Τσεκούρας: “Ολυμπιακοί αλά καρτ…”

Δήλωση του προέδρου του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου δημοσίευσε το επίσημο site του Συλλόγου. Ο κ. Τσεκούρας κάνει μία αναδρομή της θητείας του στο Δ.Σ. των ερυθρολεύκων και επιπλήττει όσους κάνουν ανέξοδη κριτική, χωρίς να έχουν βοηθήσει τον Σύλλογο στα δύσκολα.

Αναλυτικά η δήλωση όπως δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα του Ολυμπιακού Βόλου:

“Τα τελευταια 20 σχεδόν χρονια που υπηρετώ από διάφορες θέσεις τον Ερασιτεχνη Ολυμπιακο Βολου σε πολύ δύσκολες στιγμές βοήθησα οσο μπορούσα στο να συνεχίσει να ζει αυτός ο μεγάλος Σύλλογος μέσα σε αντίξοες συνθήκες, με πολλα προβληματα και εμπόδια.

Έχω ήσυχη την συνείδηση μου γιατι υπηρετώ τον Σύλλογο υπεύθυνα με σοβαρότητα, τιμιότητα και ανιδιοτέλεια.

Είναι λογικό ολο αυτό το διάστημα, στα πλαίσια των καθημερινών ενεργειών να πάρθηκαν αποφάσεις που αποδείχθηκαν λανθασμένες.

Όλα έγιναν με σκοπο την καλή λειτουργια και την πρόοδο όλων των τμηματων του Ερασιτεχνη, δίχως δολο  και πρόθεση.

Μετα τον υποβιβασμό της ποδοσφαιρικής ομάδας από την Super league2 το ποδοσφαιρικο τμημα ήλθε αναγκαστικά στην ευθυνη λειτουργίας του στον Ερασιτεχνη.

Η δημιουργια του ποδοσφαιρικού τμήματος που ουσιαστικά ηταν διαλυμένο και απαξιωμένο  δεν ηταν και το ποιο εύκολο έργο.

Υπαρχει περίπτωση να πιστέψει κανείς ότι θα αναλαμβάναμε μια τοσο μεγαλη ευθυνη, εάν δεν είχαμε την διαβεβαίωση ότι θα έχουμε βοήθεια?

Από 1η Μαΐου 2022 έως την ημερομηνία της ΓΣ το καλοκαίρι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να αναλάβει το ποδοσφαιρικο τμημα.

Την ημερα της ΓΣ παρουσιάστηκε ένα μέλος μας διαβάζοντας μάλιστα επιστολή ενός άλλου μέλους  και ζήτησε να αποχωρήσουμε από την Διοίκηση πηγαίνοντας στο Πρωτοδικείο. Φυσικα μετα από λίγες μέρες γνωριζουμε όλοι το φιάσκο και την κατάληξη.

Ολο αυτό το διάστημα  και πριν ακομη έλθω σε συμφωνία με τον κο Θεοδοσιάδη, ήμουνα σε συχνή επικοινωνία με τον κο Νταοπουλο και κάποιους φίλους του ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία και την πρόθεση  του να ηγηθεί της προσπάθειας (υπαρχει το σχετικό mail) ώστε άμεσα η ομαδα να γινει ΠΑΕ και να παρει τις μετοχές τις οποίες  δεν πήρε όπως ο ίδιος δήλωσε εάν και έδωσε τα χρηματα.

Και ενώ είχαμε έλθει πολυ κοντά στην συμφωνία τοσο στο οικονομικό κομμάτι οσο και στην ενίσχυση της ομάδας με έμπειρους παίκτες,(παραπέμπω στις δημόσιες δηλώσεις του κου Νταοπουλου στην πρώτη προπόνηση) και μάλιστα η συμφωνία με τον κύριο Θεοδοσιάδη έκλεισε με την έγκριση τους, τους εστάλη λίστα με ποδοσφαιριστές που μας ενδιέφεραν, κάποιοι δυστυχώς έκαναν ότι είναι δυνατόν σπιλώνοντας τα μελη του ΔΣ και κυρίως εμένα προσωπικά βγάζοντας ένα απίστευτο και ανεξήγητο μίσος ,να πείσουν τον κο Νταοπουλο και τους φίλους του να μην εμπλακούν με την διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος και μάλιστα τις τηλεφωνικές παρεμβάσεις τους τις κάνανε δημόσια για να επιδεικνύουν  τις δυνατότητες και τις σπουδαίες γνωριμίες τους ΝΤΡΟΠΗ.

Αλλωστε ποσο μυαλό πρεπει να εχουν να μην μπορούν να καταλάβουν ότι πολεμώντας εμένα έκαναν κακό στον  Ολυμπιακο Βολου που κόπτονται ότι τον υπεραγαπούνε.

Τον Σεπτέμβριο και μετα τις αρνητικές εξελίξεις του Καλοκαιριού έπρεπε να αποφασίσουμε εάν θα συνεχίσει το ποδοσφαιρικο τμημα.

Είναι γνωστό ότι κάναμε συνέχεις εκκλήσεις για βοήθεια κάναμε Γενική Συνέλευση μήπως βρεθεί λύση, κανένα ενδιαφερον.

Μπροστά στον κίνδυνο της διάλυσης βάλαμε  πανω από την λογική το συναίσθημα και την αγάπη μας για τον Σύλλογο και συνεχίσαμε ενώ γνωρίζαμε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίζαμε.

Εάν αυτό κρίνουν τα μελη μας ότι ηταν λάθος το αναγνωρίζουμε και αναλαμβάνουμε την ευθυνη.

Πρόσφατα ένα μέλος μας, έστειλε μια επιστολή με την οποία μας προέτρεπε να φύγουμε και το χειρότερο να οδηγήσουμε τον Σύλλογο σε 24 ώρες στο Πρωτοδικείο, αγνοώντας φυσικα ότι ο Σύλλογος εκτός από το ποδοσφαιρο εχει και αλλα 7 αγωνιστικά τμηματα που είχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις με καταστρεπτικές συνέπιες για τα τμηματα αν δεν μετείχαν στους αγώνες.

Καμία σοβαρή διοίκηση δεν θα αποδεχόντανε τέτοια προσβλητική και επιζήμια πρόταση.

Προς όποιο μέλος μας ενδιαφέρεται ενημερώνουμε ότι ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βολου εχει νόμιμο καταστατικο εναρμονισμένο με τον νεο Αθλητικο Νομο και άρθρα που προβλέπουν τις διαδικασίες.

Τις δυνατότητες  και τις προθέσεις μας δεν τις κρύψαμε ποτέ, δεν τάξαμε τίποτα πανω άπαυτά που μπορούσαμε να κανουμε,  είπαμε την αλήθεια στον κόσμο του Ολυμπιακού.

Αλλωστε ποτέ δεν διεκδικήσαμε τον ρόλο του οικονομικού μεγαλοπαραγοντα, απλοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βολου είμαστε και τίποτα παραπάνω.

Αναγνωρίζω τα λάθη που έγιναν και αναλαμβάνω, ως πρόεδρος,  πλήρως  την ευθυνη για την κακη πορεία του ποδοσφαιρικού τμήματος, εξαπατήθηκα το καλοκαίρι, το αναγνωρίζω αλλα και πολεμηθηκα πολυ και κάποιοι υπέσκαπταν την προσπάθεια μου από κακία και μίσος με στόχο να αποτύχω,  ζητώ συγνώμη μονο από τους αγνούς φιλάθλους και τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού που στηρίζουν την ομαδα και τον Ερασιτεχνη παρά την πίκρα τους.

Οσο για κάποιους που εκμεταλλεύονται την κακη πορεία του ποδοσφαιρικού τμήματος βαζουν Ολυμπιακομετρο και περιφέρονται στις καφετέριες διαδίδοντας ελαφρά τη καρδία απειλές και ψευδή, με σκοπο να πλήξουν την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια μου τους πληροφορώ οτι ματαιοπονούν γιατι γνωριζόμαστε λίγο πολυ όλοι στην Πόλη.

Μπορεί η σιωπή να είναι χρυσός όμως δεν ειναι αδυναμία  θέλω να υποβάλλω κάποιες ερωτήσεις γενικα, σε αυτούς που θυμούνται οτι  υπαρχει Ερασιτέχνης μονο όταν δεν υπαρχει ΠΑΕ, και επειδή δυστυχώς κάποιοι πουλάνε, οπαδιλικη και ανέξοδα Ολυμπιακά αισθήματα και από πανω κάνουν ανέξοδη και κακόπιστη κριτική, τους καλώ  να κοιταχτούν  στον καθρέφτη και να απαντήσουν’.

  1. Μετα τα γεγονότα του 2011 που ψάχναμε να βρουμε κανένα μέλος να συμπληρώσουμε ψηφοδέλτιο για την Διοίκηση του Ερασιτεχνη και δεν βρίσκαμε που ήσασταν?
  2. Όταν για 2 χρονια ο Ολυμπιακός Βολου δεν συμμετείχε σε κανένα πρωταθλημα και αυτοι που τωρα κατηγορείτε τρέχανε τα σαββατοκύριακα με τα παιδάκια σε ολη την Ελλάδα σε αγώνες και τουρνουά για να κρατήσουν ζωντανό το όνομα του Ολυμπιακού Βολου που ήσασταν?
  3. Οταν το 2016 η ΠΑΕ έφυγε από το πρωταθλημα και η Διοίκηση του Ερασιτεχνη μπήκε μπροστά στον αγώνα για να ξαναστηθεί ο Σύλλογος, που ήσασταν?
  4. Οταν το 2019 η ομαδα εγινε πάλι ΠΑΕ  ξεχάσατε τον Ερασιτεχνη, και μόλις το καλοκαίρι του 2022 έπεσε κατηγορία τον ξαναθυμηθήκατε?, ωραίοι Ολυμπιακοί αλλά καρτ.
  5. Όταν ο Ερασιτέχνη δεν είχε ούτε ένα δελτίο στο μπάσκετ στο ποδοσφαιρο στην κολύμβηση και τωρα εχει αγωνιστικά τμηματα σε 8 διαφορετικά αθλήματα και είναι μέσα στους μεγαλύτερους Συλλόγους της Χώρας ,που ήσασταν να βοηθήσετε όχι εμάς αλλα τον Σύλλογο που λέτε ότι αγαπάτε?
  6. Μπορείτε τελικα να μας πείτε για να μάθουμε και εμείς, μια και είστε ποιο Ολυμπιακοί από εμάς πως έχετε βοηθήσει τον Σύλλογο και τι σας εχει κοστίσει?
  7. Τι έχετε προσφέρει εσείς περισσότερο  όλα αυτά τα χρονια στον Ερασιτεχνη, και βρίζεται χυδαία ανθρώπους που αφιερώνουν πολύτιμο χρονο και χρηματα για να συντηρούν τα τμηματα?
  8. Ποιος σας έδωσε το δικαιωμα κάνοντας σόου εντυπωσιασμού να μας προτρέπετε να κάνουμε πράξεις αντίθετες με το ήθος και την λογική μας?

Κανένας μας δεν είναι ευχαριστημένος από αυτή την κατασταση, ποσο μάλλον εμείς. Όμως η ζωη συνεχίζεται, και είναι χρέος όλων μας να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, οσο χαμηλά και αν ειμαστε πρεπει να βρουμε την δύναμη να ξανασηκωθούμε γιατι ειμαστε Ολυμπιακός Βολου.

Από την 1η Μάϊου 2023 ξεκινάει μια καινούργια προσπάθεια αναγέννησης και ανασυγκρότησης του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Η πρόθεση του Δικηγόρου κου Γιάννη Παπαδόπουλου, που εκπροσωπεί consortium εταιρειών, να ηγηθεί της προσπάθειας ανασυγκρότησης του ποδοσφαιρικού τμήματος, δίνοντας όραμα και προοπτική για μια υγιή και βιώσιμη λύση μας βρίσκει σύμφωνους.

Οι συζητήσεις που γίνονται είναι στα πλαίσια της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, με στόχο την εξασφάλιση και των δυο πλευρών.

Απομένουν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες ώστε να γραφεί το τελικο κειμενο της συμφωνίας και να υπογραφεί.

Η Διοίκηση του Ερασιτεχνη  θα είναι πάντα πρόθυμη να βοηθήσει, σε ότι της ζητηθει, στο πλαίσιο των καταστατικών υποχρεωσεων της.

Ο στόχος είναι κοινός αφήνουμε πίσω αυτά που μας χωρίζουν, ενώνουμε τις δυνάμεις μας γιατι πανω από όλους και από όλα είναι ο Ολυμπιακός Βολου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις