Σε τροχιά υποβιβασμού η Βέροια, ήττα 2-1 από τον Ηρακλή (vids)

Οι Θεσσαλονικείς επέστρεψαν στις νίκες (2-1) και κράτησαν την ομάδα της Ημαθίας σε τροχιά υποβιβασμού.

Αντίδραση έβγαλε ο ΠΟΤ Ηρακλής μετά τη «λευκή» εντός έδρας ισοπαλία με τον Μακεδονικό στο Καυτανζόγλειο. Οι Κυανόλευκοι υποχρέωσαν τη Βέροια στη δεύτερη διαδοχική της ήττα, επικρατώντας 2-1 στην πρωτεύουσα της Ημαθίας και την κράτησαν σε τροχιά υποβιβασμού. Ήταν ένα παιχνίδι με αρκετή ένταση που προκάλεσε στις εξέδρες η παρουσία του Αλέξη Κούγια και διαιτητικές αποφάσεις που έφεραν εκατέρωθεν παράπονα.

 

Ο ΠΟΤ Ηρακλής ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και προηγήθηκε μόλις στο 5′. Από βαθιά μπαλιά του Πανάγου ο Άλεξιτς, όπως φάνηκε από την τηλεοπτική επανάληψη, έφυγε από κανονική θέση και στο τετ α τετ με τον Βενετικίδη βρήκε στόχο με πλασέ. Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι στο 22′ σε ανατροπή του σκόρερ από τον Βενετικίδη, αλλά ο ρέφερι δεν είδε παράβαση. Αντίθετα, έδειξε την άσπρη βούλα με μεγάλη καθυστέρηση και έπειτα από παρέμβαση του πρώτου βοηθού στο 24′.

 

Σε γύρισμα του Ντουμάνη ο Βιτλής έκανε χέρι και ο Μπουόλι από την άσπρη βούλα στο 26′ έφερε το ματς στα ίσα. Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο 45λεπτο ανήκε στον ΠΟΤ Ηρακλή. Στο 38′ ο Πανάγου σούταρε εκτός περιοχής και ο Βενετικίδης έσωσε την εστία του και παραχώρησε κόρνερ.

 

Η Βέροια με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Μπελεβώνη, όμως ένα ολέθριο λάθος της άμυνάς της έφερε το 1-2 στο 60′. Ο Πανάγου σέντραρε από δεξιά, ο Μανωλιούδης έδιωξε πάνω στον Περδίκη και η μπάλα αφού άλλαξε πορεία κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Βενετικίδη.

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος ρίσκαρε, παίζοντας με δύο επιθετικούς και στο 69′ η γηπεδούχος έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση. Ωστόσο, ο Παλαβράκης σωτήρια έδιωξε τη μπάλα στο πλασέ του αφύλαχτου Μπουόλι. Στο 86′ ο τερματοφύλακας του ΠΟΤ Ηρακλή ήταν σε σωστή θέση και μπλόκαρε τη μπάλα σε κεφαλιά του Κολλαρά από εκτέλεση κόρνερ του Μπαϊντού.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν, πάντως, να σημειώσουν και 3ο γκολ στο 88′, όταν ο Βενετικίδης απέκρουσε τη μπάλα στο σουτ του Κόκκορη σε κόντρα επίθεση.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΒΕΡΟΙΑ – ΠΟΤ ΗΡΑΚΛΗΣ 1-2
Σκόρερ: 26′ πέν. Μπουόλι – 5′ σουτ Άλεξιτς, 60′ αυτ. Περδίκης

ΒΕΡΟΙΑ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Βενετικίδης, Ντουμάνης, Μπουκουβάλας, Περδίκης, Μασούρας (77′ Μπαϊντού), Κολλαράς, Μπλέτσας (64′ Ιωάννου), Μπελεβώνης (77′ Ελευθεριάδης), Γιουκούδης (84′ Ισαακίδης), Μανωλιούδης, Μπουόλι.

ΠΟΤ ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Παλαβράκης, Πανάγου, Χρουσιέλ, Βιτλής, Κωστούλας, Πατράλης, Σίλβα (90′ Δοϊρανλής), Μιστκόφσκι (46′ Χειρίτραντας), Τομάς (83′ Κόκκορης), Άλεξιτς (79′ Σγουρής), Κουντουριώτης (46′ Κούστα).

Διαιτητής: Δημητριάδης (Χαλκιδικής)
Βοηθοί: Χριστάκογλου (Χαλκιδικής), Ζήρδας (Δράμας)

flnews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις