Λεφτά στις Ενώσεις – “Ψαλίδι” στα 800 χιλιάρικα της FIFA στη SL2

Μοιράσου το άρθρο

Όπως αποφασίστηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, σε κάθε μία από τις 53 ενώσεις ερασιτεχνικών σωματείων θα δοθούν από 10.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά, που θα κατατεθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς έως το τέλος της εβδομάδας, θα προκύψουν από το ποσό των 4 εκατ. ευρώ που θα δοθεί στην ΕΠΟ από την UEFA.

Eπίσης η ΕΠΟ αναμένει εντός των ημερών την καταβολή ποσού 800.000 ευρώ από τη FIFA. Με τα χρήματα αυτά θα καλυφθούν περσινές εκκρεμότητες προς διαιτητές, οι οποίες προκλήθηκαν από ΠΑΕ, που το περασμένο καλοκαίρι υποβιβάστηκαν από τη Super League 2 και μετατράπηκαν σε ερασιτεχνικά σωματεία. Οι οχτώ ομάδες που υποβιβάστηκαν πέρυσι είναι οι εξής: Ζάκυνθος, Ρόδος, ΑΕ Καραϊσκάκης, Αστέρας Βλαχιώτη, Τρίκαλα, Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Πιερικός

Το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί για την πληρωμή των διαιτησιών στις υπόλοιπες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Super League 2, ως μια έμμεση οικονομική ενίσχυση προς τις ομάδες. Να σημειώσουμε ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι οι ομάδες δεν θα πλήρωναν τις διαιτησίες του 2ου γύρου, ωστόσο τις πρώτες τρεις αγωνιστικές τα διαιτητικά έξοδα συνεχίζουν να πληρώνουν οι ΠΑΕ. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα πληρώσουν και τις διαιτησίες της εμβόλιμης, 21ης αγωνιστικής.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις