Απειλήθηκε με διασυρμό στην Τούμπα, έβγαλε αντίδραση στο β’ ημίχρονο

Την ήττα με σκορ 4-2 γνώρισε ο Βόλος στην Τούμπα και παρέμεινε έναν βαθμό πίσω από τον Άρη που ηττήθηκε από την ΑΕΚ. Το συγκρότημα του Κώστα Μπράτσου απειλήθηκε από βαριά ήττα καθώς στο ημίχρονο το σκορ ήταν 4-0. Στην επανάληψη οι Βολιώτες έβγαλαν αντίδραση και πέτυχαν δύο τέρματα περιορίζοντας την έκταση του σκορ.

Δύο γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Νάρεϊ, και από ένα οι Ίνγκασον και Ντάντας. Τσοκάνης και Οζέγκοβιτς τα γκολ των φιλοξενούμενων.

Με τη νίκη αυτή ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 60 βαθμούς και παραμένει φυσικά 4ος στη βαθμολογία, ενώ ο Βόλος έμεινε στους 40 βαθμούς και παρέμεινε έναν πίσω από τον 5ο Άρη που νωρίτερα ηττήθηκε με 3-1 από την ΑΕΚ.

Άτυχος ο δικέφαλος καθώς υποχρεώθηκε σε δύο αναγκαστικές αλλαγές στο πρώτο μέρος. Η πρώτη στο 17΄ όταν ο Ελ Καντουρί να αποχώρησε με λυγμούς στο 17′ (στη θέση του μπήκε ο Τάισον) με μυϊκό τραυματισμό. Στο 35′ αποχώρησε και ο Αουγκούστο, με τον Σβαμπ να τον αντικαθιστά.

Πώς παρατάχθηκαν
Ο Ρουμάνος τεχνικός του δικεφάλου κατεβάζει την ομάδα του με 4-2-3-1 και όπως αναμενόταν με αρκετές αλλαγές.

Συγκεκριμένα στο τέρμα θα είναι ο Κοτάρσκι και στην άμυνα από δεξιά στα αριστερά οι Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κάργας και Ράφα Σοάρες.

Από εκεί και πέρα αμυντικά χαφ θα παίξουν Ντόουγκλας και Ντάντας και στην επίθεση οι Νάρεϊ δεξιά, Ζίβκοβιτς αριστέρα, Ελ Καντουρί πίσω από τον Ολιβέιρα που θα βρίσκεται στην κορυφή.

Από την πλευρά του Κώστας Μπράτσος κατέβασε τον Βόλο με 4-3-3 με τον Γάγκι αριστερά, Πιρές, δεξιά, τον Ντέλετιτς στην κορυφή και τον Μπαριέντος από πίσω του.

Παρά τις αλλαγές και παρά την όχι και τόσο καλή ψυχολογία μετά τις δύο σερί ήττες, ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος για τη νίκη και κατάφερε να την «κλειδώσει» από νωρίς. Ωραίοι συνδυασμοί, αποτελεσματικότητα και ευστοχία από τους γηπεδούχους, απέναντι σε έναν Βόλο που δεν μπήκε πότε στο ματς./ Για την ακρίβεια,,, «βγήκε» από πολύ νωρίς.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 6ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ζίβκοβιτς, ο Ίνγκασον με κεφαλιά έκανε το 1-0. Προτού καλά συνέλθει ο Βόλος, ο δικέφαλος πέτυχε και δεύτερο τέρμα, αυτή τη φορά στο 16′. Μετά από ωραία μπαλιά του Κάργα στην πλάτη της άμυνας του Βόλου, ο Νάρεϊ κατέβασε εξαιρετικά και νίκησε τον Κλέιμαν για το 2-0.

Ο Γερμανός διπλασίασε τα τέρματά του 11 λεπτά αργότερα (27′), όταν μετά από όμορφο συνδυασμό του Ολιβέιρα με τον Τάισον ο Βραζιλιάνος γύρισε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και ο Νάρεϊ έγραψε το 3-0.

Στο τέταρτο λεπτό τον καθυστερήσεων το όνομά του στους σκόρερ έγραψε και ο Τιάγκο Ντάντας, όταν μετά από δεύτερη ασίστ του Τάισον ο Πορτογάλος με εξαιρετικό πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.

Η καλύτερη στιγμή του Βόλου στο Α’ μέρος ήρθε στο 45+1′ όταν μετά τη σέντρα του Ντέλετιτς στον Τσοκάνη ο αρχηγός δεν κατάφερε να βρει δίχτυα με κοντινό σουτ.

Παρά το γεγονός ότι το ματς είχε κριθεί, στο δεύτερο μέρος είδαμε επίσης καλό ρυθμό, καθώς τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Βόλος συνέχισαν να παίζουν με διάθεση. Μάλιστα η ομάδα του Μπράτσου πέτυχε και ένα γκολ, συγκεκριμένα στο 58′. Ο Μεταξάς βρήκε με διαγώνια μπαλιά στα δεξιά τον Άλχο, ο Φινλανδός έκανε τη σέντρα στο σημείο του πέναλτι και ο Τσοκάνης με πολύ όμορφη κεφαλιά έκανε το 4-1 .

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ που είχε και πάλι τα ηνία απείλησε στο 47′ και το 51΄ με τον Ολιβέιρα, στο 60′ και στο 61′ με Ζίφκοβιτς και Ίνγκασον αντίστοιχα.

Στο τελευταίο κομμάτι του ματς η ομάδα του Λουτσέσκου κατέβασε ρυθμούς και ο Βόλος σε εξαιρετική αντεπίθεση πέτυχε και δεύτερο τέρμα (4-2). Ο Ντέλετιτς βρήκε κάθετα τον Οζέγκοβιτς που έφυγε πίσω από τη σέντρα, έφτασε σε θέση βολής και σκόραρε.

ΠΑΟΚ – Βόλος 4-2
ΣΚΟΡΕΡ: 6′ Ίνγκασον, 16′, 27′ Νάρει, 45+4′ Ντάντας – 58′ Τσοκάνης, 88′ Οζέγκοβιτς

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (78′ Λύρατζης), Ίνγκασον, Κάργας, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο (35′ λ. τρ. Σβαμπ), Ντάντας, Νάρεϊ (78′ Μπίσεσβαρ), Καντουρί (18′ λ. τρ. Τάισον), Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (78′ Τόμας).

Βόλος: Κλέιμαν, Άλχο, Σιέλης, Εσκοβάλ, Λούνα, Τσοκάνης (64′ Οζέγκοβιτς), Κάτσε (46′ Μεταξάς), Μπαριέντος (82′ Καρτάλης), Γκάγκι (73′ Σι), Ντέλετιτς, Πιρές (73′ Τσιρίνος).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις