Χωρίς Μπουντούρη στον πάγκο ο Ολυμπιακός Βόλου κόντρα στη Νίκη: «Ήθελα να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να λειτουργήσει»

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Νίκος Μπουντούρης και μίλησε για τον Μπάνε Πρέλεβιτς και τη σημερινή (01/4, 18:30) τελετή απόσυρσης της φανέλας του στην οροφή του PAOK Sports Arena πριν το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ για την 21η αγωνιστική της Basket league. Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου δήλωσε πως θα παραβρεθεί στην εκδήλωση που σημαίνει πως είναι αδύνατον να βρίσκεται στον πάγκο των ερυθρολεύκων στο σημερινό ματς με τη Νίκη Βόλου.

Αρχικά, ο Νίκος Μπουντούρης δήλωσε«Θα έρθω αύριο (01/4). Έχω προπονήσεις με τα παιδιά στον Ολυμπιακό Βόλου και μετά θα έρθω. Ασχολούμαι χρόνια με την προπονητική μέχρι το εφηβικό. Φέτος ήμουν με τον Ολυμπιακό Βόλου στη Β’ Εθνική εξ ανάγκης γιατί η ομάδα βρέθηκε σε μια δύσκολη θέση και ήθελα να την βοηθήσω να λειτουργήσει. Τα τελευταία χρόνια είναι δύσκολη η κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ για να ασχοληθεί κανείς, δεν ήταν οι κατάλληλες συνθήκες».

Για την πιο χαρακτηριστική εικόνα που του έρχεται από τον Μπάνε Πρέλεβιτς: «Εμένα οι στιγμές μου με τον Μπάνε είναι διαφορετικές από τον κόσμο. Εγώ τον θυμάμαι πάντα δίπλα μου, έχουμε ζήσει πολλά μέσα στα αποδυτήρια. Ήταν πάντα όπως και ο Τζον Κόρφας, και οι δύο σοβαροί λιγομίλητοι ότι και να προέκυπτε υπήρχε ψυχραιμία όχι μόνο εντός αλλά και εκτός γηπέδου. Ήταν καθοδηγητές για μένα, πότε να είμαστε ψύχραιμοι και να μην έχουμε υπέρμετρο ενθουσιασμό. Και οι πανηγυρισμοί τους ήταν μετριοπαθείς.

Ως άνθρωπος δεν είναι τυχαίος, έχει εντρυφήσει στην ψυχολογία το παιχνιδιού και τελικά αυτό μας δίδαξε και στη ζωή μας. Τελικά η μετριοπάθεια είναι χάρισμα, δεν είναι ότι τα αντιμετωπίζουμε όλα ελαφρά. Υπάρχει μια δύναμη μυαλού στον Μπάνε που προέρχεται από μια φιλοσοφία ζωής».

Για το life coaching που σπουδάζει ο Μπάνε Πρέλεβιτς: «Μπορεί να το κάνει ο Μπάνε, η προπονητική είναι life coaching. Στο μπάσκετ δεν είναι μόνο να βρεις το κατάλληλο σύστημα την κατάλληλη στιγμή αλλά πλέον υπάρχουν τρεις βοηθοί. Έχεις να διαχειριστείς τις προσωπικότητες παικτών, διοίκησης ακόμα και δημοσιογράφων και φίλαθλων».

Ποιο ματς θα ήθελε να ξαναπαίξει μαζί με τον Μπάνε: «Θα ήθελα να ξαναπαίξω τον ημιτελικό με την Μπένετον στο Final 4».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις