Αθώοι πειθαρχικά Τζιμπλάκης-Πούλιος για το «Koriopolis»!

Ο Παναγιώτης Πούλιος ήταν αυτός που έκανε την πρόταση προς το δικαστικό συμβούλιο για το ποιοι πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη και ποιοι πρέπει να απαλλαχθούν για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, που ξέσπασε το καλοκαίρι του 2011. Ο Γιάννης Τζιμπλάκης ήταν ο εισηγητής του δικαστικού συμβουλίου που εξέδωσε το βούλευμα του «Koriopolis» τον Ιούλιο του 2015, με το οποίο, μεταξύ άλλων, είχε απαλλαχθεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Και για τους δύο είχε διαταχθεί πειθαρχικός έλεγχος από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, ενώ παράλληλα διεξάγεται και ποινική έρευνα την οποία διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Ο λόγος για τα παραπάνω ήταν βεβαίως η σχέση που προέκυψε κατά την διάρκεια της έρευνας για την υπόθεση, μεταξύ του κ. Τζιμπλάκη και του μέχρι πρότινος συνεργάτη του Βαγγέλη Μαρινάκη, Αιμίλιο Κοτσώνη, με την ΕΥΠ να καταγράφει νόμιμα σχετικές συνομιλίες.

Το μισό σκέλος της έρευνας για τους δύο πλέον ολοκληρώθηκε, αφού αμφότεροι απαλλάχθηκαν. Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι την υπόθεση του πειθαρχικού ελέγχου «έτρεξε» ο επί σχεδόν μια δεκαετία πρόεδρος της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ και αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Νίκος Λεοντής, ο οποίος από την πλευρά του προήδρευε της συγκεκριμένης επιτροπής της Ομοσπονδίας χωρίς να είναι ενήμερος ο Άρειος Πάγος.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις