Πανελλήνιο ρεκόρ και.. Ρίο για την 4Χ100

Με πολύ καλές εμφανίσεις των Ελλήνων αθλητών, ένα πανελλήνιο ρεκόρ από την ομάδα 4Χ100 μικτή ομαδική και την πρόκριση των ηρωικών κολυμβητών μας στο Ρίο ολοκληρώθηκε και η τελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Λονδίνου.

 Μπορεί να μην ήρθε κάποιο μετάλλιο, όμως οι κολυμβητές μας απέδειξαν ότι βρίσκονται στην κορυφή της Ευρώπης, όντας ανταγωνιστικοί απέναντι σε παραδοσιακές δυνάμεις και κορυφαίους αθλητές, κατακτώντας συνολικά σε 7 μέρες δύο μετάλλια (ένα χρυσό με τον Ανδρέα Βαζαίο και ένα χάλκινο με τον Απόστολο Χρήστου).

Καταπληκτική εμφάνιση έκαναν οι Έλληνες κολυμβητές στα 4Χ100 μικτή ομαδική, εκεί όπου οι αθλητές μας (Απόστολος Χρήστου, Παναγιώτης Σαμιλίδης, Ανδρέας Βαζαίος και Κρίστιαν Γκολομέεβ) κολύμπησαν σε 3:34.41 καταλαμβάνοντας την 4η θέση και καταρρίπτοντας το προηγούμενο από το 2009. Επιπλέον, η ελληνική ομάδα έπιασε το όριο για την Ολυμπιάδα του Ρίο, καθώς οι αθλητές μας ήθελαν χρόνο καλύτερο από το 3.36.56, κάτι το οποίο πέτυχαν πανηγυρικά.

Την 5η θέση κατέκτησε η Νόρα Δράκου στον τελικό των 50μ ελεύθερο, με επίδοση 25.04, κάνοντας όμως νέο ατομικό ρεκόρ. Ακολούθησε ο Κρίστιαν Γκολομέεβ, που στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών έχασε το χάλκινο μετάλλιο, από τον Βρετανό Πράουντ μόλις για 4 εκατοστά του δευτερολέπτου, κάνοντας χρόνο 21.89 και εξαιρετική εμφάνιση.

Αύριο η άφιξη της αποστολής

Με πτήση της Ryanair καταφθάνει αύριο το μεσημέρι (14:35) από το Λονδίνο η ελληνική αποστολή στην Αθήνα, στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Εκεί, μετά την υποδοχή των κολυμβητών μας, θα δοθεί συνέντευξη τύπου στην αίθουσα τύπου του αεροδρομίου, με σαφώς πανηγυρικό κλίμα για τις σπουδαίες επιτυχίες των αθλητών και αθλητριών μας, με αποκορύφωμα τα δύο μετάλλια που κατέκτησαν στην Βρετανική πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις