Μπέος: «Χωρίς κόσμο ο τελικός, μόνο ονομαστικές προσκλήσεις από την ΕΠΟ»

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και ρωτήθηκε κυρίως για τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Γιατί δεν δίνει εισιτήρια στους φίλους του Άρη, τι θα συμβεί με τον τελικό του Κυπέλλου και εάν επικοινώνησε μαζί του εκ νέου ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος. Και ακόμη, ποιοι θα είναι οι όροι για την διεξαγωγή του τελικού.

Ο Αχιλλέας Μπέος στις δηλώσεις του, είπε πιο συγκεκριμένα τα εξής: “Χριστός Ανέστη και Υγεία σε όλο τον κόσμο. Πέρασα οικογενειακά τις ημέρες αυτές. Τα τελευταία χρόνια, κάνω νηστεία. Μου το είχε μάθει ο Καρράς σε μία περιοδεία. Την Κυριακή του Πάσχα, ξεφύγαμε λιγάκι. Κάνουμε τον σταυρό μας πηγαίνουμε στην εκκλησία είμαστε ορθόδοξοι Χριστιανοί”.

– Στην αναμέτρηση της Κυριακής στο Βόλος – Άρης θα είναι παρόντες φίλαθλοι του Βόλου ή και του Άρη;

“Μόνο φίλαθλοι του Βόλου. Ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Ο Άρης πριν από τρία χρόνια ήρθε εδώ και δημιουργήθηκαν επεισόδια από τους οπαδούς του. Όλες οι ομάδες που ήρθαν εδώ, έκαναν ζημιές στο γήπεδο. Κάποιοι λίγες ζημιές, κάποιοι άλλοι πολλές. Μετά το τέλος του αγώνα, όλοι πλήρωσαν τις ζημιές. Ολοι εκτός από τον Άρη. Ο Καρυπίδης αυτή η μεγάλη αντρούκλα δεν αναγνωρίζει τις ζημιές που έκαναν οι οπαδοί του Άρη. Πήγαμε για το γαμώτο στα δικαστήρια και ζητήσαμε να πληρωθούν οι ζημιές. Δεν έπρεπε να τα πληρώσει;

Δεν τα πλήρωσε και δυστυχώς έφυγαν σαν κλέφτες. Το στάδιο είναι του Δήμου. Μιλάμε για ένα ποσό κοντά στις 32.000 ευρώ. Αμφισβητεί κανείς πως αυτές τις ζημιές τις έκαναν οι φίλαθλοι του Άρης. Όχι.

Εμείς δεν έχουμε απωθημένα. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως οι οπαδοί του Άρη δεν μπορούν να έρθουν στον Βόλο. Κλειστές θα είναι οι θύρες. Εάν κάποιοι πάρουν εισιτήρια από εδώ, από φιλάθλους του Βόλου, θα είμαι εγώ στην πόρτα για να ελέγχω την είσοδο του κάθε ενός. Μέχρι την έναρξη του αγώνα θα είμαι εκεί. Δεν θέλω φιλάθλους του Άρη. Να μην έρθουν καθόλου. Τελείωσε το θέμα. Θα μπουν όσοι έχουν διαρκείας”.

– Με τον τελικό του Κυπέλλου τι θα γίνει ;

“Τον τελικό τον διοργανώνει η ΕΠΟ. Ακόμη επίσημο έγγραφο δεν έχει σταλεί στην εταιρία διαχείρισης του σταδίου, ούτε στον δήμο. Μιλήσαμε όμως με τον Μπαλτάκο. Ως δήμαρχος είπα ότι δεν θέλω να γίνει εδώ ο τελικός. Δεν μπορώ όμως να αρνηθώ ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου να γίνει εδώ ο τελικός για να είναι γιορτή. Το δίνω όμως με την προϋπόθεση ότι θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών και η ΕΠΟ θα κάνει την δουλειά της.

Ο τελικός θα φιλοξενηθεί στο στάδιο. Με μεγάλη μου χαρά θα ήθελα να είναι γεμάτο. Όμως πως να είναι γεμάτο; Όμως η πόλη τι φταίει; Οι επιχειρηματίες, τα μαγαζιά; Οι οπαδοί και των δύο ομάδων ήδη έχουν προγραμματίσει ραντεβού…. θανάτου, μέσα από τα social media. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Δεν μπορώ να επιτρέψω να παίζουν ξύλο στην πόλη μου.  Το γήπεδο είναι στην διάθεση της ΕΠΟ. Θα είναι όμως μία ημέρα λυπηρή, γιατί δεν θα έχει κόσμο στην γιορτή του ποδοσφαίρου. Μέχρι 300 προσκλήσεις μπορούν να δοθούν από την ομοσπονδία”.

– Είχατε δηλώσει ότι μπορεί να γίνει τελικός Κυπέλλου με 10.000 παιδάκια, ισχύει ακόμη αυτή η σκέψη σας;

“Πρέπει να δώσει την συγκατάθεσή της η ΕΠΟ και η αστυνομία. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 21:00 το βράδυ και την επόμενη τα παιδιά θα πρέπει να πάνε σχολείο. Δεν είναι εύκολο να βρεθούν τόσα πολλά παιδιά στο γήπεδο. Δύο είναι οι πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου. Η 24η Μαϊου και η 17η Μαϊου.

Γιατί οι παίκτες θέλουν να φύγουν νωρίς για διακοπές. Βλέπετε… ταλαιπωρούνται πολύ τα παιδιά, σκάβουν στα χωράφια οι παίκτες και θέλουν να πάνε νωρίς για διακοπές.                                                             Τώρα, επανέρχομαι στο θέμα της παρουσίας των φιλάθλων. Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει ένα μάθημα στους παράγοντες, να σταματήσουν να είναι έρμαια των οργανωμένων οπαδών. Αν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ μπορέσουν να εγγυηθούν για την ασφάλεια και τα εισιτήρια των οπαδών, τότε θα μπορούσε να γίνει ο τελικός με οπαδούς. Πείτε μου όμως, έναν τελικό Κυπέλλου είτε στο Πανθεσσαλικό στάδιο, είτε στο ΟΑΚΑ όπου δεν έγιναν επεισόδια. Σε όλους τους τελικούς τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς έγιναν επεισόδια. Λένε ορισμένοι για κίνημα οπαδών. Ποιο κίνημα οπαδών; Ποδόσφαιρο βλέπουμε”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις