Τρίποντο… χαρακτήρα και ξανά κορυφή για τον Παναθηναϊκό!

Σπουδαίο «διπλό» στην μάχη για το πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος κέρδισε με 1-0 τον Άρη, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League.

Με τους «πράσινους» να δείχνουν χαρακτήρα, κρατώντας απαραβίαστη την εστία τους για 19η φορά φέτος, να κυριαρχούν στην επανάληψη και τον Σπόραρ να μπαίνει αλλαγή σκοράροντας το ένατο τέρμα του στο πρωτάθλημα, στο 69’!

Οι Θεσσαλονικείς ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Καμαρά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με δεύτερη κίτρινη. Θα έπρεπε, όμως να έχουν αριθμητικό μειονέκτημα από το 26’, αλλά το… δολοφονικό μαρκάρισμα του Οντουμπάτζο στον Κλεϊνχέισλερ δεν τιμωρήθηκε από τον διαιτητή Μπόγκναρ με απευθείας κόκκινη…

Έτσι, ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη του νίκη στο «μίνι πρωτάθλημα» και επανήλθε στην κορυφή της βαθμολογίας με 66 πόντους. Ενώ ο Άρης έμεινε στους 41 βαθμούς και την πέμπτη θέση.

Στο… μυαλό των κόουτς:

Ο Τόλης Τερζής «κατέβασε» τον Άρη με σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Σιαμπάνης κάθισε στην εστία, έχοντας Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Μαζικού τετράδα στα μετόπισθεν. Ετέμπο και Νταρίντα ήταν οι δύο «κόφτες», με τους Πάλμα και Ιτούρμπε να κινούνται στα πλάγια και τον Ματέο Γκαρσία πίσω από τον Καμαρά που αγωνίστηκε στην επίθεση.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς από την άλλη παράταξε τον Παναθηναϊκό με σύστημα 4-3-3 και τέσσερις αλλαγές σε σχέση με τον Βόλο. Βάζοντας τον Λοντίγκιν κάτω από τα γκολπόστ και τους Σάντσες, Σένκεφελντ, Σάρλια και Χουάνκαρ στην ευθεία στην άμυνα. Ρούμπεν, Τσέριν και Κουρμπέλης αποτέλεσαν τους τρεις χαφ στον άξονα, με τους Παλάσιος, Ιωαννίδη και Κλεϊνχέισλερ να συνθέτουν την επιθετική τριπλέτα.

Το ματς:

Ο Άρης πήρε την κατοχή από το ξεκίνημα, κυκλοφορώντας γρήγορα την μπάλα, προκειμένου να βρει ανοργάνωτη την αντίπαλη άμυνα και με στόχευση στην δεξιά πλευρά, ειδικότερα μετά -και- την παρατήρηση του Σάντσες, με κίτρινη κάρτα.

Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πιέσει ψηλά, για να μην του επιτρέψει να κάνει παιχνίδι και ταυτόχρονα να κλέψει μπάλες, αλλά παράλληλα δεν κατάφερε να βρει τους χώρους για να γίνει αυτός απειλητικός για τον Σιαμπάνη.

Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους δύο φορές… Με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πάλμα από διαγώνια θέση και αριστερά που βρήκε στην πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού του Λοντίγκιν στο 12’ και με μια κεφαλιά του Νταρίντα, επτά λεπτά αργότερα, από εκτέλεση κόρνερ.

Οι οποίοι, πάντως, θα έπρεπε να μείνουν με δέκα παίκτες από το 26ο λεπτό, όταν και ο Οντουμπάτζο βρήκε με τα δύο πόδια τον Κλεϊνχέισλερ, αλλά ο διαιτητής Μπόγκναρ δεν τον απέβαλλε ως όφειλε, παρατηρώντας τον μόνο με κίτρινη κάρτα!

Άρης-Παναθηναϊκός 0-1
Το παιχνίδι συνέχισε να έχει αργό τέμπο, με τις δύο ομάδες να προσέχουν κυρίως να μην βρεθούν προ… δυσάρεστων εκπλήξεων, αποφεύγοντας τα περιττά ρίσκα, με αποτέλεσμα να μην προκύψουν αξιόλογες φάσεις μέχρι το σφύριγμα για την ανάπαυλα.

Με το «τριφύλλι» να καταγράφει την πρώτη του τελική στο 36’ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κλεϊνχέισλερ και τον Ιωαννίδη να πιέζει ψηλά, να κλέβει τη μπάλα, μπαίνοντας από αριστερά και γυρίζοντας συρτά στην περιοχή όμως ο Ετέμπο έδιωξε προ του Παλάσιος, στο 45ο λεπτό.

Ενδιάμεσα και συγκεκριμένα στο 40’, ο Άρης είχε την καλύτερη φάση του πρώτου μέρους. Όταν ο Ιτούρμπε πάσαρε από αριστερά στον άξονα στον αφύλαχτο Πάλμα ο οποίος πλάσαρε, στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Λοντίγκιν.

Ο Τόλης Τερζής έριξε στο ματς τον Ντουκουρέ στο δεύτερο ημίχρονο, μεταφέροντας τον Πάλμα στο αριστερό άκρο της επίθεσης και τον Νταρίντα πιο κοντά στον Καμαρά, για να βρει καλύτερη ισορροπία η ομάδα του.

Ωστόσο, ήταν ο Παναθηναϊκός εκείνος που μπήκε καλύτερα και είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο 57’, με τον Παλάσιος να την σπαταλάει. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έβαλε Σπόραρ και Μαντσίνι αντί των Ιωαννίδη-Κλεϊνχέισλερ και λίγα λεπτά μετά είδε την ομάδα του να χάνει την μεγάλη ευκαιρία για το 0-1… Καθώς ο Σπόραρ αστόχησε σε τετ α τετ με τον Σιαμπάνη, πλασάροντας άστοχα.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να πατούν καλύτερα μέσα στο γήπεδο και να ψάχνουν το γκολ που θα επιβεβαίωνε την ανωτερότητά τους. Γκολ το οποίο ήρθε, τελικά, στο 69’, καθώς από την εκτέλεση κόρνερ του Τσέριν και την κεφαλιά του Σάρλια από τη μικρή περιοχή, ο Σπόραρ με νέα κεφαλιά έδωσε ύψος στη μπάλα και έκανε το 0-1!

Άρης-Παναθηναϊκός 0-1
Με το μομέντουμ υπέρ τους, δε, έφτασαν πολύ κοντά και σε ένα δεύτερο τέρμα, δύο λεπτά, μέσω μιας γρήγορης αντεπίθεσης στην οποία ο Παλάσιος πάσαρε στον κενό χώρο στον Σπόραρ που γύρισε προς τον Μπερνάρ, εκείνος αντί να σουτάρει «έστρωσε» στον επερχόμενο Κουρμπέλη αλλά το πλασέ του αρχηγού του Παναθηναϊκού ήταν αδύναμο και η μπάλα κατέληξε πάνω στον Σιαμπάνη.

Ο Τερζής χρησιμοποίησε και τον Γκρέι αντί του Ετέμπο, ο Άρης έπαιξε με δύο επιθετικούς στα τελευταία 15λεπτα, με τις καθυστερήσεις, αλλά ήταν ξανά οι φιλοξενούμενοι εκείνοι οι οποίοι έφτασαν κοντά σε ένα ακόμα γκολ…

Καθώς στο 89’ ο Μαντσινι πήρε τη μπάλα κάτω από τη σέντρα κατάφερε να ξεπεράσει τους Πίρσμαν και Φαμπιάνο, μπήκε στην περιοχή από δεξιά αλλά πλάσαρε άστοχα!

Η αποβολή του Καμαρά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων δεν άλλαξε τα δεδομένα, με το 0-1 να διατηρείται μέχρι τέλους.

ΜVP: 
Ο Αντράζ Σπόραρ πέτυχε το γκολ που έμελλε να κρίνει τον νικητή, οπότε… εξ ορισμού κερδίζει το συγκεκριμένο «βραβείο». Ο Σλοβένος επιθετικός είχε προλάβει νωρίτερα να χάσει μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία για το 0-1, ωστόσο… εξιλεώθηκε στη συνέχεια, με το ένατο φετινό του τέρμα να τον «ξεμπλοκάρει», πιθανότατα, στο κατάλληλο χρονικό σημείο.

Άρης-Παναθηναϊκός 0-1
Η… σφυρίχτρα: Ο Ούγγρος Μπόγκναρ δεν κάποια πολύ δύσκολη φάση να διαχειριστεί, αφού ακόμα και σε αυτήν που τα… θαλάσσωσε, είχε εύκολο έργο. Καθώς είναι εμφανές ότι το μαρκάρισμα του Οντουμπάτζο στο Κλεϊνχέισλερ είναι ορισμός της κόκκινης κάρτας! Σε ό,τι αφορά στην αποβολή του Καμαρά, ακόμα κι αυτή, θα μπορούσε να είχε έρθει νωρίτερα.

Άρης-Παναθηναϊκός 0-1
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Απόστολος Τερζής): Σιαμπάνης, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού (86′ Πίρσμαν), Ετέμπο (79′ Γκρέι), Νταρίντα, Πάλμα (70′ Καμάτσο), Ματέο Γκαρσία (46′ Ντουκουρέ), Ιτούρμπε (70′ Χριστοδουλόπουλος), Καμαρά.

Έμειναν στον πάγκο: Κουέστα, Εμπακατά, Ενκουλού, Νταμπό.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Σάντσες, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Κουρμπέλης, Ρούμπεν, Τσέριν (90’+2′ Μάγκνουσον), Παλάσιος (70′ Μπερνάρ), Ιωαννίδης (59′ Σπόραρ), Κλεϊνχέισλερ (59′ Μαντσίνι).

Έμειναν στον πάγκο: Σουρδής, Βαγιαννίδης, Πούχατς, Τσόκαϊ, Bέρμπιτς.

Διαιτητής: Μπόγκναρ (Ουγγαρία).

Βοηθοί: Κόμπορ, Μπάλαζ (Ουγγαρία).

Τέταρτος διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας).

VAR: Νικολακάκης (Λασιθίου).

AVAR: Δάλλας (Ηπείρου).

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις