«Το Μαρτινέγκο είναι το σπίτι μας, μολών λαβέ»

Την απομάκρυνση των αθλητικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται σε επαφή με τα ενετικά τείχη, ζήτησε με έγγραφο της η Εφορία Αρχαιοτήτων, με το Μαρτινέγκο να είναι μια εξ αυτών το οποίο σύμφωνα με την Αρχαιολογική Υπηρεσία θα πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί.
Θέση στο εν λόγω θέμα, πήρε ο πρόεδρος του Εργοτέλη Γιώργος Βρέντζος, ο οποίος τόνισε ότι όποιος επιχειρήσει να πάρει το Μαρτινέγκο «θα πρέπει να περάσει, μεταφορικά και κυριολεκτικά, από πάνω μας».
Αναλυτικά η δήλωση του:

«Σχετικά με το θέμα που τέθηκε, ξανά, από την αρχαιολογική υπηρεσία η οποία ζητά την απομάκρυνση όλων των δραστηριοτήτων περί των ενετικών τειχών του Ηρακλείου, γεγονός που ακουμπάει τον Εργοτέλη απειλώντας τη στέγαση του στο Μαρτινέγκο, θέλω να τονίσω και να ξεκαθαρίσω, προς πάσα κατεύθυνση, τα εξής:

ΤΟ ΜΑΡΤΙΝΕΓΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΤΕΛΗ, το σπίτι εκατοντάδων παιδιών που αθλούνται καθημερινά εκεί, το σπίτι χιλιάδων φίλων του Συλλόγου, το σπίτι πολλών γενιών Εργοτελιτών και γενικά Ηρακλειωτών που μεγάλωσαν μέσα σ’ αυτό.

Το Μαρτινέγκο είναι το σπίτι μας. Όποιος θέλει να το πάρει, θα πρέπει να περάσει, μεταφορικά και κυριολεκτικά, από πάνω μας.

Κι επειδή τα μέλη της αρχαιολογικής υπηρεσίας προφανώς γνωρίζουν καλά την ιστορία της χώρας μας, αλλά δυστυχώς φαίνεται να μην την κατανοούν, εμείς οι Εργοτελίτες & οι Εργοτελίτισσες τους διαμηνύουμε το εξής:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!!!».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις