Ισοπαλία 2-2 για Νίκη και Απόλλωνα Πόντου

Σ’ ένα μέτριο από πλευράς θεάματος παιχνίδι, Απόλλων Πόντου και Νίκη Βόλου αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Εσαλό στο 21’ με τους Βολιώτες να φέρνουν τα πάνω-κάτω στο πεντάλεπτο 62’-67’. Αρχικά ο Τζιώρας έφερε το παιχνίδι στα ίσια και πέντε λεπτά αργότερα ο Παναγιωτίδης έκανε το 1-2. Ο Απόλλων ισοφάρισε στην τελευταία φάση του αγώνα με τον Αραβίδη.

Το ματς

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο η Νίκη ανέβασε στροφές και μετέφερε την αγωνιστική δράση στο μισό του Απόλλωνα. Στο 7’ ο Τζιώρας είχε ένα καλό σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Δοκάρι η Νίκη, γκολ ο Απόλλων

Στο δίλεπτο 20’-21’ οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι και οι γηπεδούχοι σημείωσαν το 1-0. Στο 20’ ο Κρητικός με δυνατό σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι κι ένα λεπτό αργότερο, σε λάθος συνεννόηση του Ανδρέου με τον Μπάγιτς, ο Εσαλό δεν έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του.

Στη συνέχεια η Νίκη είχε την κατοχή και προσπάθησε να βρει τον δρόμο προς τα καρέ του Πίτκα, χωρίς ωστόσο την καλή τελική πάσα που θα δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους ο Απόλλων άγγιξε το 2-0 όταν ο Εσαλό βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Μπάγιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Νίκη μπήκε αποφασισμένη να αλλάξει τη μέτρια εικόνα της και να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση. Στο 48’ ο Πίτκας θα εξουδετερώσει το καλό σουτ του Μιράντα και τρία λεπτά αργότερα ο πορτιέρε των γηπεδούχων θα πει «όχι» στην κεφαλιά του Γαβριηλίδη.

Πεντάλεπτη ανατροπή

Στο 60’ η ομάδα της Καλαμαριάς έφτασε κοντά στο 2-0 όμως το σουτ του Εσαλό στο τετ α τετ με τον Μπάγιτς πέρασε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα η Νίκη έφτασε στην ισοφάριση. Ο Μιράντα γέμισε με φάουλ και ο Τζιώρας από κοντά με το στήθος, έσπρωξε την μπάλα με το στήθος στην εστία του Πίτκα. Στο 67’ ο Παναγιωτίδης που είχε περάσει στο παιχνίδι δύο λεπτά νωρίτερα στη θέση του Τσουκαλά, δοκίμασε σουτ έξω από την περιοχή υποχρεώνοντας τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα να μαζέψει την μπάλα από το βάθος της εστίας του.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 73’ στάθηκαν άτυχοι, όταν το σουτ του Λαμπίρη από το πέναλτι, κόντραρε σε συμπαίκτη του και κατέληξε άουτ. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα ολοκληρώνονταν με νικητές τους Βολιώτες, ο Αραβίδης με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσια, στην τελευταία φάση του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Πόντου (Δ. Καλαϊτζίδης): Πίτκας, Δαλιανόπουλος (46’ Μπελεβώνης), Μουμίν, Ντοναλντόνι, Νάσερ, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Τσαγκαλίδης, Ντιαλόσι, Λαμπίρης, Εσαλό (71’ Αραβίδης)

Νίκη Βόλου (Δ. Ελευθερόπουλος): Μπάγιτς, Λογαράς, Αναστασίου, Ανδρέου, Τοπαλίδης, Τσουκαλάς (65’Παναγιωτίδης), Γαβριηλίδης, Κυριακίδης, Κρητικός (54’ Ροχάνο), Τζιώρας(65’ Σιαφά), Μιράντα (78’ Γρομητσάρης)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις