Από το μηδέν το “χτίσιμο” του νέου Ολυμπιακού Βόλου

Μοιράσου το άρθρο

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός Βόλου δεν μπορεί να αποφύγει τον υποβιβασμό στην Α’ ΕΠΣΘ, όντας ουραγός στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, άπαντες είναι υποχρεωμένοι να κοιτάξουν την επόμενη μέρα για την ομάδα. Το «χτίσιμο» του νέου Ολυμπιακού θα γίνει από το μηδέν, παραμένοντας άγνωστο ποιοι θα έχουν στα χέρια τους τις τύχες του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Είναι γεγονός, πως ο Ολυμπιακός Βόλου έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν πολύ δύσκολες καταστάσεις και κατάφερε να ορθοποδήσει.
Η διαφορά, ωστόσο, είναι ότι τώρα ο Ολυμπιακός θα κληθεί να ξεκινήσει τη νέα προσπάθεια όχι από μία εθνική κατηγορία, αλλά από την τοπική Α’ ΕΠΣΘ. Ουδέποτε στο παρελθόν το βολιώτικο συγκρότημα αγωνίστηκε στο τοπικό πρωτάθλημα και είναι ένα γεγονός που θα στιγματίσει την 86χρονη ιστορία του συλλόγου.
Ο Ολυμπιακός έφτασε σε αυτή την οδυνηρή κατάσταση από τη στιγμή που κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να ασχοληθεί με τα διοικητικά του ποδοσφαιρικού τμήματος, μετά την πτώση της ομάδας από τη Σούπερ Λιγκ 2 στη Γ’ Εθνική. Η διοίκηση του Ερασιτέχνη μπροστά στον κίνδυνο να μην κατέβει η ομάδα στη Γ’ Εθνική κατηγορία αποφάσισε να λειτουργήσει η ίδια το ποδοσφαιρικό τμήμα, και ήλπιζε πως θα υπήρχε οικονομική βοήθεια από συγκεκριμένο επιχειρηματία, για να δημιουργηθεί μία ομάδα που θα έκανε μία αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα, βάζοντας τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια.
Τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα σχεδίαζαν οι διοικούντες τον Ερασιτέχνη, η έλλειψη οικονομικών πόρων οδήγησε τον Ολυμπιακό στο να μην μπορεί να δημιουργήσει μία ανταγωνιστική ομάδα ικανή να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός πρωταθλήματος με πολύ χαμηλό επίπεδο, όπως είναι τουλάχιστον ο 2ος όμιλος, με αποτέλεσμα οι “ερυθρόλευκοι” να ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν τη Γ’ Εθνική.
Ο όμιλος επιχειρηματιών που έχει εμφανιστεί τελευταία και μέσω του εκπροσώπου τους, δικηγόρου Γιάννη Παπαδόπουλου, έχει εκδηλώσει την επιθυμία να αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα, δημιουργεί ελπίδες για το μέλλον της ομάδας.
Αξίζει να αναφέρουμε, πάντως, πως μέχρι στιγμής δεν έχει δημοσιοποιηθεί ποιοι είναι αυτοί οι επιχειρηματίες που βρίσκονται πίσω από την πρόταση, με τους φιλάθλους της ομάδας να περιμένουν με αγωνία της εξελίξεις.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις