Παπαδόπουλος: «Δεν είμαστε Μπεϊκοί ή με τον Ερασιτέχνη – Ομάδα Γ’ Εθνικής στο τοπικό»

Το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού Βόλου άλλαξε χέρια, αφού στη Γενική Συνέλευση που έγινε στο ΤΕΕ Μαγνησίας, αποφασίστηκε να παραχωρηθεί στον όμιλο επιχειρηματιών. Όπως αποκαλύφθηκε ένας εξ αυτών είναι ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, πατέρας του δικηγόρου Γιάννη Παπαδόπουλου, ενώ θα εμπλακεί και οικογένεια από την Κύπρο.

To θέμα που ενδιέφερε περισσότερο στη συνέλευση ήταν η έγκριση της παραχώρησης του ποδοσφαιρικού τμήματος στον όμιλο επενδυτών που εκπροσωπεί ο δικηγόρος Γιάννης Παπαδόπουλος. Μάλιστα, εδώ υπήρξε και μία ευχάριστη έκπληξη για τα μέλη, αφού το «παρών» έδωσε ένας εκ των επενδυτών. Πρόκειται για τον Γιώργο Παπαδόπουλο, πατέρα του Γιάννη, ο οποίος κατάγεται μεν από την Αθήνα, αλλά δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον Βόλο την τελευταία πενταετία.

Ο πρόεδρος του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 Νίκος Τσεκούρας ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Επειδή πολλά ακούγονται τις τελευταίες ημέρες διευκρινίζω ότι ο Ερασιτέχνης έχει καταστατικό εναρμονισμένο με το νέο αθλητικό νόμο που προβλέπει ότι μπορεί με απόφαση της Γ.Σ. να απορροφήσει άλλο σωματείο. Όμως, δεν μπορεί ο ίδιος να απορροφηθεί από άλλο σύλλογο ή να αλλάξει έμβλημα και χρώματα, εφόσον διαφωνήσει έστω ένα μέλος του.

Επίσης, κανείς δεν μπορεί να επιβάλει την παραμονή ή την παραίτηση μέλους του Δ.Σ.. Νομίζω πως η πρόσφατη τοποθέτηση του Γιάννη Παπαδόπουλου δεν έγινε από δόλο, αλλά από άγνοια για το πως λειτουργεί ένα ερασιτεχνικό σωματείο.

Προσωπικά ήμουν ο «χρήσιμος ηλίθιος» που ασχολήθηκα με την ομάδα, τη στιγμή που μου έγινε πόλεμος ακόμη και μέσα από τον Ολυμπιακό. Σίγουρα κάναμε λάθη και ζητήσαμε συγνώμη.

Πάντως, φέραμε την πρόταση του κ. Παπαδόπουλου γιατί ήταν η μοναδική, γιατί έχουμε στόχο την επάνοδο στη Γ’ Εθνική και η διοίκηση του Ερασιτέχνη δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος έχοντας και την ευθύνη επτά ακόμη τμημάτων και τέλος γιατί κάποιοι μας κατηγόρησαν ότι έχουμε και όφελος από τον σύλλογο.

Ο κ. Παπαδόπουλος δημιούργησε μία αρνητική εικόνα, αλλά θέλει να βάλει χρόνο και χρήμα. Ας μην απαξιώνουμε όποιον έρχεται», είπε ο κ. Τσεκούρας και καταχειροκροτήθηκε.

Ανεβαίνοντας στη βήμα ο Γιάννης Παπαδόπουλος τόνισε: «Θέλω και εγώ να διευκρινίσω ότι σύμφωνα με το άρθρο 12 του συμφωνητικού υποχρεούμαστε να λειτουργήσουμε την ομάδα με την επωνυμία Ολυμπιακός Βόλου 1937 και με χρώματα κόκκινο και λευκό.

Επί της ουσίας, εμείς είμαστε τρεις μήνες κοντά στην ομάδα. Είδαμε τη δυναμική της και τις αδυναμίες της. Κοιτάζοντας την επόμενη ημέρα, ήδη μίλησα με προπονητή για να αναλάβει την ομάδα, αλλά και με ποδοσφαιριστές. Θα δημιουργήσουμε ομάδα Γ’ Εθνικής, ώστε όταν με το καλό επιστρέψουμε σε αυτή, να κάνουμε πάλι πρωταθλητισμό με 4-5 προσθήκες. Την ομάδα θα τη γουστάρει ο κόσμος…

Το πλάνο μας είναι τετραετές. Δεν είμαστε… Μπεϊκοί, ή με τον Ερασιτέχνη. Θα ακολουθήσουμε τρίτο δρόμο ο οποίος θα μας βγάλει από το βάλτο.

Θέλω να είμαι ενωτικός και εδώ θα σας αποκαλύψω το όνομα του ενός επενδυτή. Είναι ο Γιώργος Παπαδόπουλος που δραστηριοποιείται σε εταιρεία αθηναϊκών συμφερόντων με έδρα τον Βόλο και είναι εδώ μαζί μας. Επίσης, έχουμε μαζί μας μεγάλη κυπριακή οικογένεια, με φαρμακευτική εταιρεία, μεταξύ άλλων. Ο γιος έχει αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ. Επειδή είναι οικογένεια με 3-4 παρακλάδια δεν μου έδωσαν την έγκριση να αναφέρω το όνομά της. Πάντως, θα έχουμε υποστήριξη από την Κύπρο σε πολλά επίπεδα, ενώ θα φροντίσουμε και για ένα δυνατό e-shop για να γεμίσει ο Βόλος με παιδιά που θα φορούν τη φανέλα του Ολυμπιακού. Θέλουμε να δημιουργήσουμε νέα γενιά φιλάθλων».

Στη συνέχεια μίλησε ο Γιώργος Παπαδόπουλος, που είπε: «Μένω στον Βόλο πέντε χρόνια και αισθάνομαι Βολιώτης, έχοντας απαρνηθεί την Αθήνα. Τόσο εγώ που είμαι ο πατέρας του, όσο και οι άλλοι επιχειρηματίες εμπιστευόμαστε τον Γιάννη για να προχωρήσει το όλο εγχείρημα. Γνώρισα τον Νίκο Τσεκούρα και είδα την αγωνία του για τον Ολυμπιακό. Στόχος μας δεν μπορεί να είναι άλλος από την επάνοδο της ομάδας στη Γ’ Εθνική. Περιμένω από όλους εσάς να σταθείτε δίπλα μας και να μας βοηθήσει για να ξαναγίνει ο Ολυμπιακός Βόλου αυτός που αξίζει να είναι».

Τοποθετήσεις έκαναν και 11 μέλη του Ολυμπιακού, εκ των οποίων ορισμένοι έθεσαν και ερωτήματα. Ήταν οι κ.κ. Μάιπας, Τσιτσιρίγκος, Κούδας, Καψιώτης, Μυλωνάς, Βαγίτσης, Τασιόπουλος, Παγίδας, Λουκάς, Κυριακόπουλος, καθώς και η κ. Μαλαχιά.

Η ψηφοφορία
Η ψηφοφορία ήταν μυστική και το αποτέλεσμα ήταν… συντριπτικό υπέρ του κ. Παπαδόπουλου και των επενδυτών που εκπροσωπεί. «Ναι» στην παραχώρηση του ποδοσφαιρικού τμήματος είπαν 96 μέλη και «όχι» 13. Υπήρξαν τρία «λευκά», ενώ εννέα μέλη αποχώρησαν πριν την ψηφοφορία.

Πηγή: e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις