Κέρδισε τον Χανιώτη 2-1 ο Ολυμπιακός Βόλου, αλλά είναι πλέον αργά….

Με μια σπουδαία νίκη, έστω και χωρίς αντίκρυσμα όπως φαίνεται, έφυγε από το γήπεδο της Τρίγλιας ο Ολυμπιακός Βόλου. Επικράτησε 2-1 του Χανιώτη, που βρίσκεται στη 2η θέση της κατάταξης του 2ου ομίλου. Σκόρερ και των δύο τερμάτων των “ερυθρόλευκων” ήταν ο νεαρός Μάριος Παπαδήμος. Για τον Χανιώτη σκόραρε ο Τοπούζης, ο οποίος προς στιγμήν είχε ισοφαρίσει σε 1-1.

Με τη νίκη του αυτή ο Ολυμπιακός έφτασε τους 25 βαθμούς και βρίσκεται στην 13η θέση, ξεπερνώντας τον Μακεδονικό Φούφα που έχει 24 (τελευταίος είναι ο Δωτιέας με 17 βαθμούς), ενώ βρίσκεται στο -6 από τον ΠΑΟΚ Κρηστώνη, ο οποίος είναι πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου.

Με 15 παίκτες ταξίδεψε στην Τρίγλια ο Ολυμπιακός, καθώς για διάφορους λόγους έμειναν εκτός οι Καβουσάκης, Αναστασίου, Θεοδωρόπουλος, Καρβούνης, Ακριβόπουλος, καθώς και οι Κόλα (τιμωρημένος) και Καμπέρης (τραυματίας).

Μέτριο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο
Στο πρώτο ημίχρονο έλειψαν οι σπουδαίες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν καλή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο και έπαιξαν επιθετικά.
Στο 12’ είχαμε την πρώτη τελική για τον Ολυμπιακό. Το μακρινό σουτ του Σκοπελίτη κατέληξε έξω από τα δοκάρια του Χανιώτη, χωρίς καμία ανησυχία για τους γηπεδούχους. Στο 16’ σε σουτ του Κατσαγεωργίου ο Συλλέκτης μπλόκαρε εύκολα την μπάλα. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 24’ ο Καρατσόλης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Συλλέκτη να μπλοκάρει την μπάλα.
Από εκείνο το χρονικό σημείο και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους είχαμε στο 43’ τον Χατζή να σουτάρει έξω από την περιοχή και την μπάλα να περνά άουτ, στην πρώτη ουσιαστικά τελική προσπάθεια για τον Χανιώτη στο παιχνίδι.

Τρία γκολ στο β’ μέρος, δύο τέρματα ο Παπαδήμος
Στο δεύτερο ημίχρονο μπορεί ο Χανιώτης να μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός ωστόσο ήταν η ομάδα που έφτασε στο γκολ στο 57’ με τον Μάριο Παπαδήμο, ενώ ο ίδιος παίκτης πέτυχε και το δεύτερο τέρμα των “ερυθρόλευκων” στο 75’. Νωρίτερα, στο 71’ ο Τοπούζης είχε ισοφαρίσει, προσωρινά, σε 1-1.
Στο 51’ σε γυριστό σουτ του Τοπούζη η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Κωνσταντίνου, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Θεοδωρίδης πάσαρε στον Τοπούζη, ο τελευταίος σούταρε με τον Κωνσταντίνου να αποκρούει σωτήρια.
Για να φτάσουμε στο 57’ όπου ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Ο Παπαδήμος συνδυάστηκε με τον Κατσαγεωργίου, ο τελευταίος πάσαρε και πάλι στον Παπαδήμο, ο οποίος με πλασέ μέσα από την περιοχή έγραψε το 0-1 για τον Ολυμπιακό.
Στη συνέχεια ο Χανιώτης προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση και στο 63’ οι γηπεδούχοι έχασαν καλή ευκαιρία. Ο Τοπούζης βρήκε ωραία τον Χατζή, ο οποίος σούταρε με τον Κωνσταντίνου να μπλοκάρει την μπάλα.
Τελικά το 1-1 ήρθε στο 71’ από μία στατική φάση. Ο αμαρκάριστος Τοπούζης με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κωνσταντίνου γράφοντας το 1-1. Μάλιστα οι γηπεδούχοι στο 74’ έφτασαν μια “ανάσα” από την ολική ανατροπή. Ο Χατζής έκανε το σουτ, ο Κωνσταντίνου απέκρουσε την μπάλα, ενώ σε νέο σουτ του Τοπούζη η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ολυμπιακού.
Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά και στο 75’ ο Ολυμπιακός πέτυχε το 1-2. Ο Σκοπελίτης έκανε τη σέντρα, ο Κατσαγεωργίου με κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Συλλέκτη, ο οποίος απέκρουσε και ο Παπαδήμος στην επαναφορά με σουτ έγραψε το 1-2.
Στη συνέχεια του παιχνιδιού ο Χανιώτης είχε ένα καλό σουτ του Καραγιάννη, με τον Κωνσταντίνου να αποκρούει σωτήρια, ενώ στο 79’ ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει τρίτο τέρμα. Ο Σκοπελίτης πάσαρε στον Κατσαγεωργίου αυτός καθυστέρησε, πλάσαρε, με τον Ράτζα να διώχνει την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή του τέρματος.
Στο 86’ ο Τοπούζης πήρε την κεφαλιά με τον Κωνσταντίνου να μπλοκάρει την μπάλα, στην τελευταία φάση του παιχνιδιού.
Διαιτητής: Γκαϊτατζής (Αθηνών)
Βοηθοί: Μποΐτσιος (Δράμας), Αναστασίου (Σερρών).
Κίτρινες: Φούσκας-Παπαδήμος, Σιουμουρέκης
ΧΑΝΙΩΤΗΣ: Συλλέκτης, Ράτζα, Σαϊμπερτ (76’ Καραγιάννης), Κουτσικοβαγγέλης, Χατζηκούρτης, Τρόκας, Θεοδωρίδης (76’ Κανάνι), Χατζής, Φούσκας, Τοπούζης, Πολύζος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κωνσταντίνου, Μαργαρίτης, Διαμαντόπουλος, Σιουμουρέκης, Παπαϊωάννου, Σκύφτας, Σταμπουλής (59’ Ντινόπουλος), Παπαδήμος, Καρατσόλης (68’ Γιαρλελής), Σκοπελίτης, Κατσαγεωργίου (83’ Μυλωνάς).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις