Σκάνδαλο στο «καρναβάλι» των εκλογών της “SL2: Έγγραφα φωτιά επιβεβαιώνουν την εξόφθαλμη νοθεία”

Δημοσίευμα του “to10.gr” αποκαλύπτει τις ομάδες που …κάλυψαν τη δεκαετή παραγοντική εμπειρία του Πέτρου Μαρτσούκου.

Πως το «σύστημα Γιαννάκη» εμφάνισε τον Πέτρο Μαρτσούκο με την απαραίτητη 10ετή εμπειρία προκειμένου να είναι υποψήφιος

Υπο μορφή χιονοστιβάδας οι αποκαλύψεις για τη «νοθεία» των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου της Super League 2. Λίγες ώρες μετά την προσφυγή που κατέθεσε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά του κύρους της διαδικασίας, ο υποψήφιος Αντώνης Ροκάκης, έρχονται στο φως νέα στοιχεία που όπως φαίνεται θα απασχολήσουν τη Δικαιοσύνη.

Διότι δεν είναι μόνο όσα κατήγγειλε ο πρόεδρος των Χανίων για την παράνομη συμμετοχή ΠΑΕ στις εκλογές (Απόλλωνας Λάρισας) και για τις πιέσεις που ασκήθηκαν στις ομάδες πριν την κάλπη. Είναι όπως φαίνεται και ένα καλά οργανωμένο «σχέδιο» προκειμένου να είναι υποψήφιος ο Πέτρος Μαρτσούκος που τελικά επικράτησε και στις εκλογές (13-12 με την ψήφο της ΕΠΟ να ορίζει το αποτέλεσμα). Μια υπόθεση απευθείας για Εισαγγελέα δια χειρός «Γιαννάκη» και του περίφημου «συνεργείου» του που μόνο η Επιτροπή Δεοντολογίας της Ομοσπονδίας δεν κατάφερε να συνδέσει με την ΑΕΚ (για τη γνωστή περιοδεία ανά την Ελλάδα, στις εκλογές των ποδοσφαιρικών ενώσεων).

Τι έχει συμβεί; Ο Πέτρος Ματσούκος που στη φωτό φαίνεται σε κλίμα… καρναβαλικό, δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να μπορεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές του συνεταιρισμού. Δεν είναι κάτοχος πτυχίου ΑΕΙ και δεν είχε 10ετή προϋπηρεσία στο ποδόσφαιρο όπως προβλέπεται ως προϋπόθεση αν δεν υπάρχει πτυχίο. Η παραγοντική διαδρομή του στο ποδόσφαιρο ήταν η παρουσία του στον Αστέρα Βλαχιώτη για μια μόνο σεζόν. Ποιοι κάλυψαν τα χρόνια που χρειάζονταν για την υποψηφιότητα του; Κατά σύμπτωση τρεις ΠΑΕ σε άμεση σχέση με τον Γιαννάκη, την «εξυγίανση» και τον προηγούμενο πρόεδρος της Super League 2, τον Λεωνίδα Λεουτσάκο.

Πιο συγκεκριμένα; Η ΠΑΕ Ηλιούπολη με έγγραφο της προς την Super League 2 έκανε γνωστό πως ο Πέτρος Μαρτσούκος διετέλεσε ειδικός συνεργάτης και σύμβουλος της, στην τετραετία 2007-2011. Η ΠΑΕ Αχαρναϊκός όπου ανακοίνωσε πως ο Μαρτσούκος ήταν και για εκείνη ειδικός συνεργάτης και σύμβουλος στην τετραετία 2013-2017. Και η ΠΑΕ Απόλλων Πόντου που με τη σειρά της, υποστηρίζει πως είχε ως «ειδικό συνεργάτη» τον Μαρτσούκο στη διετία 2018-2020.

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν και οι «υπογραφές» των σχετικών εγγράφων. Διότι αν η Ηλιούπολη δεν χρειάζεται συστάσεις, για τους άλλους δεν είναι το ίδιο.

Το έγγραφο λοιπόν της ΠΑΕ Αχαρναϊκός, το υπογράφει ο Χαράλαμπος Σταμούλης που αν και εκείνος παιδί της Ηλιούπολης, έχει και τη σφραγίδα της ιστορικής ομάδας του Μενιδίου αλλά και μια θέση αντιπροέδρου της Super League 2 εκπροσωπώντας τον Απόλλωνα Πόντου. Ναι, την τρίτη ομάδα που έστειλε σχετικό έγγραφο για τον Μαρτσούκο. Σε αυτό υπάρχει η υπογραφή του Άλεξ Κάλας ή Κοσμά Καλαϊτζίδη. Του αδερφού του προπονητή Δημήτρη Καλαϊτζίδη ο οποίος είχε κάνει τις γνωστές καταγγελίες (μαζί με τον Νίκο Γεωργέα) για το Ολυμπιακός-Βέροια. Μια πλεκτάνη που γρήγορα αποκαλύφθηκε, όπως και οι εμπνευστές της.

Φυσικά τα έγγραφα αυτά θα πρέπει να δικαιολογούν και άλλα έγγραφα. Θα πρέπει για παράδειγμα να υπάρχουν παραστατικά που θα επιβεβαιώνουν την επαγγελματική συνεργασία του Πέτρου Μαρτσάκου με τις συγκεκριμένες ΠΑΕ σε αυτά τα 10χρόνια. «Ειδικός συνεργάτης και σύμβουλος» δεν είναι κάποιος τίτλος που αφορά σε κάποιον που δίχως αμοιβή προσφέρει τις γνώσεις του. Πολλώ δε μάλλον σε κάποιον που δεν το κάνει για μια ομάδα, αλλά για τρεις διαφορετικές σε μια δεκαετία πριν γίνει πρόεδρος σε μια άλλη, τέταρτη. Θα πρέπει επίσης ο Πέτρος Μαρτσάκος να μπορεί να επιβεβαιώσει και μέσα από τις φορολογικές του δηλώσεις τα χρήματα που αποκόμισε από τις συνεργασίες αυτές. Διότι αλλιώς η συγκεκριμένη υπόθεση παίρνει διαφορετικά χαρακτηριστικά απαιτώντας διερεύνηση.

πηγή: to10.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις