Γιάκος: «Καλύτερα να γίνει μία αναδιάρθρωση»

Οι δηλώσεις του Ευρυπίδη Γιάκου μετά την ήττα της ΑΕΛ από την ΑΣΑ για την 14η αγωνιστική της Super League 2.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Σίγουρα ζούμε μέσα σε δύσκολες συνθήκες για τη χώρα μας, με αυτό που έγινε στα Τέμπη που χάθηκαν τόσες αθώες ψυχές, σ’ αυτή τη τραγωδία. Χάθηκαν και δύο παιδιά από τη πόλη, δεν μπορώ να μιλήσω για ποδόσφαιρο, εν μέρει όμως θέλω να το κάνω, γιατί περνάμε πάρα πολύ δύσκολες στιγμές πιστεύω όλες οι ομάδες και όλοι οι ποδοσφαιριστές, πολλές ομάδες είναι τα παιδιά απλήρωτα και είναι κάθε μέρα εκεί στο γήπεδο.

Δεν γίνεται να σταματάει το ποδόσφαιρο, να μην υπάρχουν έσοδα, εν μέρει καταλαβαίνω και τους προέδρους, που δεν έχουν από πουθενά να πάρουνε, αλλά πρέπει να βρεθεί μία λύση, για να γίνει το πρωτάθλημα καλύτερο. Λέμε ότι παίζουμε στη Super League 2, στη Β’ Εθνική και ντρεπόμαστε να το πούμε. Πραγματικά είναι τόσες ομάδες, όπως είπε και ο κόουτς, η ΑΕΛ που είναι μεγάλη ομάδα, πέρασα από εδώ, θα ξαναγυρίσει πάλι ο κόσμος στο γήπεδο, η Καρδίτσα με τόσο κόσμο, όπως είναι και πολλές άλλες ομάδες, πρέπει να κοιτάξουμε να κάνουμε κάτι, να αναβαθμίσουμε το ποδόσφαιρο μας.

Δεν γίνεται να έχουμε τόσες ομάδες στην Superleague 2, δεν είμαι αρμόδιος εγώ πραγματικά, έχω περάσει και από την Α’ Εθνική χρόνια. Αυτό που ζω τα τελευταία χρόνια στη Β’ Εθνική, είναι πραγματικά μία παρωδία. Για μένα καλύτερα να γίνει μία αναδιάρθρωση, να ανεβούν αυτές οι ομάδες με αυτό το κόσμο και να δούμε ένα αληθινό πρωτάθλημα με 18 ακόμα και με 20 ομάδες. Τώρα είμαστε εμείς 14 ομάδες Superleague 2, το έχουν κάνει ένα κλειστό κύκλωμα. Ξαναλέω δεν είμαι αρμόδιος, δεν θέλω να κρίνω κάποιον ή κάποιον από την Superleague, αλλά πρέπει και αυτές οι ομάδες με τόσο κόσμο, πιστεύω το ποδόσφαιρο να αναβαθμιστεί να γίνει μια Β΄ Εθνική πραγματική, γιατί υπάρχουν τόσα ταλέντα που πρέπει να παίξουνε.

Τι να πω, εντάξει δεν θέλω να κουράζω άλλο. Πραγματικά περνάμε δύσκολες στιγμές, τι να πω εντάξει να μην καταντήσω κουραστικός με αυτά που λέω. Θέλω να ξαναπώ για την τραγωδία να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο συλλυπητήρια σε όλες τις οικογένειες και αυτοί που είναι αρμόδιοι να κοιτάξουνε τις ευθύνες τους».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις