Δέκα χρόνια με αναστολή στον «Πίου»

Τον Ιούλιο του 2015 ο γνωστός «Πίου, το μαύρο πιστόλι» στην διαφήμιση που είχε κάνει πάταγο πιάστηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» έχοντας καταπιεί 58 «αβγά» ηρωΐνης. Την Δευτέρα έγινε η δίκη του, με την οποία ο 38χρονος Ιζουάνα Τζόελ Ανίνο κινδύνευε με 20 χρόνια φυλακή! Τελικά στον «Πίου» επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών…

…και περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα και πρόστιμο 10.000 ευρώ.
Η ποινή είναι με αναστολή και έτσι ο Νιγηριανός αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση και σε δεύτερο βαθμό. Φυσικά στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων η συγκεκριμένη δίκη τράβηξε την προσοχή όλων.
Όσο για τις καταθέσεις υπήρξαν και στιγμές έντασης.΄Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Espresso» ένας μάρτυρας υπεράσπισης (δημοσιογράφος, που είχε πάρει συνέντευξη από τον «Πίου») ζήτησε την επιείκια του δικαστηρίου λέγοντας: «ο κατηγορούμενος να γυρίσει στα δυο του παιδιά» με τον εισαγγελικό λειτουργό να απαντάει σε έντονο ύφος: «Να γυρίσει στα παιδιά του σκοτώνοντας άλλα παιδιά… Είναι εγκληματίας».
Ο άνθρωπος που παραχώρησε το πούλμαν, το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε ένα από τα διαφημιστικά σποτ, ανέφερε πως ο «Πίου» έψαχνε για δουλειά αλλά δεν έβρισκε προσθέτοντας: «Είναι καλός οικογενειάρχης και καλό παιδί», για να έρθει η νέα έκρηξη του εισαγγελέα: «Εσείς, κύριε, έχετε ανάγκη; Έχετε μεταφέρει ποτέ ηρωίνη;».
Όλα ηρέμισαν όταν το λόγο πήρε ο πρόεδρος της έδρας, λέγοντας: «Όλως επιεικώς, σας δίνουμε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση. Και σας εκτιμούμε». Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Νιγηριανού, κ. Γκαβέλας, είπε στην «Εspresso»: «Το δικαστήριο εξέδωσε μια πρωτοποριακή απόφαση. Εκτιμώντας τον πρότερο βίο και την προσωπικότητα του εντολέα μου, διαπιστώθηκε ότι δεν αποτελεί πια απειλή για την κοινωνία και του έδωσε το δικαίωμα να βρεθεί κοντά στην οικογένειά του και να επανενταχθεί στο κοινωνικό σύνολο υπό καθεστώς αυστηρής δοκιμασίας».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις