Νίκη – Αναγέννηση 1:1 | Δεν ήταν αρκετό ένα ημίχρονο…

Ισόπαλο 1-1 έληξε το θεσσαλικό ντέρμπι ανάμεσα στη Νίκη Βόλου και την Αναγέννηση Καρδίτσας για την 20η αγωνιστική της SL2. Η Νίκη άργησε να μπει στο παιχνίδι και όταν μπήκε, το μόνο που κατάφερε ήταν να φέρει το παιχνίδι στα ίσια.

Το ματς

Πραγματοποιώντας ίσως το χειρότερό της 45λεπτο επί εποχής Ελευθερόπουλου η Νίκη βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο με 1-0 από την Αναγέννηση. Το μοναδικό τέρμα του πρώτου μέρους πέτυχε στο 23’ ο Κυριακίδης με κεφαλιά, στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα σε εκτέλεση φάουλ του Κοζορώνη από τα αριστερά.

Το συγκρότημα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου δεν είχε ενέργεια, της έλειπε η διάθεση, «μηδέν» τρεξίματα και πάθος και δίκαια πήγε ηττημένη στα αποδυτήρια από μία Αναγέννηση που χωρίς κόπο και κάνοντας τα βασικά κράτησε εύκολα μακριά από την περιοχή της, τους επιθετικούς της Νίκης.

Το μόνο που είχαν να επιδείξουν οι γηπεδούχοι ήταν ένα δυνατό σουτ του Αναστασίου στο 32’ κι ένα του Κυριακίδη στις καθυστερήσεις που κατέληξαν άουτ.

Η Αναγέννηση πιέζοντας ψηλά, βραχυκύκλωσε την κυκλοφορία της μπάλας από τη Νίκη και «υποχρέωσε» τους γηπεδούχους σε πολλά λάθη που για λεπτομέρειες δεν αποδείχθηκαν μοιραία.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν με μεγαλύτερη διάθεση με τους Τσουκαλά και Τοπαλίδη που αντικατέστησαν τους Παναγιωτίδη και Κάσσο, να δίνουν μεγαλύτερη ταχύτητα στην κυκλοφορία της μπάλας. Η Αναγέννηση επέλεξε να παίξει πιο παθητικά, παίζοντας συνεχώς με τον χρόνο, παράλληλα όμως προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα.

Στο 56’ η Νίκη ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Μιράντα, όμως ο ρέφερι έδειξε «παίζετε». Στο 69’ ο Πουλόπουλος δεν αρνήθηκε για δεύτερη φορά το πέναλτι υπέρ της Νίκης, όταν στην εκτέλεση κόρνερ του Ολαϊσόλα η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Γιάκου. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μιράντα, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία και τον Τσέλιο στη δεξιά.

Από το 70’ και μετά το παιχνίδι έγινε «ροντέο» με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει με μεγάλη ταχύτητα. Στο 73’ η ΑΣΑ άγγιξε το 1-2 όταν Ο Μπούζας γύρισε προς το πέναλτι από τα δεξιά, ο Γρομητσάρης πριν η μπάλα φτάσει στον αμαρκάριστο Γιάκο και προσπαθώντας  να διώξει, έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Μπάγιτς.

Τρία λεπτά αργότερα η Αναγέννηση απείλησε και πάλι με τους αμυντικούς της Νίκης να διώχνουν στο γύρισμα του Κοζορώνη πριν η μπάλα φτάσει στον αμαρκάριστο Γιάκο. Στο 77’ ήταν η σειρά της Νίκης να φτάσει κοντά στο 2-1. Ο Τσουκαλάς έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, όμως η πάσα στον Τζιώρα καθυστέρησε τόσο, όσο για να μην μπορέσει να εκτελέσει αμαρκάριστος. Στο 86’ ο δραστήριος Ολαϊσόλα δοκίμασε το σουτ από καλή θέση μέσα στην περιοχή, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 94’ είχαμε θύελλα διαμαρτυριών από τους φιλοξενούμενους σε ακύρωση γκολ του Αθανασιάδη, με τον Α’ βοηθό να σηκώνει τη σημαία πριν αυτή φτάσει στον επιθετικό της ΑΣΑ. Η τελευταία φάση ήταν για τη Νίκη, όμως το διαγώνιο σουτ του Ολαϊσόλα κατέληξε στην αγκαλιά του Τσέλιου.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη του αγώνα όπως την κατέγραψε λεπτό προς λεπτό το goalpost.gr

Οι συνθέσεις:

Νίκη Βόλου (Δ. Ελευθερόπουλος): Μπάγιτς, Γρομητσάρης, Ανδρέου, Αναστασίου, Κάσσος (46’ Τοπαλίδης), Παναγιωτίδης (46’ Τσουκαλάς), Γαβριηλίδης (68’ Σιαφά), Κυριακίδης, Κρητικός (62’ Ολαϊσόλα), Τζιώρας (89’ Ροχάνο), Μιράντα

Αναγέννηση Καρδίτσας (Π. Αμανατίδης): Τσέλιος, Αναστασόπουλος, Κοζορώνης, Σκόνδρας, Γκόλιας (59’ Δημόπουλος), Λαγός, Μπάλας, Μπούζας (90’ Αλιατίδης), Πολίτης (81’ Βερνάρδος), Ελιβέλτο (90’ Μπάτροβιτς), Γιάκος (81’ Αθανασιάδης)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις