Οι πικάντικοι διάλογοι στο Δ.Σ. της SL1: Ο κόκκινος σβέρκος και ο μαύρος πάτος…

Για σύμπραξη Μαρινάκη – Αλαφούζου στη συνεδρίαση της Λίγκας με στόχο την ΑΕΚ κάνει λόγο η Ένωση τονίζοντας πως αυτή φάνηκε πιο έντονα στις στιγμές των εντάσεων, όπου ένας συμπλήρωνε τον άλλο.

Όσον αφορά στις θέσεις που διατύπωσε η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ στη Λίγκα και αφού Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έκαναν σχόλια για τις επιστολές τους, πήρε τον λόγο ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Κοσμάς και ανέφερε: «Να ξεκινήσω από το τελευταίο του κ. Καραπαπά που ουσιαστικά το λέει και ο Παναθηναϊκός. Περί αλλοίωσης αποτελέσματος ή πρωταθλήματος για το παιχνίδι μας με τον Άρη. Επιστημονική φαντασία και τα δύο, ουδέποτε υπήρξε αλλοίωση είτε πρωταθλήματος, είτε του αγώνα του συγκεκριμένου. Ένα λάθος έκανε ο διαιτητής που δεν απέβαλλε τον παίκτη του Άρη και διορθώθηκε μέσω του VAR το λάθος με το πέναλτι».

Εν συνεχεία το κορυφαίο στέλεχος της ΠΑΕ ΑΕΚ επισήμανε για τους με τους Πολωνούς διαιτητές στο αεροδρόμιο: «Η ΑΕΚ σας έχει προλάβει. Έχει ήδη προσφύγει στην εισαγγελία και ζητάει όλο το βιντεοληπτικό υλικό, γιατί έχει υποστεί βάναυση συκοφάντηση και θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της. Στο φως να έρθει το υλικό για να αποδειχθεί ποιος κατασκευάζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Γιατί κι εμείς έχουμε κάνει την έρευνα μας και ξέρουμε τι έχει γίνει στο αεροδρόμιο. Αλλά ο πλέον αδιάψευστος μάρτυρας είναι το οπτικό υλικό. Η Λίγκα πρέπει να ενισχύσει το αίτημα της ΑΕΚ προς την εισαγγελία και το αεροδρόμιο. Έχουμε μάθει πως ασκούνται πιέσεις να διαγραφεί το επίμαχο βίντεο. Όσον αφορά τα περί των διαδικασιών για την ανάκληση ορισμού διαιτητή, να θυμίσω πως ΑΕΚ και Άρης αιτήθηκαν, δεν αποφάσισαν. Ήταν ξεκάθαρο πως αποστείλαμε mail υπό το βάρος όσων είχαν βγει στο φως της δημοσιότητας και αιτηθήκαμε την αλλαγή των διαιτητών».

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού επέμενε να κατηγορεί ανοιχτά την ΑΕΚ πως δήθεν δημιούργησε το σκηνικό με τους διαιτητές και μιλούσε για τα αλκοτέστ κι όλα αυτά, ο κ. Κοσμάς επισήμανε: «Τα έχετε δει τα βίντεο κ. Μαρινάκη; Το μπακαλόχαρτο του Mega που εμφανίσατε ως αλκοτέστ; Αυτό ήταν παραγγελία από ταβερνιάρη. Ως στοιχείο το αλκοτεστ είναι αστείο. Σαν παραγγελία σε ταβερνείο. Χωρίς όνομα και ημερομηνία. Αλλά και να ισχύει η ώρα, πάλι το αλκοτεστ δεν έχει ισχύ. Ξέρετε εσείς τι έχει γίνει; 24 ώρες μετά αλκοστεστ; Κι αμφιβόλου προελεύσεως; Αυτό που εμφανίστηκε στο Mega είναι ένα μπακαλόχαρτο. Αλλά από εκεί και πέρα η ΑΕΚ ζητάει να βγει το βίντεο του περιστατικού και να δούμε τι έγινε. Γιατί δεν το ζητάει η Λιγκα; Εσείς ξέρετε τι έγινε κύριε πρόεδρε; Που ξέρετε εσείς αν ήταν ή δεν ήταν μεθυσμένοι. Αυτό που λέτε ότι το φτιάξαμε εμείς, είναι συκοφαντικό. Ας μιλήσουν οι αρχές, οι κάμερες».

Εν συνεχεία και βάσει των όσων έχουν διαρρεύσει, υπήρξε η επίθεση του προέδρου του Παναθηναϊκού για την διαδικασία της αλλαγής των διαιτητών του αγώνα με τον Άρη κι έσπευσε να τον υποστηρίξει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, η ΑΕΚ επεσήμανε μέσω του Γιώργου Κοσμά ότι «για τις διαδικασίες μη μας κάνετε μαθήματα. Εσείς και ο Παναθηναϊκός πριν μια βδομάδα αιτηθήκατε δημοσίως την αλλαγή του Κροάτη διαιτητή. Και να διευκρινιστούν και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δήλωσε κώλυμα. Εσείς κ. Αλαφούζο μάθατε πρώτος ποιος θα σφύριζε το μεταξύ μας παιχνίδι στην Λεωφόρο. Πως έγινε η αλλαγή του Σιδηρόπουλου; Έγινε σύννομα, να μας πείτε κ. Αλαφούζο, έγινε σύννομα;».

Ο Γιάννης Αλαφούζος άρχισε να αναφέρει, πάντα βάσει του ρεπορτάζ, κάποια πράγματα για την ΑΕΚ και την ΕΠΟ και εκεί η Ένωση απάντησε ως εξής: «Ό,τι ελέγχουμε τις Ενώσεις το λέτε εσείς. Με διακόψατε και θα σας διακόψω κι εγώ. Τους Γκιρτζίκηδες θέλετε κ. Αλαφούζο; Να μας πείτε τι θέλετε κ. Αλαφούζο. Τους Σαρρήδες θέλετε; Είναι εξόχως συκοφαντικές για την ΑΕΚ και οι δύο επιστολές, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Είμαστε εδώ μόνο θεσμικά, δεν θα έπρεπε να είμαστε συνομιλητές σας. Μας συκοφαντείτε χυδαία. Η ΑΕΚ δεν έχει κατηγορηθεί για εγκληματική οργάνωση όπως αναφέρετε εσείς. Έχει ανατινάξει κανένα φούρνο η ΑΕΚ; Για να τελειώνουμε. Όλα στο φως, ας βγουν δημόσια όλα τα στοιχεία. Εμείς πρώτοι θέλουμε το καλύτερο πρωτάθλημα όλων των εποχών να τελειώσει ομαλά. Εσείς δεν το θέλετε αυτό απ΄ότι φαίνεται και κάνετε ό,τι μπορείτε για να τιναχθεί στον αέρα. Θέλετε να το διαλύσετε».

«Κ. Αλαφούζο εσείς είχατε πει ότι κλειστήκατε στο ασανσέρ»
Ο κ. Αλαφούζος στη συνέχεια, άρχισε να λέει πως η ΑΕΚ τον παρουσιάζει να έχει κλειστεί σε ασανσέρ και στο σημείο αυτό ο κ. Κοσμάς ανέφερε: «Εμείς το είπαμε αυτό; Εσείς είχατε πει ότι κλειστήκατε στο ασανσέρ κ. Αλαφούζο. Αφήστε τα αυτά κ. Αλαφούζο».

Και όταν, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο κ. Αλαφούζος, άρχισε να λέει για την ανακοίνωση της ΑΕΚ, για τον κόκκινο σβέρκο. Είπε «κόκκινος είναι ο δικός σας σβέρκος» και είχαμε την παρέμβαση του Μαρινάκη «μαύρος είναι και μαύρος είναι και ο πάτος τους».

Επίσης, να σημειωθεί πως όταν ο Γιώργος Κοσμάς μίλησε για το κοινό αίτημα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού να αλλάξει ο Κροάτης διαιτητής, ο κ. Αλαφούζος φέρεται να είπε πως ποτέ δεν ζήτησε να αλλάξει ο Κροάτης διαιτητής! Πράγμα που στην ΑΕΚ δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι άκουγαν, καθώς έγινε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα και το ξέρουν οι πάντες από τις ανακοινώσεις που ήταν δημόσιες.

πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις