Για το UEFA A-GK Γρηγοριάδης και Ζαλαώρας

Η Ακαδημία της ΠΑΕ ΑΕΚ φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της στα Σπάτα το τριήμερο 19-21/4/2023 τη 2η φάση της Σχολής UEFA A-GK, το οποίο αποτελεί το ανώτατο δίπλωμα Προπονητών Τερματοφυλάκων στην Ευρώπη.

Ανάμεσα στους προπονητές των τερματοφυλάκων που έλαβαν μέρος ο Βολιώτης Κώστας Γρηγοριάδης που έχει δουλέψει σε όλες τις μεγάλες ομάδες της πόλης και ο Γιάννης Ζαλαώρας που έχει περάσει με επιτυχία από Νίκη και Ολυμπιακό Βόλου.
Η ΑΕΚ διέθεσε τους εσωτερικούς χώρους και το γήπεδο του προπονητηρίου για τα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα αντίστοιχα, ενώ διέθεσε και τα τμήματα Κ19, Κ17 και Κ15, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό επίπεδο εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις οδηγίες της UEFA.
Στη Σχολή πήρε μέρος ο επικεφαλής του τμήματος goalkeeping της Ακαδημίας της ΑΕΚ Διονύσης Χιώτης μαζί με άλλους 14 προπονητές τερματοφυλάκων (Κ. Γρηγοριάδης, Ι. Ζαλαώρας, Χ. Κελπέκης, Χ. Λάμπρου, Ε. Λάππας, Δ. Μουσιάρης, Π. Μπαρτζώκας, Γ, Μπερνεάνου, Ε. Πελετίδου, Β. Πετρόπουλος, Γ, Σουλογάννης, Λ. Τσεννάμο, Γ. Φουσέκης, Σ. Χριστόπουλος) που προορίζονται να στελεχώσουν ομάδες επαγγελματικών κατηγοριών, ενώ την εκπαιδευτική ομάδα εκ μέρους της ΕΠΟ αποτελούσαν οι κκ. Σάββας Κωνσταντίνου, Κώστας Τσάνας, Μιχάλης Μητροτάσιος, Αγγελος Κυρανούδης και Κώστας Καμπόλης. Παρόντες στη διαδικασία ήταν και οι Νίκος Σαργκάνης και Αντώνης Νικοπολίδης.
Ήταν η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη Σχολή φιλοξενήθηκε σε εγκαταστάσεις μεγάλης ΠΑΕ και άπαντες δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι με τη φιλοξενία, αλλά και με το επίπεδο της δουλειάς που αποτέλεσε οδηγό για το μέλλον.
Οι επιτελείς των τμημάτων υποδομής της ΑΕΚ δέχθηκαν τα συγχαρητήρια όλων, ενώ ο Αθλητικός Διευθυντής της Ακαδημίας κ. Ηλίας Κυριακίδης δήλωσε τα εξής: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι από το γεγονός ότι ένα τόσο παραγωγικό και εποικοδομητικό τριήμερο φιλοξενήθηκε στο περιβάλλον της Ακαδημίας μας. Δεν γίναμε απλά μάρτυρες, αλλά και κοινωνοί της αναβάθμισης της εκπαίδευσης των προπονητές τερματοφυλάκων. Είμαστε βέβαιοι ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμά μας και ότι το επίπεδο θα αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερα τα επόμενα χρόνια».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις