕΕ της ΕΠΟ, που συνεδρίασε μια ημέρα πριν τις εκλογές και επομένως γνώριζε το θέμα, σχετικά με τη ψήφο του στις εκλογές της Super League 2.

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις