Μπέος: «Μην κατέβω στην ΕΠΟ και γίνει χαμός»

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” μίλησε ο Αχιλλέας Μπέος και αναφέρθηκε στην απόφαση του να αρνηθεί να παραχωρήσει το Πανθεσσαλικό στάδιο για την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου. Παράλληλα με αφορμή όσα έχουν κυκλοφορήσει, πως έχει ταχθεί με το μπλοκ Μαρινάκη τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα.

“Είναι απόφαση της ΕΠΟ πού θα πάει ο τελικός. Ας αναλογιστούμε όλοι τι συμβαίνει με αυτό που συνηθίζουμε να λέμε για την γιορτή του ποδοσφαίρου. Και δεν τους δέχονται ούτε στην Κύπρο. Τι έχει φταίξει και δεν έχουμε καταφέρει να οργανώσουμε ένα τελικό”;

– Σας χάλασε το γεγονός ότι δεν σας συμπεριέλαβαν οι ομάδες και η ΕΠΟ στην τελική σύσκεψη;

“Δεν με χάλασε τίποτα. Είχαμε κάνει μία συμφωνία. Από την στιγμή που δεν τηρούν την αρχική συμφωνία για τα 400 άτομα, τότε αυτομάτως δεν ισχύει τίποτα. Σε συζήτηση που κάναμε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ είχε ζητήσει να βάλουμε ακόμη 50, 60 άτομα κυρίως αναφερόταν σε χορηγούς. Ξαφνικά βγήκαν στα ραδιόφωνα, διάφοροι και ο Αντωνίου και είπαν για την παρουσία οπαδών των δύο ομάδων. Και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ που είναι υπάλληλοι του Μελισσανίδη και του Σαββίδη σε ποσοστό 80% αποφάσισαν να κάνουν τον τελικό με οπαδούς. Αυτό ήταν αντίθετο με όσα είχαμε συμφωνήσει.

Τώρα με ποιους ή με ποιον μίλησα ή όχι δεν θα το πω στον αέρα. Ήθελα να είναι γεμάτο το γήπεδο. Αλλά δεν γίνεται. Κάνουν τα ίδια πράγματα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι να πετάξεις πέτρες φωτοβολίδες, βεγγαλικά και πέτρες. Συμφωνήσαμε. Ξαφνικά έβγαλαν επίσημη ανακοίνωση από την εκτελεστική επιτροπή και είπαν για τελικό με την παρουσία φιλάθλων.

Είπαν ακόμη πως θα με θέσουν σε αργία από την θέση του Δημάρχου Βόλου. Θα σου έλεγα ποιος θα με θέσει σε αργία αλλά σέβομαι τους ακροατές. Τώρα καταλαβαίνω. Μιλάμε για νούμερα. Αυτοί είναι νούμερα. Δεν έχουν καταλάβει ότι εγώ είμαι θεσμός. Είχε δίκαιο ο Μαρινάκης σε όσα μας έλεγε.

Εσείς δεν μπορείτε να κάνετε ένα παιχνίδι. Και ανεβάζετε τις ομάδες ανάλογα με τις δημόσιες σχέσεις και τα χαρτζιλίκια. Ποιοι είστε εσείς που θα με αποκλείσετε; Μην κατέβω κάτω μια ημέρα και θα γίνει χαμός….

Έβγαλαν επίσημη ανακοίνωση και είπαν για την αστυνομική διεύθυνση. Το γήπεδο στην Λάρισα είναι ιδιωτικό. Για την πόλη μου, εγώ είμαι υπεύθυνος. Δεν μπορείς να παραβλέψεις τον θεσμό. Οι Γκαγκάτσης και Κοσμάς θέλουν να τα έχουν καλά με τους οργανωμένους και για αυτό τον λόγο ζητούσαν να γίνει ο τελικός με την παρουσία των φιλάθλων”.

– Τώρα αναφέρατε τον Μαρινάκη, μήπως πλέον έχετε συμμαχήσει με τον Μαρινάκη και είστε απέναντι στους Σαββίδη και Μελισσανίδη;

“Εμένα η σχέση μου παραμένει η ίδια με τον Μαρινάκη. Δεν έχει αλλάξει. Είμαι απέναντί του. Το μόνο που άλλαξε είναι ότι μία φορά στους εννέα μήνες που θα συναντηθούμε θα λέμε μία καλημέρα. Ανθρώπινη. Άλλοι συμμάχησαν με τον Μαρινάκη ανάλογα με τα συμφέροντά τους. Η ΑΕΚ με τον Μαρινάκη κατά του Σαββίδη. Και ο Σαββίδης με τον Μαρινάκη εναντίον της ΑΕΚ. Εγώ δεν συμμαχώ με κανέναν. Δεν πρόκειται να γίνω καραγκιόζης. Εχω θέσεις και αρχές.

Εμένα δεν με χειραγωγεί κανείς. Εάν θέλουν να έχουν ένα φίλο που να είναι καραγκιόζης εγώ δεν γίνομαι. Είχαμε συμφωνία με τον Μπαλτάκο και τον αστυνομικό διευθυντή του Βόλου όταν είχαμε συζητήσει τηλεφωνικά σε ανοιχτή ακρόαση. Είπαμε συγκεκριμένα πράγματα. Και δεσμευτήκαμε να βάλουμε 5.000 μαθητές από το δημοτικό και το γυμνάσιο.

Εάν δεν σέβονται αυτά, τι να κάνω με τον κάθε Αντωνίου και όσους συμφωνούν για παρουσία οπαδών στον τελικό; Βέβαια και διαφώνησα όταν μου είπαν ότι θα βάλουν και κόσμο μέσα.

Εγώ μιλάω ως δήμαρχος και όχι ως παράγοντας. Εγώ έχω να απολογηθώ στην πόλη μου. Βρήκαν γήπεδο, καλή επιτυχία και να ευχηθούμε να μην υπάρχουν έκτροπα”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις