Μάγκνουσον: «Σαν τελικός με ΑΕΚ, αλλά προέχει ο Βόλος»

Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον αδημονεί για το ντέρμπι με την ΑΕΚ αλλά ξεκαθαρίζει πως στον ορίζοντα του Παναθηναϊκού υπάρχει μόνο ο… Βόλος.

Περήφανος για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα (1-2) και τη γενικότερη πορεία του στο πρωτάθλημα δήλωσε ο Χόρντουρ Μάγκνουσον μιλώντας αποκλειστικά στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Διονύση Δεσύλλα.

«Είμαι χαρούμενος, περήφανος και… κουρασμένος. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, μια μάχη για 90 και πλέον λεπτά. Ήταν σημαντικό που προηγηθήκαμε, είχαμε αυτοπεποίθηση, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι νωρίτερα. Στη συνέχεια όμως δεχτήκαμε ένα κακό γκολ. Αυτό που μας έσωσε ήταν ένα πολύ καλά εκτελεσμένο πέναλτι. Είμαι πολύ περήφανος για την προσπάθεια της ομάδας μου για αυτά τα 100-110 λεπτά. Πήραμε μια νίκη που μας κρατά στην κορυφή», τόνισε ο Ισλανδός στόπερ.

«Είναι η πρώτη φορά που μάχομαι για τον τίτλο. Όταν διεκδικείς την κορυφή τα παιχνίδια μπορεί να εξελιχθούν έτσι, με πολύ πάθος και δυσκολία, οπότε μπορεί να χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να τα καταφέρουμε. Σε τέτοιους αγώνες δεν μπορείς να χαλαρώσεις, να… κοιμηθείς, ούτε για 30 δευτερόλεπτα. Το καθετί μπορεί να στοιχίσει, κάθε παιχνίδι είναι τελικός, αλλά είμαι χαρούμενος με τον τρόπο που έχουμε αντιμετωπίσει τα ματς απέναντι σε τόσο καλές ομάδες», πρόσθεσε ο 30χρονος άσος.

Όσο για το γεγονός ότι νίκησε τον φίλο και συμπαίκτη του στην εθνική Ισλανδίας, Ίνγκι Ίνγκασον; «Είμαστε καλοί φίλοι με τον Ίνγκασον, χαίρομαι που κερδίσαμε και αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Τώρα θα πρέπει να δούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε εν όψει του αγώνα με τον Βόλο. Θα πρέπει να τελειώσουμε νωρίτερα αυτό το παιχνίδι, αλλά δεν θα είναι εύκολο», είπε.
Όλοι περιμένουν πως καθοριστικό για την έκβαση του πρωταθλήματος θα είναι το ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στη Λεωφόρο. Ο Ίνγκασον συμφωνεί και ανυπομονεί, αλλά ξεκαθαρίζει πως υπάρχουν προτεραιότητες. «Θα είναι κάτι σαν τελικός στην έδρα μας απέναντι στην ΑΕΚ. Και οι δύο ομάδες κερδίζουν σχεδόν συνέχεια, οπότε μπορεί να είναι καθοριστικό το ντέρμπι αυτό. Όμως είναι σημαντικό να κερδίσουμε το προσεχές παιχνίδι και να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτόν τον αγώνα με τον Βόλο. Το όνειρο για μας είναι να σηκώσουμε το πρωτάθλημα στο γήπεδό μας, αλλά επειδή πολλά μπορούν να συμβούν δεν μπορούμε να… κατεβάσουμε διακόπτη και πρέπει να είμαστε επικεντρωμένοι στον στόχο μας».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις