Προγνωστικά Στοιχήματος: Επιλογές από Πορτογαλία και Σκανδιναβία

Αρκετά ελκυστικό το στοιχηματικό πρόγραμμα της Παρασκευής και το Betarades.gr έχει καταλήξει σε τέσσερις επιλογές. Τρεις από το ποδοσφαιρικό κουπόνι και μία από εκείνο του μπάσκετ. Πριν περάσουμε στην ανάλυση των προτάσεων, μην ξεχνάτε ότι στο Betarades.gr μπορείτε να ενημερώνεστε για τα πάντα γύρω από το online στοίχημα και να βρείτε, μεταξύ άλλων, έναν αναλυτικό οδηγό για όλες τις στοιχηματικές εταιρίες, όπως για παράδειγμα η 2winbet, οι οποίες λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα.

Το «παλεύει» η Μαρίτιμο

Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας με τον τελικό του Λιγκ Καπ Πορτογαλίας, Μαρίτιμο – Μπενφίκα, στον οποίο θα πάμε με το χάντικαπ +2 γκολ της Μαρίτιμο σε απόδοση 2.05 (Ευρωπαϊκό Χάντικαπ: Το στοίχημα επιβεβαιώνεται είτε αν η Μαρίτιμο κερδίσει, είτε αν ηττηθεί με ένα γκολ διαφορά, είτε αν το παιχνίδι ολοκληρωθεί ισόπαλο). Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν η Μαρίτιμο δίνει το «παρών» στον τελικό του Λιγκ Καπ, αντιμετωπίζοντας και πάλι την Μπενφίκα. Τη σεζόν 2014/15 δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τον τίτλο, καθώς γνώρισε την ήττα με 2-1. Για να φτάσει φέτος μέχρι τον τελικό, το συγκρότημα του Νέλο Βινγκάντα επικράτησε των Ακαδέμικα (2-1 εντός έδρας), Φεϊρένσε (4-2 εκτός έδρας), Πόρτο (3-1 εντός έδρας) και Πορτιμονένσε (3-1 εντός έδρας), ενώ αναδείχθηκε ισόπαλο με τη Φαμαλικάο (0-0 εντός έδρας). Στο πρωτάθλημα, έστω κι αν δυσκολεύτηκε, κατάφερε να πανηγυρίσει την παραμονή του συγκεντρώνοντας 35 βαθμούς, που το κατέταξαν στη 13η θέση της κατάταξης, έξι πόντους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Την ευκαιρία να κατακτήσει για τρίτη σερί σεζόν το Λιγκ Καπ Πορτογαλίας έχει απόψε η Μπενφίκα, από την πλευρά της. Τη σεζόν 2013/14 είχε επικρατήσει της Ρίο Άβε (2-0), ενώ πέρσι πήρε τη νίκη κόντρα στη Μαρίτιμο (2-1). Οι «αετοί» είναι και οι πολυνίκεις του θεσμού με έξι κατακτήσεις. Για να φτάσει μέχρι τον φετινό τελικό το συγκρότημα του Ρουί Βιτόρια επικράτησε των Νασιονάλ (1-0 εντός έδρας), Οριεντάλ Λισαβόνας (1-0 εκτός έδρας), Μορεϊρένσε (6-0 εκτός έδρας) και Μπράγκα (2-1 εντός έδρας). Την προηγούμενη βδομάδα, κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του 35ου πρωταθλήματός της, επικρατώντας εντός έδρας με 4-1 της Νασιονάλ. Η Μπενφίκα είναι το φαβορί, ωστόσο θεωρούμε ότι η Μαρίτιμο θα είναι ανταγωνιστική και θα επιβεβαιώσει το στοίχημα που προτείνουμε.

Με τα γκολ στη Σουηδία

Συνεχίζουμε με Α’ Σουηδίας και το Goal / Goal σε συνδυασμό με το Over 2.5 γκολ σε απόδοση 2.05, στην αναμέτρηση Φάλκενμπεργκ – ΑΪΚ. Απογοητευτική για ακόμη μία αγωνιστική ήταν η Φάλκενμπεργκ, η οποία γνώρισε τη βαριά ήττα με 4-1 από τη Χάκεν, εντός έδρας. Τρίτη σερί ήττα και τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική που αγνοεί το «τρίποντο» (0-1-3) παραμένει στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας συλλέξει μόλις τέσσερις πόντους. Δεν παίζει κακό ποδόσφαιρο, ωστόσο η έλλειψη ποιότητας και το μικρό ρόστερ που διαθέτει την αναγκάζουν να είναι τόσο χαμηλά. Από την άλλη πλευρά, καλό φαίνεται να έκανε η αλλαγή προπονητή στην ΑΪΚ. Με τον Νόρλινγκ πλέον στον πάγκο, ο οποίος αντικατέστησε τον Αλμ στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδα παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη στο ντέρμπι μίσους της Στοκχόλμης, επικρατώντας της Τζουργκάρντεν με 2-0, εντός έδρας. Δεύτερη διαδοχική επικράτηση και τρίτη σερί αγωνιστική που παραμένει αήττητη (2-1-0). Περιμένουμε αρκετά τέρματα στη σημερινή αναμέτρηση.

Δε χάνει η Οντένσε

Τελευταία πρόταση από το ποδοσφαιρικό κουπόνι, το Χ2 σε απόδοση 2.25 στον αγώνα του πρωταθλήματος της Δανίας, Σοντερίσκε – Οντένσε. Μετά από έξι σερί ματς χωρίς ήττα, με πέντε συνεχόμενες νίκες, οι γηπεδούχοι έχασαν 3-2 από την Μίντιλαντ εκτός έδρας και έτσι παραμένουν 2οι αλλά μόλις στο -3 από την 3ηΜίντιλαντ. Το πρωτάθλημα έχει κριθεί, αφού η Κοπεγχάγη το κατέκτησε και μαθηματικά, άρα το μόνο που μένει για την Σοντερίσκε είναι να κρατήσει την 2η θέση και να παίξει στον δεύτερο προκριματικό του Europa League. Από την άλλη πλευρά, η Οντένσε δεν μπορεί να βρει καμία σταθερότητα εδώ και οκτώ ματς και αυτό είναι πολύ πιθανό να της στοιχίσει μια θέση στην 4άδα. Σε αυτό το διάστημα έχει τρεις νίκες και τέσσερις πέντε ήττες και πριν από λίγες μέρες έχασε 1-0 από την ουραγό Χόμπρο εντός έδρας. Τώρα για να προλάβει την 4η θέση θα πρέπει να κερδίσει και τα τρία ματς της και οι τρεις ομάδες που είναι από πάνω της να χάσουν όλα τους τα ματς, πράγμα (σχεδόν) αδύνατο. Θεωρούμε, ωστόσο, ότι σήμερα θα καταφέρει να μην ηττηθεί, τουλάχιστον, και θα τη στηρίξουμε.

Στηρίζουμε Πινάρ

Ολοκληρώνουμε με μπάσκετ και τον αγώνα Πινάρ Καρσίγιακα – Γαλατασαράι, στον οποίο θα πάμε με το χάντικαπ -1.5 της Καρσίγιακα σε απόδοση 1.87. Σπουδαίο «διπλό» πέτυχε προχθές η Πινάρ στην έδρα της Γαλατασαράι με 67-74 και προηγείται 1-0 στην προημιτελική σειρά των τουρκικών πλέι-οφ. Σήμερα στη Σμύρνη έχει την ευκαιρία μπροστά στο κοινό της να επικρατήσει και να προκριθεί στα ημιτελικά εκεί που πιθανότατα θα αντιμετωπίσει την Φενέρ με μειονέκτημα έδρας. Το προσθεχινό «διπλό» της Πινάρ ήταν το πρώτο στους πέντε αγώνες που έχουν αναμετρηθεί οι ομάδες φέτος σε BSL και Eurocup αφού στα προηγούμενα, είχε νικήσει εντός 97-92 και 67-64 ενώ στην Πόλη είχε ηττηθεί 74-67 και 93-65. Η Πινάρ έχει να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας που κατέχει από πέρσι και αν σήμερα προκριθεί, η πορεία της θα είναι παρόμοια με τη σεζόν 2014-2015 αφού ξανά τότε είχε αντιμετωπίσει την Φενέρ στα ημιτελικά. Θα την εμπιστευθούμε επειδή έδειξε προχθές ότι είναι πιο αποφασισμένη από την Γαλατά η οποία έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στην επόμενη Euroleague, λόγω της κατάκτησης του Eurocup, ενώ η Πινάρ για να έχει πιθανότητες να αγωνιστεί για δεύτερη σερί σεζόν στην κορυφαία διοργάνωση πρέπει τουλάχιστον να φτάσει στους τελικούς, και πάλι τίποτα δεν είναι σίγουρο έτσι όπως έχει ανακοινωθεί ότι θα είναι η διοργάνωση την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Επιλογή λοιπόν η Πινάρ -1.5.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις