ΕΚΤΑΚΤΟ: Καλείται σε απολογία η ΑΕΛ για το ματς με τη Νίκη Βόλου

Μοιράσου το άρθρο

Μετά η διακοπή του αγώνα της Νίκης με την ΑΕΛ και τις εκθέσεις που συντάχθηκαν από διαιτητή, παρατηρητές και αστυνομία, οι γηπεδούχοι είχαν κληθεί σε απολογία με τους βυσσινί να φέρονται πως δεν είχαν καμία ευθύνη.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του goalpost.gr, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης από το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν η ΠΑΕ ΑΕΛ καλείται σε απολογία από τον Αθλητικό Εισαγγελέα, αντιμετωπίζοντας εξίσου βαριές ποινές.

Η απόφαση

Από τον υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικών διώξεων ποδοσφαιρικών αδικημάτων, Eισαγγελέα Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, ασκήθηκαν οι ακόλουθες πειθαρχικές διώξεις.

1. Σε βάρος της ΠΑΕ ΑΕ Λάρισας διότι κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ Νίκης Βόλου – ΠΑΕ ΑΕΛ στις 7-4-2023 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στον Βόλο, στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2, κατά την διάρκεια του αγώνα οπαδοί της ΠΑΕ ΑΕΛ προκάλεσαν επεισόδια και φθορές ξένης ιδιοκτησίας στις κερκίδες και στον εν γένει χώρο του γηπέδου.

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 15 παρ. 4β΄, 6α΄, στ’ και 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

2. Σε βάρος των: α) της ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας, β) του προέδρου αυτής Αλέξανδρου Ιωσιφίδη, γ) του μεγαλομετόχου αυτής Παναγιώτη Μαντζανά και δ) του Παναγιώτη Στεφανίδη, αντιπροέδρου και των Λεωνίδα ΜαβίδηΣτέργιου Κουκούλη και Ευαγγέλου Δοξόπουλου, μελών του Δ.Σ. αυτής, διότι με επιστολή προς την Super League 2 η ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας δήλωσε την αποχώρησή της από το εν εξελίξει πρωτάθλημα με αποτέλεσμα να μην διεξάγονται οι επόμενοι προγραμματισμένοι αγώνες.

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται από τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ.1 και 2 του Παραρτήματος Νο 01 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις