Βενέτης: «Αν δεν βρούμε άκρη, θα πάμε σε “λουκέτο”»

Η κατάσταση στο πρωτάθλημα της Super League 2 παραμένει στον αέρα, παρά την επανεκκίνηση στη δράση μετά από περίπου 1,5 μήνα, με το ΔΣ της ερχόμενης Τετάρτης να αναμένεται με ιδιαίτερη αγωνία.

Για την κατάσταση που επικρατεί, μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Βασίλης Βενέτης, ο οποίος φιλοξενούμενος στον ρ/σ Blue Heart ανέφερε αρχικά:

Για τη σημερινή κατάσταση και το μέλλον της Super League 2: «Δεν είναι μια κατάσταση τωρινή, αλλά διαρκεί πάνω από μήνα. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα παίξουμε αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά την Τετάρτη έχουμε ξανά ΔΣ. Τα πράγματα στην κατηγορία είναι δύσκολα. Δεν υπήρξε χρηματοδότηση και δεν ξέρω αν υπάρξει. Δεν μπορώ να το ξέρω. Η Επιτροπή, όπου βρισκόταν και ο Αλέξης (σ.σ. Παπακωνσταντίνου), είχε πάρει κάποιες υποσχέσεις ότι θα δοθεί χρηματοδότηση. Εάν ο κ. Μαρτσούκος καταφέρει κάτι καλύτερο, θα το δούμε την Τετάρτη. Εχει κάνει κάποιες επαφές με τον υφυπουργό Αθλητισμού για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι στην κατηγορία. Πάντως δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος. Γενικά είναι μια συνέχεια της κακής οργάνωσης στη Super League 2».

Για τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Πέτρο Μαρτσούκο: «Η ψηφοφορία ανέδειξε πρόεδρο τον κ. Μαρτσούκο, αλλά πρέπει να δούμε από ποιους αποτελείται αυτός ο συνεταιρισμός. Το βιώνουμε από την πρώτη στιγμή που γίναμε επαγγελματικό σωματείο. Εγώ Ολυμπιακός δεν είμαι, αλλά από αυτά που είπε ο κ. Καραπαπάς υπάρχουν μεγάλες αλήθειες. Τόση έλλειψη είχε ο συνεταιρισμός, ώστε να μην μπει πρόεδρος ένας μεγαλομέτοχος, αλλά ένας που βρίσκεται εκτός λίγκας; Μακάρι ο νέος πρόεδρος να λύσει τα προβλήματα, αλλά θα δούμε μετά την Τετάρτη πώς θα εξελιχθεί το θέμα».

Για τις φήμες που θέλουν το υπουργείο να μην δίνει τα χρήματα: «Αυτό θα το δούμε την Τετάρτη. Το υπουργείο έχει θέσει κάποιους όρους, τους οποίους δεν ξέρω αν θα τους εκπληρώσει ο νέος πρόεδρος. Ας μην προτρέχουμε, η Τετάρτη είναι κοντά, αν και για εμάς προέχει η Δευτέρα, όπου η ομάδα παίζει με τον Πανσερραϊκό».

Για το αν έχει επηρεάσει αυτή η κατάσταση τους ποδοσφαιριστές: «Δεν είναι δυνατόν να μείνουν ανεπηρέαστοι. Η αποχή ενός μήνα δεν γίνεται να μην έχει επίδραση στις ομάδες. Αυτά δεν συμβαίνουν πουθενά. Δεν ξέρω αν αυτά γίνονται στην Αφρική…».

Για το αν οι ΠΑΕ πούνε ναι στις 70.000 ευρώ που είχε προτείνει ο Αυγενάκης: «Εστω κι αν υπήρχε έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ προεδρείου και υπουργείου, η οποία αποδείχθηκε, δεν νομίζω πως οι ομάδες θα δεχθούν αυτό το ποσό. Γι’ αυτό είχαμε σταματήσει. Το καλό σενάριο θα είναι να εφαρμοστούν οι κανόνες. Βλέπετε τι έχει γίνει με την ΕΕΑ».

Για το ενδεχόμενο να μπει και πάλι «λουκέτο» στο πρωτάθλημα: «Υπάρχει αυτή η πιθανότητα, έχει ειπωθεί αυτό. Αν δεν βρούμε άκρη, θα πάμε σε «λουκέτο». Η εκλογή Μαρτσούκου δεν σημαίνει πως είναι χωρισμένη η λίγκα στα δύο. Στο θέμα αυτό πάμε ενωμένοι. Μακάρι να πετύχει στην αποστολή του ο νέος πρόεδρος, αλλά αν όχι, κάτι πρέπει να κάνουμε. Καμία ομάδα δεν θέλει να ξεκινήσει, αν δεν υπάρξει χρηματοδότηση».

Για το αν ο κ. Μαρτσούκος πληροί τις προϋποθέσεις: «Οι προϋποθέσεις είναι πτυχία ΑΕΙ ή δεκαετής παρουσία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω. Δεν ξέρω τι ακριβώς αναφέρει στην ένστασή του γι’ αυτό το θέμα ο κ. Ροκάκης».

Για τον Απόλλωνα Λάρισας και την εκτίμηση του κ. Ροκάκη πως κακώς ψήφισε: «Ο Απόλλων Λάρισας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και έχει μείνει με 13-14 παίκτες. Δεν είμαι αρμόδιος για να κρίνω το ποιος ψήφισε. Αυτά θα κριθούν στα δικαστήρια. Νομίζω ότι αυτές οι αποφάσεις βγαίνουν γρήγορα».

Για την τελευταία ΚΥΑ που κατατέθηκε και δεν συμπεριλαμβάνει τη Super League 2: «Η ΚΥΑ μπορεί να αλλάξει. Είπαν ένα ποσό στην αρχή, αλλά υπάρχει ευελιξία να δοθούν χρήματα. Το θέμα είναι να υπάρχει και βούληση».

Τέλος, αναφορικά με τους υπαινιγμούς του κ. Αυγενάκη εις βάρος της Super League 2 πρόσθεσε: «Ασφαλώς μας προσβάλλει ως κατηγορία, αλλά αυτό είχε δημιουργηθεί από την ατιμωρησία. Δηλαδή πώς παίζουν ομάδες χωρίς εγγυητικές και χωρίς να φαίνονται βιώσιμες; Θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις και να λειτουργήσουν οι νόμοι. Οι ομάδες που δεν παίρνουν αδειοδότηση δεν πρέπει να παίζουν. Ουσιαστικά «ανασταίνουν τον πεθαμένο», αλλά αυτό μάς οδηγεί στον «θάνατο» όλους».

πηγή: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις