SL1 playoffs: Τελικός τίτλου στη Λεωφόρο – Το πρόγραμμα

Το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα της Super League κρίνεται σε μεγάλο βαθμό απόψε στη Λεωφόρο!

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ είναι κατά γενική ομολογία, οι καλύτερες και σταθερότερες ομάδες της φετινής σεζόν. Η πορεία τους στο Πρωτάθλημα το αποδεικνύει, μια και είναι τα κλαμπ που συνεχίζουν… χέρι-χέρι βαθμολογικά να μοιράζονται την κορυφή, έχοντας ίδιες ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου. Κάτι που ίσως αλλάξει απόψε.

Το τέταρτο μεταξύ τους ντέρμπι στη σεζόν, δεύτερο στη Λεωφόρο, το ματς της 7ης αγωνιστικής των Playoffs, σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει τις τύχες των δύο ομάδων αναφορικά με τις βλέψεις τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ στη μεγαλύτερη… μάχη της σεζόν. Πιθανός νικητής στο «Απόστολος Νικολαϊδης», αυτόματα αποκτά σημαντικό πλεονέκτημα. Καθώς για να χάσει μετά τον τίτλο, θα πρέπει να κάνει δύο γκέλες στα τρία ματς που ακολουθούν και ο αντίπαλος να συνεχίσει με το απόλυτο νικών.

Για τον νικητή, θα υπάρξει διαφορά τριών βαθμών, αλλά και το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας. Οπότε θα είναι μεγάλο το κέρδος και γι’ αυτό οι παίκτες των δύο ομάδων είναι προετοιμασμένοι καιρό γι’ αυτή την αναμέτρηση. Που δικαίως ή αδίκως, θα καθορίσει τη δουλειά, τις προσπάθειές τους και την τύχη τους σε μια ολόκληρη σεζόν. «Πράσινοι» και «κιτρινόμαυροι» στο σημείο που έχουν φτάσει, είναι προφανές πως θέλουν να… πιούν νερό απ’ την πηγή.

 

Σε περίπτωση ισοπαλίας τώρα, οι δύο ομάδες θα παραμείνουν ισόβαθμες, με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας. Παρότι οι δύο αντίπαλοι σε αυτό το ενδεχόμενο θα έχουν ίδια αποτελέσματα και ίδιο αριθμό γκολ, το «τριφύλλι» πλεονεκτεί επειδή τερμάτισε πρώτο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πέραν των μακροχρόνια απόντων δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. Ο Ματίας Αλμέιδα απ’ την άλλη δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Αραούχο. Όποιοι κι αν αγωνιστούν, πάντως, το πάθος και η διάθεση είναι δεδομένα στοιχεία. Καθώς το… τρόπαιο σε αυτό το ματς, είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ τους τρεις βαθμούς και το γόητρο ενός ντέρμπι.

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής των Playoffs της Super League:

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 20:00 Cosmote Sport 2

ΠΑΟΚ-Άρης 20:00 Novasports Prime

Ολυμπιακός-Βόλος 20:00 Cosmote Sport 3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Παναθηναϊκός 75
ΑΕΚ 75
Ολυμπιακός 63
ΠΑΟΚ 60
Άρης 47
Βόλος 40

onsports.gr

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις