Που τα βρίσκουν και που όχι ΕΠΟ – Σούπερ Λιγκ

Η ΕΠΟ δεν ανάβει πράσινο φως για επαγγελματική διαιτησία, ωστόσο θα δημιουργηθεί τέτοιο πλαίσιο ώστε να δέχεται τις εισηγήσεις της Λίγκας για την ΚΕΔ.
Η διαφοροποίηση της συνάντησης της Πέμπτης με ΕΠΟ – Super League σε επίπεδο προσώπων είχε να κάνει με τον Βασσάρα, ο οποίος εκτός από υπεύθυνος εκπαίδευσης…

…των διαιτητών είναι και μέλος της επιτροπής διαιτησίας της UEFA. Και προφανώς ο Κύρος Βασσάρας μετείχε λόγω των γνώσεών του στην επαφή αυτή. Πέραν της νέας συζήτησης στις 25 Μαϊου μπορεί να χρειαστούν ακόμα και 2-3 άλλες.
Οι Μποροβήλος και Πανόπουλος δήλωσαν ότι η βελτίωση της διαιτησίας είναι προς το συμφέρον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ως προς την κουβέντα για τις προτάσεις της Λίγκας για την εν γένει αναβάθμιση της διαιτησίας από την ΕΠΟ μπαίνει… stop στο κομμάτι της επαγγελματικής διαιτησίας. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς δεν προβλέπεται από την συνθήκη διαιτησίας της UEFA.
Δεν γίνεται δηλαδή αυτήν την στιγμή οι διαιτητές να έχουν ως μοναδική τους ασχολία το ποδόσφαιρο. Η UEFA αυτό που θέλει είναι διαθεσιμότητα όποτε καλείται ο εκάστοτε διαιτητής να εκτελέσει τις υποχρεώσεις του και πολύ καλή φυσική κατάσταση αλλά και διαρκή εκπαίδευση και επιμόρφωση. Όχι όμως επαγγελματική… αποκλειστικότητα.
Επίσης στο κομμάτι της διοίκησης της διαιτησίας δεν προβλέπεται να μπορεί να περάσει στα χέρια της Λίγκας και να την διαχειρίζεται αυτή. Η Λίγκα θα ήθελε να ψηφίζει για το εάν θα μένει ή θα φεύγει η ΚΕΔ αλλά αυτό που μάλλον θα συμφωνηθεί θα είναι να κάνει τις εισηγήσεις της επ’ αυτού και να λαμβάνονται σοβαρά στα υπ’ όψιν. Να γίνουν διεργασίες δηλαδή για να υπάρξει ένα τέτοιο πλαίσιο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις