Άντεξε για ένα ημίχρονο ο Ηρακλής, 1-3 από τον Απόλλωνα

Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής για τα μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική, ο Ηρακλής φιλοξένησε τον Απόλλωνα Λάρισας στο “Παντελής Μαγουλάς” με τους κυανόλευκους της Λάρισας να πανηγυρίζουν το δεύτερο τρίποντο σε ισάριθμες αναμετρήσεις . Η ομάδα του Μ. Ζιώγα αν και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, με γκολ του Τσουκάλη (7’) κατάφερε να βρει τον τρόπο στην επανάληψη και να την κατάσταση με σκόρερ τους Παλάσκα (59’), Κυριάκο (68’ πεν.) και Κολοβό (90’). Η ήττα αυτή κράτησε την ομάδα του Ηρακλή ουραγό στον βαθμολογικό πίνακα με μηδέν πόντους, ενώ στην αντίπερα όχθη οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τους 6 . Αξίζει να σημειωθεί πως μεγάλη ήταν και η προσέλευση του κόσμου μιας και περίπου 500 άτομα παρακολούθησαν την αναμέτρηση.

 

728-90-karamanlakis-2

Γκολ από τα αποδυτήρια ο Ηρακλής και 1-0 για το α’ μέρος

Η αναμέτρηση δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει ιδανικότερα για την ομάδα του Γ. Φασουράκη καθώς στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Μόσιος έγινε κάτοχος της μπάλας εντός περιοχής και σε τετ α-τετ με τον Μπρέλλα ανετράπη, με τον διαιτητή Μαρόπουλο να υποδεικνύει την άσπρη βούλα. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Τσουκάλης ο οποίος σε δεύτερο χρόνο κατάφερε να δώσει το πολυπόθητο προβάδισμα στην ομάδα του, καθώς αρχικά νικήθηκε από τον κίπερ των φιλοξενουμένων κάνοντας μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς το 1-0. Ο ρυθμός της αναμέτρησης δεν ήταν ιδιαίτερα καλός, μιας και ειδικά στα πρώτα 45’ της αναμέτρησης, η γηπεδούχος ομάδα κοίταζε να διαφυλάξει τα νώτα της και να χτυπήσει σε κάποια κόντρα, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν έντονο το στοιχείο της νευρικότητας και με έναν άναρχο τρόπο απειλούσαν κυρίως με μακρινά σουτ που δεν έβρισκαν στόχο. Στο 27’ προσπάθεια για τον Απόλλωνα από τα αριστερά με τον Κουβελά να πραγματοποιεί το μπάσιμο και να κάνει την σέντρα με στόχο κάποιον αμαρκάριστο συμπαίχτη του, με τον Κολοβό να γίνεται κάτοχος της μπάλας, όμως από κοντινή απόσταση σούταρε ψηλά άουτ έπειτα από ασυνεννοησία Πολυμέρου και Σουλιώτη. Αυτή ήταν ουσιαστικά και η μοναδική φορά που αισθάνθηκε η άμυνα του Ηρακλή κάποια πίεση για το α’ μέρος. Ενώ μέχρι την ανάπαυλα, οι ποδοσφαιριστές του Γ. Φασουράκη είχαν άλλες δυο αξιόλογες φάσεις για το κάτι παραπάνω. Συγκεκριμένα στο 31’ έπειτα από ασταθή απομάκρυνση της μπάλας από τον Κολλιό, ο Τσουκάλης έπιασε το μονοκόμματο σουτ εκτός περιοχής όμως ο Μπρέλλας με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα, ενώ στο 34’ ο Μοράλες με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Γκάγκα από τα αριστερά έστειλε μόλις άουτ την μπάλα.

Πήρε μπροστά ο Απόλλων και έκανε την ανατροπή

Με την επανέναρξη της αναμέτρησης, η εικόνα των δυο ομάδων άλλαξε άρδην, με τον Απόλλωνα να πατάει την μπάλα και να παίζει ορθολογικό ποδόσφαιρο εκμεταλλευόμενος εις το έπακρον την ταχύτητα του στα φτερά. Αρχικά στο 55’ και στο 58’ απείλησε με τον Κυριάκο που δοκίμασε τα πόδια του από μακρινή απόσταση και στο 59’ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια με κεφαλιά του Παλάσκα έπειτα από σέντρα του Σκούπρα από την δεξιά πλευρά. Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στους φιλοξενούμενους και έκοψε τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Γ. Φασουράκη. Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ήρθε η ολική ανατροπή, καθώς στο 68’ ο Σκούπρας “γκρεμίστηκε” από τον Σουλιώτη και ο ρέφερι της αναμέτρησης, έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τάσος Κυριάκος που δε λάθεψε και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του για πρώτη φορά πραγματοποιώντας το 1-2. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Κουρδής με την συμπλήρωση 90’, έπειτα από το ριμπάουντ που πήρε, όταν σε πρώτο χρόνο το σουτ του Κολοβού βρήκε στο αριστερό κάθετο του Πολυμέρου και στην επαναφορά ο μέσος των φιλοξενουμένων δε δυσκολεύτηκε να πλασάρει σε κενή εστία κάνοντας έτσι το τελικό 1-3.

Συνθέσεις

Ηρακλής Βόλου: Πολυμέρου, Ασλάνογλου, Κοντοβάς, Μοράλες, Σουλιώτης (75’ Βουρδάκης), Φέζο(65’ λ.τρ. Ζαρίφης), Γκάγκας, Νούσιας, Τσελεπής, Τσουκάλης (75’ Θάνος), Μόσιος.

Απόλλων Λάρισας: Μπρέλλας, Αντονώπουλος (14’ Κολοβός), Κολλιός, Φλώρος, Γιαννακόπουλος, Γ. Κουρδής, Χατζής, Κυριάκος, Κουβελάς (66’ Λιλολάρι), Σκούπρας, Παλάσκας.

Φωτογραφίες: Γιάννης Συκιώτης

Ρεπορτάζ: Βαλάντης Τάμπας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις