Άνετη ΝΙΚΗ με Ηρακλή Λάρισας παρά το φτωχό 1-0

Η Νίκη κέρδισε τον Ηρακλή Λάρισας 1-0 και πέτυχε το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο που την έφερε μόνη στην 4η θέση με 38 βαθμούς. Το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα καθώς η βολιώτικη ομάδα έχασε ένα «τσουβάλι» ευκαιρίες να εκτοξεύσει τον δείκτη του σκορ, με μεγαλύτερη το χαμένο πέναλτι του Μέτσε στο 87’.

Το ματς

Άνοιξε νωρίς το σκορ

Πριν ακόμη συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα η Νίκη έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Παναγιωτίδης έκανε την βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ηρακλή, ο Σιαφά κατέβασε με το κεφάλι και από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή σούταρε με δύναμη, όμως ο Φαρμάκης έβγαλε και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα

Στο 7’ η Νίκη άγγιξε και πάλι το γκολ με δύο δυνατά σουτ στην εστία. Το πρώτο από τον Τοπαλίδη και το δεύτερο από τον Τσουκαλά, όμως ο Φαρμάκης αποσόβησε την παραβίαση της εστίας του διώχνοντας σε κόρνερ.

Με τη συμπλήρωση του 8ου λεπτού και στο κόρνερ που ακολούθησε οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με προβολή από κοντά του Γρομητσάρη.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τη Νίκη να κρατάει εύκολα το 1-0, χωρίς να απειλείται. Το συγκρότημα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου διατήρησε την κατοχή της μπάλας ωστόσο έλειψε το γρήγορο, συνδυαστικό ποδόσφαιρο και η τελική πάσα που θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για την επίτευξη ενός ακόμη τέρματος.

Κι ενώ το παιχνίδι βάδιζε «σβηστά» προς το τέλος του πρώτου μέρους, η Νίκη έχασε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της, όταν ο Σιαφά από πλεονεκτική θέση με γυριστό σουτ με το αριστερό έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Έχασε πέναλτι κι ένα «τσουβάλι» ευκαιρίες

Για τη Νίκη καταγράφηκε η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 51’ ο Ολαϊσόλα έσπασε για τον Μιράντα, αυτός εκμεταλλεύτηκε τον χώρο και από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή επιχείρησε σουτ που πέρασε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα οι κυανόλευκοι απείλησαν και πάλι όμως το σουτ του Ολαϊσόλα, εξουδετέρωσε εύκολα ο Φαρμάκης.

Στο 57’ ο Κέρι σούταρε από πλάγια θέση με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 62’ ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος προχώρησε σε τριπλή αλλαγή προσπαθώντας να δώσει ένα πιο επιθετικό τόνο στην ομάδα του. Τζιώρας, Κάσσος και Κρητικός πέρασαν στις θέσεις των Σιαφά, Αναστασίου και Μιράντα. Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ο Τζιώρας έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, με το σουτ του να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 65’ η βολιώτικη ομάδα έχασε ακόμη μία καλή ευκαιρία για το 2-0 όταν ο Παναγιωτίδης έβγαλε τετ α τετ τον Κρητικό, όμως το πλασέ του επιθετικού της Νίκης ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του Φαρμάκη.

Με τη Νίκη να ψάχνει το δεύτερο γκολ συνεχίστηκε το παιχνίδι και στο 80΄ήταν η σειρά του Τζιώρα και πάλι να αστοχεί από πλεονεκτική θέση και αμαρκάριστος.

Στο 87’ ο Χατζής ανατρέπει τον Κυριακίδη και ο κ. Κεχαγιάς δείχνει την άσπρη βούλα. Το πέναλτι εκτελεί ο Μέτσε όμως ο Φαρμάκης κρατά τον Ηρακλή στο παιχνίδι, αποκρούοντας την εκτέλεση του μέσου της Νίκης. Στο 93’ οι κυανόλευκοι σπατάλησαν ακόμη μία ευκαιρία, με τον Κρητικό να επιλέγει να πλασάρει από δύσκολη θέση αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Τζιώρα που περίμενε σε θέση βολής. Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Κρητικός επιχείρησε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει άουτ.

Λεπτό προς λεπτό ο αγώνας όπως τον κατέγραψε το LIVE EVENT του goalpost.gr

Νίκη Βόλου (Δ. Ελευθερόπουλος): Μπουργάνης, Γρομητσάρης, Αναστασίου (62′ Τζιώρας), Ανδρέου (46′ Δεληζήσης), Τοπαλίδης, Μέτσε, Παναγιωτίδης, Τσουκαλάς, Ολαϊσόλα (75′ λ.τ Κυριακίδης), Σιαφά (62′ Κάσσος), Μιράντα (62′ Κρητικός).

Ηρακλής Λάρισας (Χρ. Χατζηλιάδης): Φαρμάκης, Γιαννίτσης, Κάσας (82′ Χρηστίδης), Λούκας Γκαρσία, Κέρι (57′ Τασιούλης), Χατζής, Μπάμης (72′ Συρεγγέλας), Γκουγκούδης, Γκαλίτσιος (82′ Λεσάι), Καμπέρης, Μπόσιο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις