Β’ ΕΠΣΘ: Τα σενάρια της τρίτης θέσης

Το πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΘ, οδεύει προς την ολοκλήρωσή του και ουσιαστικά η μόνη εκκρεμότητα που απομένει να διευθετηθεί, είναι να προκύψει η ομάδα που θα ακολουθήσει τις Ακρόπολη Σέσκλου και Παγασητικό, στην Α’ ΕΠΣΘ. Τα σενάρια είναι πολλά και οι άγνωστες παράμετροι αρκετές, προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα τούτη τη στιγμή …

Ωστόσο, βάζοντας τα πράγματα στη σειρά διαπιστώνουμε αρχικά ότι ο Τοξότης έχει ολοκληρώσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, καθώς την τελευταία αγωνιστική (26η) έχει ρεπό. Επομένως σταθερό στοιχείο είναι η βαθμολογική του συγκομιδή, των 40 πόντων και της 3ης θέσης, σήμερα.
Η δεύτερη παράμετρος που πρέπει να υπολογίσουμε είναι το ποια προκήρυξη πρωταθλήματος θα ισχύσει.
Αν αυτή είναι η αρχική, τότε τόσο Τοξότης, όσο Ν.Α. Νίκης και Ιάσονας Αλ. Μεριάς θα διεκδικήσουν την άνοδο, καθώς από την Β’ στην Α’ ΕΠΣΘ προβιβάζονται οι τέσσερις πρώτες ομάδες.
Με 40 βαθμούς ο Τοξότης καταλαμβάνει τη μια θέση, ενώ έστω και με ένα πόντο στα δυο εναπομείναντα παιχνίδια, την άλλη θέση καταλαμβάνουν οι Ν. Αθλητές (με 39 βαθμούς α’ αυτή την περίπτωση).
Ωστόσο, αν αυτοί κάνουν δυο ήττες εκ των οποίων η μια θα είναι δεδομένα κι από τον Ιάσονα Αλ. Μ., αφού τελευταία αγωνιστική παίζουν μαζί, τότε ο τελευταίος θα κερδίσει την άνοδο, καθώς οι δυο ομάδες θα έχουν από 38 βαθμούς και στα μεταξύ τους παιχνίδια μια ισοπαλία (0-0) και μια νίκη ο Ιάσονας.
Με βάση τα παραπάνω το πρώτο και βασικό για τους «κυανόλευκους» αποτελεί η κατάκτηση τριών πόντων στα δυο παιχνίδια που απομένουν. Αν συμβεί αυτό τότε οι Νέοι Αθλητές ανεβαίνουν κατ’ ελάχιστο στους 41 βαθμούς που τους εξασφαλίζουν την 3η θέση ανεξαρτήτου ποια προκήρυξη θα εφαρμοστεί.
Στην περίπτωση τώρα που ισχύσει η συμπληρωματική προκήρυξη, τότε αυτομάτως τίθεται εκτός σεναρίων ανόδου ο Ιάσονας Αλ. Μεριάς.
Με μια νίκη τους οι Ν. Αθλητές και 41 βαθμούς, την τρίτη θέση και την άνοδο κερδίζουν αυτοί.
Με δυο ήττες τους και παραμονή στους 38 βαθμούς, η άνοδος πάει στον Τοξότη.
Αν όμως έχουμε δυο ισοπαλίες των Ν. Αθλητών; Εδώ το πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα, διότι και οι δυο ομάδες θα έχουν από 40 βαθμούς, οπότε ρόλο θα παίξουν τα μεταξύ τους αποτελέσματα.
Πάλι όμως η κατάσταση δεν θα ξεκαθαρίσει άμεσα, καθώς οι δυο ομάδες έχουν από μια νίκη έδρας και μάλιστα με το ίδιο σκορ (1-0). Από εκεί και πέρα όμως οι «κυανόλευκοι» υπερτερούν, καθώς έχουν καλύτερη επίθεση συνολικά.
Σ΄ αυτή τη δεύτερη περίπτωση της συμπληρωματικής προκήρυξης το σημαντικότερο στοιχείο βέβαια δεν είναι τα αποτελέσματα των εμπλεκόμενων ομάδων, αλλά του Ηρακλή Βόλου, που θα πρέπει να διορθώσει το κακό ξεκίνημα του και να κατακτήσει την άνοδο στη Γ Εθνική, δίνοντας έτσι το δικαίωμα και σε μια ομάδα από την Β΄ να προβιβαστεί στην Α’ Τοπική…

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις