Υποτάχθηκε στον ανώτερο Άρη ο Βόλος | Τα στιγμιότυπα (vids)

Τρίποντο… Ευρώπης πανηγύρισε ο Άρης στον Βόλο με τους Κίτρινους να είναι επιβλητικοί και να κερδίζουν με το ευρύ 0-3 μετατρέποντας σε περίπατο ένα παιχνίδι που έμοιαζε με «τελικό» 5ης θέσης η οποία δίνει και ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η ομάδα του Απόστολου Τερζή όντας ανώτερη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, προηγήθηκε με γκολ του Νταρίντα στο 26′ και «καθάρισε» την υπόθεση νίκη με ισάριθμα γκολ του Αμπουμπακάρα Καμαρά μέσα σε διάστημα δύο λεπτών (77-79′).

Πλέον με το τρίποντο αυτό ο Άρης ξέφυγε με +4 βαθμούς από τους Βολιώτες και απέκτησε μεγάλο πλεονέκτημα για να παίξει το καλοκαίρι στην Ευρώπη για 5η σερί σεζόν.

Η εξέλιξη του αγώνα

Κυρίαρχος ήταν ο Άρης στο πρώτο ημίχρονο, περιορίζοντας τον Βόλο σε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι. Οι Κίτρινοι εκτός από τις οκτώ τελικές βρήκαν και τον δρόμο προς τα δίχτυα με το εξαιρετικό σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ του Βλαντιμίρ Νταρίντα στο 26′.

Γενικώς ο Άρης είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, κάτι που φάνηκε και στην στατιστική του πρώτου ημιχρόνου με τους γηπεδούχους να μην έχουν αξιόλογη φάση μπροστά από τα καρέ του Κουέστα. Το 4-2-3-1 του Τερζή απέδεδωσε με τον Βόλο να μην βρίσκει χώρους και τον Άρη να προσπαθεί να «χτυπήσει» κυρίως από τα αριστερά εκεί όπου έπαιζε ο Πάλμα.

Στο 43′ οι Κίτρινοι ζήτησαν και πέναλτι σε κράτημα του Οζέγκοβιτς στον Νταμπό με τον Ευαγγέλου να δείχνει παίζετε.

Ο Βόλος μη έχοντας άλλη επιλογή, ρίσκαρε από νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο με τον Μπράτσο να ρίχνει στο παιχνίδι τον Πιρές αντί του Μπαριέντος παίζοντας για ένα ημίωρο με έναν αμυντικό χαφ. Οι Κίτρινοι στο δεύτερο ημίχρονο, περισσότερο προσπάθησαν να «σβήσουν» το παιχνίδι παρά να ψάξουν ένα ακόμα γκολ.

Παρόλα αυτά, μια αντεπίθεση αρκούσε για να βρει και δεύτερο τέρμα και να «κλειδώσει» τη νίκη με τον Εμπακατά να βρίσκει τον Καμαρά και τον Αφρικανό επιθετικό με ένα έξοχο πλασέ με το εξωτερικό φάλτσο να νικάει τον Κότνικ στο 77′.

Δύο λεπτά αργότερα, οι Κίτρινοι έφτασαν στην επίτευξη και τρίτου γκολ με τον Καμάτσο να κερδίζει πέναλτι από τον Πίρινεν και τον Καμαρά να νικάει και πάλι τον Σλοβένο πορτιέρε, πετυχαίνοντας το δεύτερο του γκολ κάτι που έκανε για πρώτη φορά με τα χρώματα του Άρη στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα ήταν διαδικαστικά, με το 0-3 να δίνει αέρα τεσσάρων πόντων (44 έναντι 40) στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης, έναντι αυτού της Μαγνησίας.
Οι συνθέσεις:

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Άλχο, Πίρινεν, Σιέλης, Λούνα (67′ Σι), Τσοκάνης (83′ Μεταξάς), Μπαριέντος (58′ Πιρές), Τσιρίνος, Γκάγκι, Ντέλετιτς, Οζέγκοβιτς.

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Οντουμπάτζο (49′ Εμπακατά), Φαμπιάνο, Πέερσμαν, Μαζικού, Νταμπό, Ετέμπο, Ιτούρμπε (72′ Ματέο Γκαρσία), Πάλμα (72′ Καμάτσο), Νταρίντα (85′ Χριστοδουλόπουλος), Καμαρά (85′ Γκρέι).

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Η εξέλιξη του αγώνα μέσα από μία σειρά βίντεο:

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις