Έσπασε το “ρόδι” και πέτυχε άνετη ΝΙΚΗ

Η Νίκη ήταν στο ίδιο τέμπο με τα προηγούμενα δύο παιχνίδια (Πανσερραϊκό και Παναθηναϊκό Β’), με μόνη διαφορά την ελαχιστοποίηση των λαθών στην άμυνα και την επίτευξη δύο τερμάτων που της έδωσαν το πρώτο τρίποντο μετά τη διακοπή. Το συγκρότημα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου κυριάρχησε από το πρώτο λεπτό του αγώνα και με λίγα κενά διαστήματα που βγήκε εκτός ρυθμού, λόγω των διακοπών για τραυματισμούς ποδοσφαιριστών του Μακεδονικού, έπαιξε με υπομονή και κυρίως πλαγιοκόπησε την άμυνα των γηπεδούχων. Παρά τις ευκαιρίες το 0-0 παρέμεινε στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο ο Τζιώρας έσπασε το ρόδι στο 52’ και ο Κρητικός πέτυχε το δεύτερο γκολ δέκα λεπτά αργότερα, ένα τέρμα που δικαιούταν από το πρώτο 45λεπτο όταν είχε δοκάρι.

Το ματς

Της έλειψε μόνο το γκολ

Ανώτερη η Νίκη σε όλες τις γραμμές στο πρώτο ημίχρονο, έπαιξε με υπομονή και προσπάθησε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων από τα πλάγια, είτε με τους Κρητικό-Αναστασίου από τα αριστερά, είτε με τους Ολαϊσόλα-Κάσσο από τα δεξιά.

Πριν ακόμη συμπληρωθεί ένα λεπτό παιχνιδιού η Νίκη έδειξε τις διαθέσεις της. Ο Κάσσος έκανε επικίνδυνη σέντρα από τα αριστερά, σε κόρνερ έδιωξε αμυντικός του Μακεδονικού. Στο 13’ οι γηπεδούχοι απείλησαν με δυνατό σουτ του Γαβριηλίδη, με τον Γουναρίδη να μπλοκάρει στην κλειστή του γωνία.

Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών η Νίκη έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Αναστασίου και Κρητικός έκρυψαν την μπάλα, με τον πρώτο να γυρίζει συρτά στο πέναλτι. Ο Γαβρηιλίδης στην κίνηση έκανε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει στον Λισγάρα και στη συνέχεια το νέο σουτ του μέσου της Νίκης να καταλήγει άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Κρητικού να δοκιμάσει το πόδι του όμως δεν βρήκε γεμάτα την μπάλα στο σουτ που επιχείρησε με αποτέλεσμα να φτάσει αδύναμα στην αγκαλιά του πορτιέρε του Μακεδονικού.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η Νίκη «άγγιξε» το 1-0 όμως η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Κρητικό που με όμορφο, φαλτσαριστό πλασέ «σημάδεψε» το αριστερό δοκάρι της εστίας του Γουναρίδη.

Έσπασε το ρόδι και πήρε άνετα τη νίκη

Στο δεύτερο ημίχρονο η Νίκη μπήκε αποφασισμένη να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα ώστε να αποτρέψει τις πολλές διακοπές και την ελαχιστοποίηση του καθαρού χρόνου ποδοσφαίρου. Παρά την πίεση των γηπεδούχων από το πρώτο δευτερόλεπτο της επανάληψης, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν με σουτ του Ζαφειράκη στο 49’ που εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια ο Μπάγιτς.

Μία ακόμη πολιορκία της Νίκης στα καρέ του Γουναρίδη, απέδωσε καρπούς στο 52’. Ο Παναγιωτίδης σημάδεψε στο δεύτερο δοκάρι τον Τζιώρα, με τον έμπειρο επιθετικό της Νίκης να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι, γράφοντας το 1-0.

Πριν προλάβει να βγάλει αντίδραση ο Μακεδονικός η Νίκη διπλασίασε τα τέρματά της. Συγκεκριμένα, στο 62’ ο Τάσος Κρητικός με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γουναρίδη που μάζεψε για δεύτερη φορά την μπάλα από την εστία του. Στο 69’ οι κυανόλευκοι απείλησαν για το 3-0 ωστόσο στο επικίνδυνο, παράλληλο γύρισμα του Κρητικού, δεν βρέθηκε πόδι συμπαίκτη του για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Μακεδονικός στη συνέχεια αναγκάστηκε να βγει με περισσότερο ρίσκο από την άμυνά του ώστε να επιδιώξει τη μείωση του σκορ. Στο 75’ έχασε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι όταν Ο Γκέντσογλου πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έβγαλε κάθετα στον Σιατραβάνη, αυτός γύρισε στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Τσιλιγγίρη να μην μπορεί να σουτάρει και η μπάλα να απομακρύνεται.

Ένα λεπτό αργότερα η Νίκη απείλησε με τρίτο τέρμα. Ο Κρητικός δοκίμασε ακόμη ένα σουτ μέσα από την περιοχή και με καλές προϋποθέσεις όμως η μπάλα θα κοντράρει στην πλάτη του Λισγάρα και κατέληξε κόρνερ.

Το ματς κύλησε χωρίς άλλες συγκινήσεις μέχρι το τέλος, με εξαίρεση ένα σουτ υπό πίεση του Παναγιωτίδη που η μπάλα πέρασε δίπλα από την αριστερή συμβολή των δοκών.

Η εξέλιξη του αγώνα όπως καταγράφηκε από το LIVE EVENT του goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις