Ισόπαλο το αθηναϊκό ντέρμπι – Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Μαυροβούνιος ρέφερι

Δίχως τέρματα ολοκληρώθηκε το αποψινό ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής των πλέι οφ στην «Αγιά Σοφιά – OPAP Arena» με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό να μένουν στο 0-0, αποτέλεσμα με το οποίο το τριφύλλι διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το ματς ξεκίνησε με αναγνωριστικό παιχνίδι από τις δύο ομάδες, τον Παναθηναϊκό να πιέζει από το πρώτο λεπτό ψηλά για να δυσκολέψει την ΑΕΚ στη φάση της ανάπτυξης από την άμυνα και την Ενωση να πράττει το ίδιο μετά το πρώτο 15λεπτο.

Η πρώτη τελική προς την εστία έγινε στο 16’ με τον Αραούχο να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 18’ ο Μαντσίνι μπήκε στην περιοχή με ατομική ενέργεια αλλά δεν μπόρεσε να σουτάρει υπό την πίεση των Μήτογλου και Μακουντί.

Στο 26’ η ΑΕΚ βγήκε σε κατάσταση τρανζίσιον με τον Αμραμπατ, που τροφοδότησε ωραία τον Γκατσίνοβιτς στην απέναντι πλευρά, όμως ο Σέρβος πλάσαρε άστοχα.

Εξι λεπτά αργότερα ο διαιτητής Νταμπάνοβιτς χαρίστηκε στον Αμραμπατ τη δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα με τα δύο πόδια στον Χουάνκαρ (32’) και έπραξε ανάλογα στο 43’ όταν ο Μαροκινός σταμάτησε με το χέρι πάσα του Μπρινιόλι.

Στο αμέσως προηγούμενο λεπτό η Ενωση έχασε την καλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ρότα να αδειάζει τον Μάγκνουσον αλλά να πλασάρει άουτ με το αριστερό από το ύψος της μικρής περιοχής (42’), ενώ στο 41’ ο Μαντσίνι με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα μισό μέτρο δίπλα από το δοκάρι.

Λίγο νωρίτερα, ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι του Χατζισαφί το οποίο κρίθηκε ότι βρίσκεται σε φυσική θέση από διαιτητές και VAR (36’) και το ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα και κραυγαλέες υποσχόμενες ευκαιρίες.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αλμέιδα αντικατέστησε άμεσα τον Αμραμπατ με τον Τσούμπερ και ο ρυθμός έγινε για ένα δίλεπτο… φρενήρης.

Ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια τριπλή ευκαιρία στο 46’, με τον Αθανασιάδη να σώζει αρχικά σουτ του Μαντσίνι κι εν συνεχεία του Ιωαννίδη από το ύψος του πέναλτι και τον Τσέριν να πλασάρει άουτ από τα δέκα μέτρα!

Η ΑΕΚ αντέδρασε άμεσα και στο 47’ ο Μπρινιόλι παραχώρησε κόρνερ σε σουτ του Γιόνσον, ενώ ο ίδιος παίκτης, στην εξέλιξη της φάσης, είχε κεφαλιά άουτ από σέντρα του Χατζισαφί.

Στο 53’ ο Ιωαννίδης έκλεψε τη μπάλα από λάθος του Γιόνσον, αλλά ο Μήτογλου έκανε σωτήριο τάκλιν την ώρα του σουτ.

Ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς Μπερνάρ και Κλέινχεϊσλερ στο 65’ και πέντε λεπτά μετά ο Αλμέιδα τους Σιντιμπέ, Ελίασον και Μάνταλο, με το ντέρμπι να βρίσκεται στο όριο και να δείχνει ότι όποια ομάδα σκοράρει πρώτη θα πάρει και τη νίκη.

Στο 91’ ο Βέρμπιτς έδωσε στον Μπερνάρ κι αυτός έστρωσε στον Παλάσιος που σούταρε χωρίς δύναμη και ο Αθανασιάδης μπλόκαρε, ενώ στο 96’ ο Τσόκαϊ αποβλήθηκε σωστά με απευθείας κόκκινη για μαρκάρισμα με τις τάπες στον Πινέδα.

Στο 90+10’ ο Νταμπάνοβιτς έδωσε αρχικά πέναλτι σε διεκδίκηση του Παλάσιος με τον Αραούχο, αλλά άλλαξε την απόφασή του για επιθετικό φάουλ του Σιμάνσκι στον Κώτσιρα, στην τελευταία φάση του ντέρμπι-θρίλερ που ολοκληρώθηκε δίχως νικητή.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα / 4-4-2): 
Αθανασιάδης, Ρότα (70’ Σιντιμπέ), Μακουντί (81’ Τζαβέλλας), Μήτογλου, Χατζισαφί, Αμπραμπατ (46’ Τσούμπερ), Σιμάνσκι, Γιόσον (70’ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (70’ Ελίασον), Πινέδα, Αραούχο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Τσέριν (65’ Μπερνάρ), Πέρεθ, Κουρμπέλης (88’ Τσόκαϊ), Παλάσιος, Ιωαννίδης (80’ Βέρμπιτς), Μαντσίνι (65’ Κλέινχεϊσλερ).

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις