Νταβέλης: «Ομάδα – σκάνδαλο ο Πανσερραϊκός»

Ο Αχιλλέας Νταβέλης αποκάλυψε ότι η ΑΕΛ κινείται δικαστικά κατά των Λιονταριών και είπε για το τεχνικό τιμ: «Δεν θέλω ούτε να τους ξέρω»!

Έτοιμος να ξηλώσει όλο το τεχνικό τιμ εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αχιλλέας Νταβέλης. Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Pressing 90.1 υποστήριξε ότι «άκουσα μόνο ανοησίες», όταν ρωτούσε για τα αίτια της ήττας από την Αναγέννηση Καρδίτσας και υποστήριξε ότι το αποτέλεσμα αυτό δεν θα το συγχωρήσει ποτέ!

Γιατί ο Νταβέλης ήθελε την ΑΕΛ έστω 2η; Όπως αποκάλυψε: «Ο Πανσερραϊκός είναι μια ομάδα σκάνδαλο από μόνη της. Έχει σοβαρότατα θέματα νομικής φύσεως στα οποία θα γίνει ένας αγώνας διεκδίκησης ως προς το πώς λειτουργεί και κατά πόσο είναι νόμιμη η άδεια λειτουργίας της». Αναλυτικά:

«Το παιχνίδι του Σαββάτου αποτελεί την απαρχή εξελίξεων σε όλα τα επίπεδα. Είχαμε μια οικτρή, αδικαιολόγητη ήττα, έχοντας ανταγωνίστρια μια ομάδα με πολλά προβλήματα και χωρίς ιδιαίτερες περγαμηνές. Ρώτησα το αγωνιστικό τμήμα γιατί συνέβη αυτό και δεν πήρα ούτε μία σοβαρή απάντηση. Προσβλήθηκε η ιστορία και η νοημοσύνη όλων. Οι εξελίξεις είναι δεδομένες.

Οτιδήποτε είναι σωστό ή λάθος κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Το να θες να δημιουργήσεις μια ομάδα σε μια κατηγορία που είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και με όραμα που ξεπερνούσε τα δεδομένα που παραλάβαμε, δεν θεωρώ ότι είναι λάθος. Λάθος είναι να αποδεικνύεται μετά από 10 μήνες ότι κάποιοι άνθρωποι ήταν κατώτεροι των περιστάσεων ή δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους στην απόλυτη εμπιστοσύνη που τους δόθηκε.

Οι άνθρωποι αυτοί είχαν περγαμηνές. Έχετε ακούσει η ΑΕΛ να έχει σκάουτ έναν από τους τρεις κορυφαίους στην Ελλάδα; Έχετε ακούσει να έχει τεχνικό διευθυντή με επαγγελματικά χαρακτηριστικά; Σε προπονητικό επίπεδο έγιναν επιλογές με έναν άνθρωπο που ήξερε την ομάδα, αλλά δεν είχε προλάβει να ολοκληρώσει και τώρα με έναν, ο οποίος είχε περγαμηνές και έχει αναδείξει ομάδες. Έγιναν οι σωστές επιλογές με ένα ισχυρό όραμα.

Οι άνθρωποι και οι προθέσεις τους κρίνονται εκ του αποτελέσματος και όχι σε μια λευκή κόλλα. Είναι εύκολο να σχεδιάζεις, αλλά το αποτέλεσμα θα σε κρίνει. Το πιο τραγικό για το οποίο τους είχα προειδοποιήσει είναι ότι ενταφιάσανε τη δυνατότητα της ΑΕΛ να κυνηγήσει το πρωτάθλημα, είτε αγωνιστικά, είτε στα χαρτιά. Αν σταματήσει το πρωτάθλημα και είσαι δεύτερος μπορείς να διεκδικήσεις άνοδο σε μια κατηγορία που δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί. Είναι απόφαση της Πολιτείας και των μεγάλων «παικτών».

Τα παιδιά τι έκαναν; Ήρθαν με μια ομάδα ανεκδιήγητη στο Αλκαζάρ, μας ξεφτίλισαν όλους, δεν έδωσαν καμία εξήγηση, ούτε ο προπονητής, ούτε η τεχνική ηγεσία για ό,τι έγινε και σήμερα καλούμαστε να κάνουμε ένα τεράστιο μνημόσυνο. Φωτεινή στιγμή ήταν ο Στέφανος Σουλούκος. Ο εξαιρετικός προπονητής του τού είπε πού να πέσει».

Για το πώς έγιναν οι μεταγραφικές επιλογές:

«Άκουσα τυφλά τις εισηγήσεις των τεχνικών διευθυντών. Και αυτό είναι που με βασανίζει ακόμα περισσότερο. Ήμουν υποχρεωμένος να τους ακούσω. Επελέγησαν αυτοί που προτάθηκαν με έμφαση. Ήταν κατηγορηματικός ο κύριος Ταυλαρίδης. Να μην υποτιμούμε τι πιέσεις δέχεται η ομάδα διοικητικά σε ένα πρωτάθλημα – ανέκδοτο και γίνεται μέσα σε συμπληγάδες των συμφερόντων του νότου ή του βορρά».

Για τον Πανσερραϊκό:

«Είναι μια ομάδα προσκολλημένη στο άρμα του Βορρά. Ο ομφάλιος λώρος είναι με τον Βορρά. Ο Βορράς έχει ερείσματα σε ΕΠΟ, ΚΕΔ. Αυτός είναι ο ποδοσφαιρικός χάρτης. Ο Πανσερραϊκός είναι μια ομάδα σκάνδαλο από μόνη της. Έχει σοβαρότατα θέματα νομικής φύσεως στα οποία θα γίνει ένας αγώνας διεκδίκησης ως προς το πώς λειτουργεί και κατά πόσο είναι νόμιμη η άδεια λειτουργίας της. Έχω πλήρη επίγνωση γι’ αυτά που λέω.

Γι’ αυτό είχε τεράστια σημασία για την ΑΕΛ γι’ αυτούς που έχουν τις ευθύνες και θα αναδειχτούν τα επόμενα 24ωρα, να κρατηθεί η ομάδα πάση θυσία στη 2η θέση. Με αφέλεια, αντιεπαγγελματισμό και επιπολαιότητα το απώλεσαν το Σάββατο και δεν θα τους το συγχωρήσω ποτέ. Δεν πήρα σοβαρή απάντηση για τα αίτια της ήττας. Άκουσα μόνο ανοησίες. Το επιτελείο μαζί με τις παραφυάδες πληρώνεται 22.000 ευρώ το μήνα. Για να μας δουλεύουν μ’ αυτό τον τρόπο, δεν θέλω ούτε να τους ξέρω».

Αν σκέφτηκε να αποχωρήσει:

«Η οικονομική αιμορραγία είναι ασύλληπτή. Το τελευταίο διάστημα έχω δεχτεί μια ασύλληπτη επίθεση αλητείας και λάσπης από οργανωμένα παράκεντρα, τοπικά και των Αθηνών, που πιστεύουν ότι βρήκαν μια εξαιρετική ευκαιρία για να με πλήξουν. Αυτό αντιμετωπίζεται εύκολα. Πρώτο μέλημα είναι να τη φέρεις εις πέρας όταν αναλαμβάνεις μια ευθύνη. Πρόκειται για μαραθώνιο. Αναζητώ την εξασφάλιση βιωσιμότητας της ΑΕΛ, να υπάρχει βαθύ αποτύπωμα Λάρισας.

Θα γίνει πλήρης αναδιάρθρωση όλου του αγωνιστικού τιμ. Οι επιφανείς Λαρισαίοι ούτε κεράκι δεν ανάβουν για την ομάδα. Εγώ λαγός δεν μπορώ να γίνω. Θα βρω βιώσιμες λύσεις για την ομάδα. Θα γευτούμε το ποτήρι της χαράς αν παραμείνουμε ενωμένοι, δούμε το δάσος και όχι το δένδρο».

Πηγή/Απόδοση: FL News

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις