Μαγική εικόνα η ισοπαλία (1-1) με Οικονόμο

Μπορεί ο Οικονόμος να έπαιζε τα ρέστα του στη σημερινή αναμέτρηση, όμως εντός αγωνιστικού χώρου φάνηκε λίγος για να πάρει τους τρεις βαθμούς που θα του εξασφάλιζαν ακόμη έναν χρόνο στη Γ’ Εθνική. Παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε στο 18’, κόντρα στην εικόνα του αγώνα, δεν μπόρεσε να κρατήσει το υπέρ του σκορ και από τύχη δεν έφυγε ηττημένος από το «Π. Μαγουλάς», καθώς η Νίκη, ειδικά στο 2ο ημίχρονο ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Ισοφάρισε με τον Ελευθεριάδη στο 67’ και έχασε σπουδαίες ευκαιρίες να πάρει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

728x90 papoulias

Ψυχρολουσία στο 18’ με Σενκάι

Αναγνωριστικό ήταν το παιχνίδι για τις δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τη Νίκη μετά το πεντάλεπτο να ανεβάζει στροφές και να μεταφέρει τη δράση στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Στο 6’ είχαμε την πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων όταν το μακρινό σουτ του Ελευθεριάδη ανάγκασε τον Γούπο σε εντυπωσιακή απόκρουση. Κι ενώ η ομάδα του Στέφανου Ξηροφώτου έψαχνε τον τρόπο να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, ήρθε η ψυχρολουσία στο 18’. Ο Σενκάι ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ από αριστερά της μεγάλης περιοχής κι ενώ όλοι περίμεναν σέντρα, ο μέσος του Οικονόμου έστειλε την μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι του Στούκα, που δεν υπολόγισε σωστά και μετά στο βάθος της εστίας της Νίκης. Το 0-1 υποχρέωσε τους γηπεδούχους να ανέβουν ψηλότερα ώστε να φτάσουν την ισοφάριση, χωρίς όμως επιτυχία καθώς η ομάδα της Τσαριτσάνης κράτησε σχετικά εύκολα εκτός περιοχής τους επιθετικούς της Νίκης. Η καλύτερη στιγμή των κυανόλευκων καταγράφηκε στο 35’ όταν η απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Ελευθεριάδη έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Γούπου.

Μεταμορφωμένη στην επανάληψη η Νίκη

Αποφασισμένη να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση μπήκε η Νίκη στο 2ο ημίχρονο. Στο 3ο λεπτό της επανάληψης ο Ελευθεριάδης μπήκε από αριστερά έπιασε το σουτ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι σταματώντας στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Κόλα δεν σημάδεψε σωστά με το κεφάλι με την μπάλα να περνά παράλληλα της εστίας των φιλοξενούμενων. Στο 55’ ο Σκοπελίτης προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα πραγματοποιώντας μία επικίνδυνη σέντρα σουτ, η μπάλα όμως πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας.

Η αυξανόμενη πίεση της Νίκης καρποφόρησε στο 67’ όταν ο Κόλα σέντραρε στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων, ο Ελευθεριάδης από το σημείο του πέναλτι έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Γούπου. Στο 75’ η Νίκη άγγιξε την ολική ανατροπή όταν ο Ιορδανίδης βρέθηκε σε θέση βολής, έπιασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Κορομηλά και στρώθηκε στον Ελευθεριάδη, με τον βραχύσωμο μέσο να σκοράρει από θέση οφσάιντ σύμφωνα με τον επόπτη.

Οι γηπεδούχοι έψαξαν και το δεύτερο τέρμα και στο 83’ παραλίγο να το πετύχει ο Κιπτίου, όταν το σουτ έξω από την περιοχή που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Μέτσε ήταν αυτός που έπιασε δυνατό σουτ με τον Γούπο να εξουδετερώνει με διπλή προσπάθεια. Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ιορδανίδης έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, όταν απέναντι από τον Γούπο δεν μπόρεσε να τον πλασάρει, με τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων να βγαίνει νικητής μπλοκάροντας με διπλή προσπάθεια. Η τελευταία φάση του αγώνα ήταν και πάλι για τη Νίκη με τον Ελευθεριάδη να βρίσκεται απέναντι από τον τερματοφύλακα του Οικονόμου, όμως το πλασέ του σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων και πέρασε άουτ.

Οι συνθέσεις

Νίκη Βόλου: Στούκας, Αλεξανδρής, Αναστασίου, Χολέβας, Ναουμίδης, Βέργος, Μέτσε, Κόλα (90+2’ Ματθαίου), Ελευθεριάδης, Σκοπελίτης (76’ Κιπτίου), Ιορδανίδης (90+4’ Τσορμπατζής)

Οικονόμος Τσαριτσάνης: Γούπος, Σιάτρας, Μανίκος, Μαχαίρας, Σενκάι, Κορομηλάς, Καραγκούνης, Παπαγεωργίου (61’ Καμπέρης), Μπαλής, Γκαμπέτας (76’ Βελετάνης), Αγρόδημος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις