Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης Κούγια: Τι είπε για Νταβέλη, Παπακωνσταντίνου, Παπαπέτρο και Παπαδόπουλο

Στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή CLASICO φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Αλέξης Κούγιας, σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης ο γνωστός ποινικολόγος έκανε εκτενή αναφορά στην ΑΕΛ και στα λάθη του κ. Νταβέλη, στον Πανσερραϊκό, στη SL2 και στο ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία της.

Επίσης αναφέρθηκε με πολύ κολακευτικά λόγια για τον υποψήφιο δήμαρχο Βόλου, κ. Νίκο Παπαπέτρο για τον οποίο τόνισε πως θα μπορούσε να κάνει πανελλήνια καριέρα καθώς είναι εξαιρετικός νομικός.

Ο κ. Κούγιας ρωτήθηκε και για τον υποψήφιο επενδυτή του Ολυμπιακού Βόλου, κ. Γιάννη Παπαδόπουλο.

Διαβάστε ΕΔΩ το πρώτο μέρος της συνέντευξης.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αλέξη Κούγια όπως αποδόθηκε από το goalpost.gr:

«Το ποδόσφαιρο δεν είναι οι τέσσερις ομάδες της Super League. Το ποδόσφαιρο είναι όλες οι ομάδες. Κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί υπάρχει τόσο ενδιαφέρον για το ποια ομάδα θα ανέβει από τη Super League 2 στη Super League 1. Θέλουν ομάδες “δορυφόρους”. Να ανεβάσουμε τον δικό μας δηλαδή, π.χ. να ανεβάσουμε τη Λαμία και να την κρατήσουμε στην Α’ Εθνική. Να ανεβάσουμε τον Πανσερραϊκό, γιατί είναι ο ΠΑΟΚ δίπλα μας. Να ανεβάσουμε την Κηφισιά, βλέπουμε να ανεβαίνει με κατεβασμένα χέρια, γιατί είναι κολλητός ο ένας με τον Μελισσανίδη, να ανεβάσουμε τον Λεβαδειακό γιατί είναι με τον Αλαφούζο και ουσιαστικά κάποιοι την πληρώνουν. Την πληρώνουν οι καθαροί».

Για την αναφορά του σε συνέντευξη στο sfina.gr που έκανε λόγο για κλεμμένα λεφτά από τράπεζα: «Ο ιδιοκτήτης του Πανσερραϊκού που εμφανίζεται ένας κύριος Καζίας που μου έχουν πει πως είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος, δεν τον γνωρίζω, μ’ ενημέρωσε ο Αντώνης Πίκουλας, ο γνωστός δημοσιογράφος που κάνει οικονομικό ρεπορτάζ, για κάποια χρήματα που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ελέγχει τη Συνεταιριστική Τράπεζα των Σερρών, για το τι έχουν γίνει αυτά τα χρήματα. Δεν ασχολούμαι με τα τραπεζικά, όμως με ενημέρωσε γιατί είμαι δικηγόρος του Αντώνη Πίκουλα και είχαμε ποινικό  δικαστήριο.

Εγώ έχω πληρώσει οδυνηρά πέρυσι τους αδερφούς Μπίκα. Αφού τα έκαναν όλα άνω-κάτω, πήραν εννιά πέναλτι, 8-9 γκολ οφσάιντ, εμείς μείναμε με τέσσερις βαθμούς απ’ έξω και κάποια στιγμή δεν είχε και ενδιαφέρον, γιατί φαινόταν τι γινόταν. Ειλικρινά σας λέω πως αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Πού είναι η Βέροια φέτος;»

«Αγαπάει τη Νίκη ο κ. Παπακωνσταντίνου»

«Στη Νίκη Βόλου υπάρχει τώρα ο κ. Παπακωνσταντίνου. Το παιδί φαίνεται ότι αγαπάει την ομάδα. Βάζει χρήματα, αγαπάει τον τόπο του, συνδέεται με τη Νίκη Βόλου. Η Νίκη Βόλου έχει μία αξιόλογη ομάδα. Είναι πάντα μέσα στην τετράδα των καλύτερων ομάδων της SL2, βλέπεις υπάρχει μία συνέπεια και μία συνέχεια. Αντιθέτως βλέπετε τη Βέροια, φωτοβολίδα πέρυσι, φέτος κινδυνεύει να πέσει και να διαλυθεί.

Εμφανίζεται ένας κομήτης που δηλητηριάζει το πρωτάθλημα με πάρα πολλά χρήματα και αφού είναι μέσα σ’ αυτό το σύστημα, έχει τη διαβεβαίωση ότι θα ανέβει, δεν τα καταφέρνει και μετά διαλύεται. Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά. Την πληρώνουν αυτοί που έχουν μία συνέπεια. Εμένα καμία ομάδα μου δεν διαλύθηκε οικονομικά.

Άφησα τη Λάρισα με 34 παίκτες, οι 32 Έλληνες και 7 διεθνείς στις ομάδες Νέων. Άφησα δύο πούλμαν, προπονητικό κέντρο και ένα χρέος από την Α’ Εθνική ύψους 1.750.000€ στην εφορία και το ΙΚΑ που είναι 17 χιλιάδες το μήνα. Και το τίμημα για τις μετοχές θα το πάρω σε τέσσερα χρόνια».

Ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε και στις λάθος επιλογές, όπως τις χαρακτήρισε, του κ. Νταβέλη στην ΑΕΛ: «Εγώ συμβούλευσα τον νέο ιδιοκτήτη να μη χαλάσει την ομάδα. Να κρατήσει τον Αντωνίου προπονητή, να μη φέρει τεχνικούς διευθυντές, έκανα 6-7 χρόνια να φτιάξω κορμό με Έλληνες παίκτες.

Υπάρχουν και εφτά λαμόγια που τώρα έγιναν υπάλληλοι. Τότε πολεμούσαν εμένα και τώρα τους έκανε υπαλλήλους. Βέβαια, όλοι τον εξυμνούν παρόλο που η ομάδα έχει κάνει πέντε ήττες, μόνο στον πρώτο γύρο κι εμείς τότε είχαμε κάνει σε όλο το πρωτάθλημα δύο ήττες. Και δεν έχει καταλάβει πως αυτοί οι οργανωμένοι που οι αρχηγοί τους είναι έμποροι ναρκωτικών. Αυτοί είχαν πλησιάσει κι εμένα. Όταν είχαν πιάσει τον αρχηγό τους και την παρέα ολόκληρη με 200 κιλά χασίς τους έδιωξα. Από τότε άρχισαν να βρίζουν εμένα και τη μητέρα μου. Αυτούς τους έχει όλους μαζί τώρα. Αυτός δεν έχει καταλάβει τι θα πάθει. Το θέμα είναι να μην καταρρεύσει η ΑΕΛ».

Ο κ. Κούγιας ρωτήθηκε για την άποψή του για τον κ. Παπαπέτρο που θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Βόλου: «Για τον κ. Νίκο Παπαπέτρο έχω την καλύτερη άποψη που θα μπορούσε να έχει ένας συνάδελφος προς συνάδελφο. Έχουμε συνυπάρξει σε πολύ σοβαρά δικαστήρια. Δεν μπορώ να αντιληφθώ πως αυτός ο κορυφαίος δικηγόρος, ο οποίος θα μπορούσε να κάνει καριέρα σε όλη την Ελλάδα, ο άνθρωπος αυτός με αυτό το ήθος, θυσιάζει την καριέρα του για να προσφέρει στην κοινωνία του Βόλου. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο κ. Παπαπέτρος δεν θα κερδίσει τις εκλογές. Δηλαδή αν έχει απέναντί του τον κ. Μπέο ή ποιον άλλον θα έχει, δεν μπορώ να αντιληφθώ ποια θα είναι τα κριτήρια στην προκειμένη περίπτωση. Κορυφαία νομική προσωπικότητα, ένας άνθρωπος με φοβερό ήθος, ένας άνθρωπος που χαίρεσαι να συναναστρέφεσαι και να συνυπάρχεις μαζί του ακόμη και στα δικαστήρια, απ’ ότι γνωρίζω ένας άνθρωπος που τον αγαπάει όλος ο Βόλος ανιδιοτελώς και ο οποίος θυσιάζει μία καριέρα που θα κέρδιζε τα εκατονταπλάσια χρήματα από τον μισθό του δημάρχου.  Και από την άλλη μεριά έχει έναν άνθρωπο που ότι σημαίνει ο Μπέος και η διαδρομή του παντού σε ότι υπάρχει. Δεν ξέρω ποιους αντιμετώπιζε ο Μπέος και κέρδιζε τις εκλογές. Έχω μάθει ότι τον υποστηρίζει η Ζέττα Μακρή πολλά χρόνια και λυπάμαι που το λέω, αν τον υποστηρίζει ο Αγοραστός και γίνονται τέτοια νταραβέρια τότε λυπάμαι πολύ και χαίρομαι που έχω πει όχι σε όλους τους πρωθυπουργούς να είμαι υποψήφιος του κόμματός τους»

Ο κ. Κούγιας ρωτήθηκε αν γνωρίζει τον κ. Γιάννη Παπαδόπουλο που ενδιαφέρεται με μία ομάδα επιχειρηματιών να αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού Βόλου: «Αν είναι μαχόμενος δικηγόρος, σίγουρα θα τον γνωρίζω. Δεν πάει το μυαλό μου κάπου. Εκεί που έχει καταντήσει ο Ολυμπιακός Βόλου είναι τρομερό. Ο Ολυμπιακός και η Νίκη είναι το ποδόσφαιρο του Βόλου με ότι σημαίνει αυτό. Αρκεί να μην είναι στοιχηματζής. Το να είσαι δικηγόρος δεν σημαίνει κάτι. Το θέμα είναι τι δικηγόρος είσαι, τι οικογένεια έχεις, πού βρήκες τα χρήματα, εννοώ αν είσαι μπροστινός, έχουν δει πολλά τα μάτια μου αυτά τα χρόνια».

Κλείνοντας ο κ. Κούγιας με αφορμή τις ευχές για να αναλάβει κάποια στιγμή την προεδρία της SL2, δήλωσε: «Εγώ δεν θα θυσίαζα την καριέρα μου για να γίνω πρόεδρος της SL2, όμως αν αποφασίσω και εκτεθώ και πραγματικά επιλεγώ κι επειδή ο πρόεδρος της SL2 είναι και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής στην ΕΠΟ, αυτό σημαίνει πως αυτοί εκεί με τα μπαλάκια και τις σχολές οδηγών, θα έχουν μεγάλο πρόβλημα. Όμως δεν είναι θέμα να αντιπαρατίθεσαι, είναι θέμα να χτίζεις. Και οράματα έχω και το έχω πληρώσει πολύ ακριβά το ποδόσφαιρο και θα είναι και μία ηρεμία για τους υγιείς ιδιοκτήτες».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις