Ποτέ δεν σήκωσε κεφάλι στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός Βόλου

Πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και βάσει της εικόνας του Ολυμπιακού Βόλου στα φιλικά παιχνίδια, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η ομάδα θα υποβιβαζόταν. Μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να είχαν από την αρχή της περιόδου περιορισμένο ρόστερ και ελάχιστους παίκτες με εμπειρία από επαγγελματικές κατηγορίες, ωστόσο, παρουσίαζαν ένα διαφορετικό πρόσωπο. Δεν δέχονταν εύκολα γκολ, στα περισσότερα φιλικά παιχνίδια είχαν κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, ενώ έβρισκαν τον τρόπο να φτάνουν στο γκολ στην επίθεση.

Αυτή η εικόνα άλλαξε με την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, με τον Ολυμπιακό να χάνει στην πρεμιέρα από την ΑΕΠ Κοζάνης εκτός έδρας και αφού νίκησε με χίλια ζόρια τον Σβορώνο την 2η αγωνιστική με 1-0 στο 90’, στη συνέχεια η ομάδα πήρε την κάτω βόλτα. Τα προβλήματα μεγάλωναν μέρα με την ημέρα, το ένα αρνητικό αποτέλεσμα διαδεχόταν το άλλο, ενώ η αδυναμία αξιοποίησης της έδρας έφερνε τον Ολυμπιακό όλο και πιο χαμηλά στη βαθμολογία. Παράλληλα, αποχώρησαν οι δύο εκ των πέντε έμπειρων παικτών της ομάδας, οι Ψιάνος και Ντινιωτάκης, με τους «ερυθρόλευκους» να μην μπορούν να σηκώσουν κεφάλι. Ο Ολυμπιακός δεν ενισχύθηκε, ως όφειλε, στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, καθώς οι παίκτες που αποκτήθηκαν δεν είχαν παιχνίδια στα πόδια τους και κατ’ επέκταση τους έλειπε αγωνιστικός ρυθμός.

Οι δύο σερί εντός έδρας ήττες από Πιερικό και Κεραυνό Αγγελοχωρίου αποτέλεσαν επί της ουσίας το «κύκνειο άσμα» για τον Ολυμπιακό. Στα έξι εναπομείναντα παιχνίδια η ομάδα δε δείχνει ικανή να αλλάξει την εις βάρος της κατάσταση. Όταν σε 20 παιχνίδια ο Ολυμπιακός έχει αποσπάσει 16 βαθμούς, πώς μπορεί η ομάδα να κάνει έξι σερί νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια για να διεκδικήσει την παραμονή; Όταν οι ομάδες που βρίσκονται πάνω από τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία και παλεύουν και αυτές για την παραμονή, θα προσθέσουν κάποιους βαθμούς στο ενεργητικό τους.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις