Τα highlights (video) | Άντεξε ένα ημίχρονο ο Βόλος στo “πράσινο” Πανθεσσαλικό

Ο Βόλος άντεξε ένα ημίχρονο κόντρα στον Παναθηναϊκό και σε μία καυτή έδρα που δημιούργησαν περισσότεροι από 10 χιλιάδες φίλοι του τριφυλλιού. Στην επανάληψη το συγκρότημα του Γιοβάνοβιτς επιβλήθηκε άνετα με 2-0, πετυχαίνοντας ένα τέρμα πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου κι ένα στο 65′.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, με 75 πόντους, όντας στο +3 και με ματς περισσότερο από την δεύτερη ΑΕΚ, την οποία υποδέχεται την Κυριακή στη Λεωφόρο…

Την ίδια ώρα οι γηπεδούχοι διατηρήθηκαν στην έκτη θέση, έχοντας συγκεντρώσει 40 βαθμούς, αφού η αμυντική τους προσπάθεια δεν στάθηκε αρκετή για το… κάτι παραπάνω.

Στο… μυαλό των κόουτς:
Ο Κώστας Μπράτσος «κατέβασε» τον Βόλο με σχηματισμό 4-2-3-1, τον Κότνικ στα γκολπόστ και τους Άλχο, Πίρινεν Σιέλη, και Λούνα στα μετόπισθεν. Ενώ Τσοκάνης και Μεταξάς αποτέλεσαν τους δύο χαφ στον άξονα, με τους Ντέλετιτς, Γκάγκι και Τσιρίνος να αγωνίζονται στην τριάδα πίσω από τον Οζέγκοβιτς ο οποίος έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς από την άλλη παράταξε τον Παναθηναϊκό επίσης με σύστημα 4-2-3-1 και πέντε αλλαγές. Ο Μπρινιόλι κάθισε στην εστία, έχοντας Κώτσιρα, Σάρλια, Μάγκνουσον και Χουάνκαρ τετράδα στα μετόπισθεν. Ρούμπεν και Τσέριν ήταν οι δύο «κόφτες», με τους Παλάσιος-Βέρμπιτς στα άκρα και τον Μαντσίνι πίσω από τον προωθημένο Ιωαννίδη.

Το ματς:
Ο Παναθηναϊκός μπήκε με εμφανή διάθεση να σκοράρει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, επιτιθέμενος κυρίως από τα αριστερά με τον Βέρμπιτς και ψάχνοντας να βρει το κενό στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας. Μόλις στο 4’, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσέριν, η μπάλα έφτασε στο όριο της περιοχής στον Κώτσιρα ο οποίος ωστόσο σούταρε ψηλά πάνω από την εστία.

Με τον Βόλο να περιμένει πίσω από την μπάλα, καταφέρνοντας να κλείσει αποτελεσματικά τους διαδρόμους και προσπαθώντας να βρει μια αντεπίθεση ή ένα «στημένο» για να γίνει απειλητικός, αλλά δίχως ιδιαίτερη επιτυχία. Το «τριφύλλι» συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, να κερδίζει κάποια κόρνερ και να αυξάνει σταδιακά την πίεσή του, πατώντας αρκετές φορές περιοχή, χωρίς ωστόσο να βρει το… πολυπόθητο 1-0.

Καθώς στο 17’, από γύρισμα του Παλάσιος στην περιοχή η μπάλα «στρώθηκε» στον Βέρμπιτς αλλά εκείνος σούταρε ψηλά άουτ. Ενώ στο 25ο λεπτό, οι ρόλοι αντιστράφηκαν, ο Παλάσιος σκόραρε κιόλας, με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Βέρμπιτς, ήταν όμως ακάλυπτος και το γκολ ορθώς δεν μέτρησε…

Με την ομάδα της Μαγνησίας να ξεκινάει τις καθυστερήσεις… από νωρίς και να προσπαθεί να παίξει με το χρονόμετρο, ενίοτε και υπέρ το δέον σκληρά, ο Παναθηναϊκός «ανέβασε στροφές» στο τελευταία 10λεπτο αλλά δεν έδειξε την απαιτούμενη ηρεμία στην τελική προσπάθεια.

Ακόμα και έτσι, πάντως, στο 34ο λεπτό κατέγραψε διπλή χαμένη ευκαιρία για το 0-1… Από κόρνερ του Τσέριν, η μπάλα έμεινε στη μικρή περιοχή, με τον Ιωαννίδη να σουτάρει, τη μπάλα να φτάνει μετά από κόντρες στον Βέρμπιτς που έκανε το γυριστό σουτ, για να μπλοκάρει ο Κότνικ! Ενώ στο 41’, μετά από γέμισμα του Παλάσιος από δεξιά, ο Άλχο πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα η οποία προοριζόταν για τον Βέρμπιτς, στο δεύτερο δοκάρι.

Οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα των ημιχρόνων χωρίς σκορ, αλλά με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ μέσα σε πανδαιμόνιο από τους χιλιάδες φίλους του που μετέτρεψαν το Πανθεσσαλικό σε Λεωφόρο.

 

Ο Κώτσιρας είδε την κίνηση του Μαντσίνι που γύρισε υπέροχα τη μπάλα προς τον Ιωαννίδη στο δεύτερο δοκάρι, με τον… λευκό Ολισαντέμπε να πλασάρει στα δίχτυα στο 46’ (0-1).

Δύο λεπτά αργότερα ο Παλάσιος έστρωσε στον Βέρμπιτς που σούταρε άουτ, με τους πράσινους να διπλασιάζουν τα τέρματά τους στο 65’ μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια, που κατέληξε με τον Μαντσίνι να βγάζει τη δεύτερη ασίστ με σέντρα προς τον Σπόραρ, ο οποίος με κεφαλιά ψαράκι έστειλε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Κότνικ (0-2).

Ενα υπέροχο γκολ που έδιωξε οριστικά το άγχος και κλείδωσε το πολυπόθητο τρίποντο, μετατρέποντας το υπόλοιπο του ματς σε τυπική διαδικασία και έδωσε τη δυνατότητα στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να προβεί σε φρεσκάρισμα με εκτεταμένο ροτέισον.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Άλχο, Σιέλης, Πίρινεν, Λούνα, Τσοκάνης (46′ Μπαριέντος), Μεταξάς (82′ Οικονομόπουλος), Γκάγκι (67′ Σι), Ντέλετιτς (79′ Καρτάλης), Τσιρίνος (67′ Πιρές), Οζέγκοβιτς.

Έμειναν στον πάγκο: Αυγερινός, Ασλανίδης, Μεθκίδα, Κάτσε.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (74′ Πούχατς), Τσέριν (68′ Τσόκαϊ), Ρούμπεν, Παλάσιος (60′ Μπερνάρ), Μαντσίνι, Βέρμπιτς (68′ Κλεϊνχέισλερ), Ιωαννίδης (60′ Σπόραρ).

Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Σένκεφελντ, Σάντσες, Κουρμπέλης.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).

Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), Δημητριάδης (Μακεδονίας).

Τέταρτος διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας).

VAR: Φωτιάς (Πέλλας).

AVAR: Κόλλιας (Ηπείρου).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις