Εμφάνισε “σφυγμό” ο Ολυμπιακός και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση (pics)

Με γκολ του Αλέκου Αναστασίου στο 74’ ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε με 1-0 τον Εδεσσαϊκό στο Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση, προσπερνώντας τον Δωτιέα Αγιάς. Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη των ερυθρόλευκων στο πρωτάθλημα, με την τελευταία να χρονολογείται στις 4 Φεβρουαρίου όταν  είχε επικρατήσει με 1-0 του Μακεδονικού Φούφα, επίσης στη Νεάπολη με γκολ και πάλι από τον Αναστασίου.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει φέτος δύο φορές τον Εδεσσαϊκό, καθώς είχε επικρατήσει στο ματς του πρώτου γύρου με 2-1.

Έτσι παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός

Ο Σωτήρης Πετσιμέρης παρέταξε τον Ολυμπιακό με τερματοφύλακα τον Καβουσάκη, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Μαργαρίτης και το αριστερό ο Διαμαντόπουλος. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Παπαϊωάννου και Σιουμουρέκης. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Κόλα, Παπαδήμος και Γιαρλελής. Στα άκρα επιχειρούσαν οι Σκοπελίτης (δεξιά) και Καρβούνης (αριστερά), με τον Αναστασίου να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.

Χωρίς ρυθμό το πρώτο ημίχρονο

Στο πρώτο ημίχρονο έγινε μέτριο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να μη μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες. Οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν την ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπαθούσαν να αναπτυχθούν επιθετικά κυρίως από τη δεξιά πλευρά με τους Σκοπελίτη, Μαργαρίτη, αλλά και από τον άξονα, απέναντι σε μια ομάδα που προφύλαξε τα νώτα της και επιδίωξε να παίξει με αντεπιθέσεις.

Στο 4’ ο Ολυμπιακός είχε ένα σουτ του Κόλα μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει σε σώμα αμυνόμενου και να καταλήγει κόρνερ. Από το σημείο εκείνο και μέχρι το 36’ δεν υπήρχε κάποια φάση μπροστά στις δύο εστίες. Στο 36’ ο Εδεσσαϊκός απείλησε στη μοναδική καλή στιγμή που είχε στο πρώτο μέρος, με τον Σαμαρά να επιχειρεί το σουτ μέσα από την περιοχή και τον Καβουσάκη να μπλοκάρει την μπάλα στην αριστερή του γωνία.

Στο 42’ ο Αναστασίου εκτέλεσε φάουλ από το ύψος του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Παπαδήμος με κεφαλιά μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Λύτρωση με Αναστασίου

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τη νίκη με γκολ του Αλέκου Αναστασίου στο 74’. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι και έφτασαν στο γκολ, απέναντι σε μια ομάδα που δεν απείλησε ιδιαίτερα το τέρμα του Καβουσάκη.

Στο 62’ μετά από λάθος γύρισμα με το κεφάλι του Μωυσίδη, ο Ντινόπουλος από πλάγια θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Εδεσσαϊκού ο οποίος απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ

Στο 64’ ένα σουτ από τον Μαντώ η μπάλα έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι του Καβουσάκη. Κι ενώ στο 72’ ο Ολυμπιακός έχασε ευκαιρία με τον Παπαϊωάννου (κεφαλιά άουτ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κόλα), στο 74’ ήρθε το γκολ για τους «ερυθρόλευκους». Ο Αναστασίου πήρε ωραία μπαλιά μέσα στην περιοχή και μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα του Εδεσσαϊκού με άψογο πλασέ έγραψε το 1-0.

Στα υπόλοιπα λεπτά του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε πολύ καλά το παιχνίδι, δεν απειλήθηκε και πήρε τη νίκή με 1-0

Διαιτητής: Ντελέζος (Λάρισας)

Βοηθοί: Βαλιώτης, Κοτούμπας (Λάρισας)

Κίτρινες: Παπαδήμος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καβουσάκης, Μαργαρίτης (46’ Καρατσόλης, 88’ Σταμπουλής), Διαμαντόπουλος, Σιουμουρέκης, Παπαϊωάννου, Κόλα, Παπαδήμος, Γιαρλελής (58’ Ντινόπουλος), Σκοπελίτης, Αναστασίου, Καρβούνης (65’ Κατσαγεωργίου).

ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ: Δομουκτσίδης, Λυρτζής, Πρέτσι, Κεσίδης, Μωυσίδης, Μαντώς, Αναστασιάδης, Ιωάννου, Καραγιάννης (13’ λ.τρ. Στογιαννίδης), Χαντζάρας, Σαμαράς (80’ λ.τρ. Σούκας).

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις