Για τις 7 Ιουνίου διεκόπη η δίκη για το “μικρό” Koriopolis

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Για τις 7 Ιουνίου διεκόπη από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εκδίκαση της έφεσης που άσκησαν οι καταδικασμένοι σε πρώτο βαθμό κατηγορούμενοι για την υπόθεση με τους στημένους αγώνες του «Koriopolis».

Ο βασικός κατηγορούμενος της συγκεκριμένης υπόθεσης, η οποία έχει διαχωριστεί από την κύρια δικογραφία του «Koriopolis», ήταν ο Μάκης Ψωμιάδης, που δεν βρίσκεται στη ζωή. Ως εκ τούτου η εκδίκαση αφορά τον Θωμά Μητρόπουλο για την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Ηλυσιακού, τον Κώστα Ριαβόγλου ως πρόεδρος του Αγροτικού Αστέρα, τον Διονύση Κωτούλα ως πρόεδρος της Αναγέννησης Καρδίτσας και τον προπονητή Περικλή Αμανατίδη.

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε καταδικάσει τον Θωμά Μητρόπουλο για κατ´ εξακολούθηση δωροδοκία στα παιχνίδια Ηλυσιακός – Εθνικός, Ηλυσιακός – Αγροτικός Αστέρας, Ολυμπιακός Βόλου – Ηλυσιακός. Ποινή: 3 έτη φυλάκιση με αναστολή και 30.000 ευρώ πρόστιμο.

Τον Κωνσταντίνο Ριαβόγλου για δωροληψία και δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση για τα ματς Καβάλα – Αγροτικός Αστέρας, Ηλυσιακός – Αγροτικός Αστέρας και Αγροτικός Αστέρας – Καβάλα και για παράνομο στοιχηματισμό στο παιχνίδι Αγροτικός Αστέρας – Διαγόρας. Ποινή: 4,5 έτη φυλάκιση με αναστολή και 40.000 ευρώ πρόστιμο.

Τον Διονύση Κωτούλα για δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Αναγέννηση Καρδίτσας – Καβάλα. Ποινή: 2 έτη φυλάκιση με αναστολή,

Τον Περικλή Αμανατίδη για δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Αναγέννηση Καρδίτσας – Καβάλα. Ποινή: 2 έτη φυλάκιση με αναστολή.

Αντίθετα, είχαν κριθεί αθώοι λόγω αμφιβολιών οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι της υπόθεσης, Γιώργος Χριστοβασίλης, Σταύρος Ψωμιάδης, Βαγγέλης Αγγελής, Δημήτρης Δημητρίου, Γιώργος Χαβενετίδης, Γιάννης Παπακώστας.

Στη δίκη εισαγγελέας είναι όπως και στην πρώτη, η αντιεισαγγελέας εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου.

Σε πρώτο βαθμό όλες οι καταδικαστικές αποφάσεις αφορούσαν έξι παιχνίδια που κρίθηκαν χειραγωγημένα (Καβάλα – Αγροτικός Αστέρας 4-1, Αγροτικός Αστέρας – Καβάλα 0-3, Αναγέννηση Καρδίτσας – Καβάλα 3-0, Ηλυσιακός – Αγροτικός Αστέρας 3-2, Ηλυσιακός – Εθνικός 3-2 και Ολυμπιακός Βόλου – Ηλυσιακός 0-1) και είχαν άπαντες ανασταλτικό χαρακτήρα και ήταν εξαγοράσιμες.

“Να κληθούν για κατάθεση οι ποδοσφαιριστές”

Η εκδίκαση της έφεσης για τους τέσσερις καταδικασθέντες ξεκίνησε μετά την κατάθεση των μαρτύρων Νίκου Μίνη και Γιώργου Ηλιόπουλου. “Στον χώρο του ποδοσφαίρου κυριαρχεί μόνο η οικονομική εξουσία. Οι πολιτικοί μας είναι άγιοι μπροστά στους παράγοντες του ποδοσφαίρου. Αυτός που έχει την οικονομική δυνατότητα, επιβάλλει και το αποτέλεσμα”, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε, πρώην αθλητικός δικαστής, Νίκος Μίνης.

Εν συνεχεία ο δικηγόρος του Περικλή Αμανατίδη, Κίμωνας Ευαγγελάτος ζήτησε από την έδρα να κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες οι 22 ποδοσφαιριστές του αγώνα Αν. Καρδίτσας – Καβάλα 3-0, που έχει κριθεί χειραγωγημένος.

“Θα έπρεπε να το κάνει ο ανακριτής αυτό. Να κληθούν και οι 22 παίκτες για να μιλήσουν για τις συνθήκες του αγώνα. Παίζεται η ζωή του. Αν καταδικασθεί χάνει την άδεια του. Ζει από αυτό”, είπε για τον Περικλή Αμανατίδη ο δικηγόρος του.

Παρόμοιο αίτημα κατέθεσε και ο δικηγόρους του πρώην ιδιοκτήτη του Αγροτικού Αστέρα κ. Ριαβόγλου, Σταύρος Γεωργόπουλος, ζητώντας να καταθέσουν και οι ποδοσφαιριστές του αγώνα Καβάλα – Αγροτικός Αστέρας 4-1, που επίσης συγκαταλέγεται στα χειραγωγημένα ματς.

Η εκδίκαση της έφεσης θα συνεχιστεί στις 7 Ιουνίου και εκτός από τους 4 κατηγορουμένους, έχουν κληθεί συνολικά να καταθέσουν 31 μάρτυρες.

soccerplus.gr