«Διεφθαρμένο πρωτάθλημα – Το πανηγύρι του… εξευτελισμού»

Ανακοίνωση της ΑΕΠ Κοζάνης για τον τρόπο υποβιβασμού της ομάδας, κάνει λόγο για διεφθαρμένο πρωτάθλημα, νταραβεριτζήδες και …κοπριά:

Επί 10 μήνες και 82 λεπτά, η ΑΕΠ Κοζάνης, νικούσε το σάπιο κατεστημένο.

Αγωνιζόμενη στον τελευταίο αγώνα του…διεφθαρμένου πρωταθλήματος της Γ Εθνικής, κόντρα στην αδιάφορη βαθμολογικά Α.Ο. Χανιώτη, κρατούσε το βαθμό που χρειαζόταν για να παραμείνει στην κατηγορία, βασιζόμενη μόνο στην αγωνιστική της αξία.

Η πιο νεανική ομάδα των Ελληνικών πρωταθλημάτων, η πιο υγιής και πεντακάθαρη, χωρίς συναλλαγές και δοσοληψίες, πίστευε ότι στο τέλος θα μπορούσε να τα βάλει και με το …κατεστημένο.

Κόντρα σε μια λυσσασμένη (εξωαγωνιστικά), παρότι αδιάφορη Χανιώτη, με εντολή από τον προπονητή της να μην τηρείται το  fair play,  η ομάδα μας βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0, όταν ο διαιτητής δεν καταλόγισε επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα μας. Παίζοντας  όμορφο ποδόσφαιρο προηγήθηκε με 1-2 στο 58′ και στο 70’ σημείωσε το 1-3 με πεντακάθαρο γκολ, που ακυρώθηκε ως οφσάιντ.  Στη συνέχεια επικράτησαν οι διαμαρτυρίες,  οι επιθέσεις και οι διαπληκτισμοί των παικτών του Α.Ο. ΧΑΝΙΩΤΗ με το διαιτητή, που παρότι δέχθηκε ύβρεις, απειλές και σπρωξίματα, παρίστανε ότι δεν συμβαίνει κάτι και κυρίως δεν απέβαλε τον παίκτη του Α.Ο. ΧΑΝΙΩΤΗ, που εκτός φάσης χτύπησε εν ψυχρώ τον Λάντζιο. Τέλος, δεν καταλόγισε πέναλτι σε ανατροπή του Περδόμο στο 88΄και έτσι τελικά ηττηθήκαμε 3-2 και επιβλήθηκε «δικαιοσύνη», την ώρα που σε όλα τα Ελληνικά γήπεδα γινόταν πανηγύρι του … εξευτελισμού.

Η ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ, η ομάδα που προσπάθησε εδώ και τρία χρόνια να περάσει μια άλλη φιλοσοφία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, ήταν ανεπιθύμητη και έπρεπε να εξαφανιστεί. Να παραμείνουν μόνο όσοι θέλουν οι…νταραβεριτζήδες, που ζουν από την σαπίλα που επικρατεί.

Η ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ, δεν έχει να απολογηθεί σε κανέναν, παρά μόνο στα δεκάδες νεαρά μας παιδιά, που είχαμε τη χαρά αυτά τα χρόνια, να προσπαθήσουμε να τα μάθουμε να ονειρεύονται και να παλεύουν γι’ αυτό, βασιζόμενοι μόνο στις δυνάμεις τους.

Λυπούμαστε μόνο που δεν τους είπαμε την αλήθεια:

Ότι σε αυτό το … δήθεν ποδόσφαιρο, μαθαίνεις μόνο να στήνεις παιχνίδια, να εξαγοράζεις διαιτησίες, να προσυμφωνείς το σκορ, να μπαίνεις σε συνδιαλλαγές, να προσκυνάς το κατεστημένο, να παρακαλάς και να είσαι μονίμως εξαρτημένος από άχρηστους και πονηρούς.

Έτσι αποχωρούμε από αυτή την…κοπριά, με ψηλα το κεφάλι και με περηφάνεια.

Τελικώς, από όλη την Ελλάδα, έπρεπε να υποβιβαστεί ως περιττή η ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ, παρότι σώθηκε στον όμιλο της, η πιο νεανική ομάδα, αυτή που υπηρετεί το ευ αγωνίζεσθαι, αυτή που στελεχώνει από τη Γ Εθνική την Εθνική Ελλάδας με νέα ταλέντα.

Δυστυχώς, στα νέα παιδια της παρατημένης από Θεούς και Δαίμονες περιοχής μας, έχουμε να πούμε ότι:

Δεν σας θέλει αυτή η χώρα και αυτό το ποδόσφαιρο. Εσείς που μάθατε να διεκδικείτε, να έχετε όνειρα και να θέλετε να τα πραγματοποιήσετε βασιζόμενοι μόνο στην ικανότητα σας και στις ίσες ευκαιρίες, αναζητήστε την τύχη σας σε άλλες πατρίδες. Εκεί που η αξιοκρατία επικροτείται, εκεί που τα όνειρα…επιβάλλονται στα νέα παιδιά.

Εμείς θα σας βοηθήσουμε και σε αυτό, το μόνο πια που μπορούμε να κάνουμε για σας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις