Προκρίθηκαν οι ομάδες Μίνι Παίδων πόλο Νίκης και Ο.Υ.Κ.Β.

Αγώνες για την α’ φάση του μικρότερου ηλικιακού πρωταθλήματος πόλο πραγματοποιήθηκαν στο Βόλο το περασμένο τριήμερο. Συγκεκριμένα, διεξήχθη ο 10ος όμιλος στο Μίνι Παίδων με τη συμμετοχή πέντε ομάδων. Την πρόκριση για την β’ φάση πήραν εκείνες που κατέλαβαν τις τέσσερις πρώτες θέσεις, που με τη σειρά κατάταξης…

…ήταν ο Νηρέας Λαμίας, η Ν.Ε. Λάρισας, η Νίκη (φωτό) και ο Ο.Υ.Κ. Βόλου, ενώ ο Ν.Ο. Λάρισας αποκλείστηκε μένοντας στην 5η και τελευταία θέση.
Οι ομάδες του Βόλου πέτυχαν στην αποστολή τους. Η Νίκη συγκέντρωσε έξι βαθμούς, κερδίζοντας δύο αγώνες και χάνοντας σε ισάριθμους, ενώ για τον Ο.Υ.Κ.Β. ήταν αρκετοί τρεις βαθμοί για να συνεχίσει στο πρωτάθλημα, αφού κέρδισε σε ένα ματς και ηττήθηκε στα άλλα τρία.
Στην πρεμιέρα της Παρασκευής έγινε το βολιώτικο ντέρμπι με τη Νίκη να επικρατεί 8-2 του Ο.Υ.Κ.Β., αφού οι παίκτες της αποδείχθηκαν πιο αποτελεσματικοί σε άμυνα και επίθεση. Για τους «κυανόλευκους» ακολούθησε μία ακόμη επιτυχία, το 10-5 επί του Ν.Ο. Λάρισας, με το οποίο «σφράγισαν» την πρόκριση, ενώ ηττήθηκαν στα δύο τελευταία ματς που έδωσαν, με 14-8 από τον Νηρέα Λαμίας και 11-9 από τη Ν.Ε. Λάρισας.
Όσο για τον Ο.Υ.Κ.Β., ύστερα από την ήττα στον αγώνα με τη Νίκη, επικεντρώθηκε στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Ν.Ο. Λάρισας. Τελικά, κατάφερε να επιβληθεί με 5-4 και έτσι οι ήττες από τον Νηρέα Λαμίας με 8-4 και τη Ν.Ε. Λάρισας με 12-7 αποδείχθηκαν ανώδυνες.
Οι συνθέσεις των ομάδων του Βόλου ήταν οι κάτωθι:
ΝΙΚΗ (προπονητής Δημήτρης Κόφφας): Δαλιάνης, Καλιμόπουλος, Γ. Τσίχλας, Σ. Τσίχλας, Κοκκινάκης, Σαββίδης, Κανατάς, Εγνατιάδης, Γκανάτσιος, Κουτσουνίδης, Στέλλος, Παπακώστας, Βαφίνης, Κομιανός, Στεφάνου.
Ο.Υ.Κ.Β. (προπονητές Θωμάς Μεφσούτ, Γιώργος Ντόνας): Νάτσιος, Ανδρόνογλου, Γαλάνης, Αποστολίδης, Καραγιάννης, Χαρίσης, Μπομπός, Νιζάμης, Μπακαλάκης, Σαγάνης, Μορφογιάννης, Κ. Ντόνας, Ματσάγγος, Νταρίκος, Λαγός, Χαραλαμπίδης, Κονταράτος, Αντωνίου.

Τα αποτελέσματα
Τα αποτελέσματα στον 10ο όμιλο του πρωταθλήματος πόλο Μίνι Παίδων έχουν ως εξής:
1η αγωνιστική
Νίκη-Ο.Υ.Κ.Β. 8-3
Ν.Ε. Λάρισας-Ν.Ο. Λάρισας 9-5
2η αγωνιστική
Ν.Ο. Λάρισας-Νίκη 5-10
Νηρέας Λαμ.-Ν.Ε. Λάρισας 10-6
3η αγωνιστική
Ο.Υ.Κ.Β.-Ν.Ο. Λάρισας 5-4
Νίκη-Νηρέας 8-14
4η αγωνιστική
Νηρέας Λαμ.-Ο.Υ.Κ.Β. 8-4
Ν.Ε. Λάρισας-Νίκη 11-9
5η αγωνιστική
Ν.Ο. Λάρισας-Νηρέας Λαμ. 3-11
Ο.Υ.Κ.Β.-Ν.Ε. Λάρισας 7-12

Η βαθμολογία
(τελική)
1. Νηρέας Λαμ. 12
2. Ν.Ε. Λάρισας 9
3. Νίκη 6
4. Ο.Υ.Κ.Β. 3
5. Ν.Ο. Λάρισας 0

Πηγή: εφημερίδα «Θεσσαλία»