Ελευθερόπουλος: «Τρεις παίκτες και γήπεδο»

Απόλυτα ευχαριστημένος από τους ποδοσφαιριστές του εμφανίστηκε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το ματς με τον Μακεδονικό, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Εντύπωση προκάλεσε η εκτενής αναφορά του στους αναπληρωματικούς του ποδοσφαιριστές που αποτελούν το καλύτερο γκρουπ που είχε ποτέ. Ο τεχνικός της Νίκης Βόλου μίλησε επίσης για τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς, που εφόσον είναι ο ίδιος στον πάγκο, κάτι που θέλει πολύ, η ομάδα θα κρατήσει το 90% των ποδοσφαιριστών και θα κινηθεί για τρεις θέσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, όπως αποδόθηκαν από το goalpost.gr:

«Αν και δεν το συνηθίζω θα ήθελα να ξεκινήσω μ’ ένα σχόλιο για τον Μακεδονικό. Είναι μία ομάδα που κοσμεί με την παρουσία του το πρωτάθλημα της Super League 2 και αυτό είναι ξεκάθαρα έργο του προπονητή της. Είναι μία ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο που προσπαθεί να δημιουργήσει υπεραριθμία, είναι μία δουλεμένη ομάδα και την έχω δει αρκετές φορές. Με τον Στέλιο Βενετίδη λέγαμε πως το παιχνίδι με τον Μακεδονικό θα είναι από τα πιο δύσκολα. Το ότι η βαθμολογική σου θέση σε αγχώνει και σου μπερδεύει το μυαλό είναι φυσιολογικό. Δεν είναι από τις ομάδες που διακόπτουν το παιχνίδι για δήθεν τραυματισμούς κάτι που κάνουν ομάδες που δεν έχουν τον φόβο του υποβιβασμού.

Στο τελευταίο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, κάποιος είχε τη φαεινή ιδέα να στείλει τον γυμναστή να πει στον τερματοφύλακα να πέσει, μόλις χάσαμε τις δύο απανωτές ευκαιρίες. Σε μία ομάδα με 20χρονους ποδοσφαιριστές που το μόνο που θα πρέπει να σ’ ενδιαφέρει είναι η εξέλιξη. Μία ομάδα που δεν υποβιβάζεται αλλά ούτε και προβιβάζεται και μπαίνει σ’ αυτές τις διαδικασίες. Είναι διαδικασίες που μικραίνουν τις ομάδες.

Αντίθετα ο Μακεδονικός έχει από την αρχή έναν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας και βασίζεται σ’ αυτόν. Τώρα αν σε κάποιο παιχνίδι που αντίπαλος είναι σε εξαιρετική κατάσταση, είτε γιατί έχεις το βαθμολογικό άγχος, αυτό μπορεί να σου συμβεί. Δεν είναι κακό, αν αυτό σε πάει ένα βήμα πίσω για να πας τρία μπροστά. Για μένα ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει ο Μακεδονικός για να σωθεί, είναι μ’ αυτόν τον προπονητή που έχει δουλέψει αυτή την ομάδα και παρουσιάζει αυτό το ποδόσφαιρο»

«Οι καλύτεροι αναπληρωματικοί που είχα ποτέ»

«Όσον αφορά την ομάδα μας, είχα τονίσει και στο ματς με τον Παναθηναϊκό ότι είχαμε την ατυχία να παίξουμε στη Νεάπολη, σ’ έναν κακό αγωνιστικό χώρο, παρόλα αυτά είχαμε τις ευκαιρίες και το μόνο που μας έλειπε ήταν το γκολ.

Η διακοπή δεν μας επηρέασε καθόλου, εξαιρώντας τα πρώτα δέκα λεπτά στις Σέρρες που δυστυχώς μας στέρησαν το δικαίωμα στο όνειρο. Η ομάδα όπως τελείωσε πριν τη διακοπή, έτσι συνέχισε με τον ίδιο και καλύτερο τρόπο. Σ’ αυτό το μεγαλύτερο μερίδιο το έχουν οι αναπληρωματικοί ποδοσφαιριστές που είναι το καλύτερο γκρουπ αναπληρωματικών που είχα ποτέ σε ομάδα. Προπονούνται εξαιρετικά, βάζουν πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας στα παιδιά που ξεκινάνε στην ενδεκάδα. Κάθε εβδομάδα, μέχρι την Παρασκευή, έχω πολύ μεγάλο προβληματισμό για το ποιος θα ξεκινήσει. Δουλεύουν σε πολύ υψηλές εντάσεις και πάρα πολύ συγκεντρωμένοι και τους ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτό».

«Θέλαμε ισορροπία»

«Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι, ήμασταν συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό. Ξέραμε ότι ο Μακεδονικός δημιουργεί. Έχει πετύχει πέντε γκολ στα τελευταία δύο παιχνίδια κι έχει αρκετές τελικές, γιατί τα έχω δει και τα δύο παιχνίδια. Οπότε θέλαμε να έχουμε ισορροπία. Δεν θέλαμε να το ανοίξουμε το παιχνίδι, θέλαμε κοντά τις γραμμές μας από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Το καταφέραμε, παίξαμε πραγματικά καλό ποδόσφαιρο και αυτό που μας μένει είναι να συνεχίσουμε. Αυτό που πρεσβεύω είναι ότι το κίνητρο είναι και ατομικό και ομαδικό. Το ατομικό είναι σε κάθε προπόνηση να γίνομαι καλύτερος».

Για την «έκπληξη» της ενδεκάδας, τον Παύλο Λογαρά και αν έμεινε ευχαριστημένος από την επιλογή του: «Ναι φυσικά. Είχε πάρα πολύ καλή απόδοση. Δεν ήταν εύκολο, ήταν η πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στην κατηγορία. Είναι ένα παιδί που δουλεύει και έχει προοπτική. Είναι αυτό που σας έλεγα πριν για το γκρουπ των αναπληρωματικών. Είναι υπέροχο να βλέπεις πριν την έναρξη του αγώνα τον Γιώργο Δεληζήση να συμβουλεύει και να παροτρύνει τον Λογαρά. Αυτό δείχνει πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει μία ομάδα».

Για τον τραυματισμό του Λογαρά και την αντικατάστασή του

«Ήταν μόνο κράμπες, λόγω της ηλικίας και του πάθους του»

Για τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μεταγραφική ενίσχυση

«Δεν τα έχω διαβάσει αλλά είναι είμαι εγώ προπονητής τη νέα χρονιά, που εγώ το επιθυμώ, δεν το συζητώ, και με τη σχέση που έχω με τον Αλέξη Παπακωνσταντίνου, που εμένα με κάνει πάρα πολύ ευτυχισμένο αυτή η σχέση, έχω ξεκαθαρίσει ότι το 90% του γκρουπ θα είναι το ίδιο. Είναι πολύ συγκεκριμένες και λίγες οι θέσεις που θέλουμε παίκτες. Θα πρέπει να μας βοηθήσει η συγκυρία και η ικανότητα να τις πετύχουμε. Είναι πολύ λίγες οι κινήσεις που θα κάνουμε. Ξέρουμε τις θέσεις που κινηθούμε για ενίσχυση, τις έχουμε μεταφέρει στον πρόεδρο. Για μένα τρεις ποδοσφαιριστές, μ’ ένα ερωτηματικό για έναν τέταρτο, αν φύγει κάποιος από την ομάδα, κι αυτές θα είναι.

Για το αν βοήθησε στο συνδυαστικό ποδόσφαιρο ότι έπαιξε στο Πανθεσσαλικό

«Δεν το συζητώ. Η καλύτερη μεταγραφή για του χρόνου, θα είναι το γηπεδικό για εμάς. Αναφέρομαι τόσο για τις προπονήσεις, όσο και για αγώνες. Αν έχουμε κι ένα καλό γήπεδο για προπόνηση θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε 22 παίκτες σ’ ένα μεγάλο ποσοστό. Ας μην έχουμε 25 παίκτες».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις