Ο Γ.Σ. Αλμυρού το πρωτάθλημα Νέων, 1-0 τον Ολυμπιακό Β. στον τελικό

Ο Γ.Σ. Αλμυρού ήταν ο μεγάλος νικητής και η ομάδα που πανηγύρισε το πρωτάθλημα Νέων καθώς κέρδισε τον Ολυμπιακό 1-0 στον τελικό της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στο “Αθ. Ραγάζος”. Ο αγώνας κρίθηκε στην παράταση με γκολ του Μπασαγιάννη στο 94′.

Το ματς σύμφωνα με το ρεπορτάζ του almyros.gr 

Ο Ολυμπιακός Βόλου άρχισε καλύτερα το ματς κι απείλησε: στο 3’ με προβολή του Ντίνου που μπλόκαρε ο Βέτσικας, στο 8’ με σουτ του Πολυχρονόπουλου εντός μεγάλης περιοχής ψηλά άουτ, στο 10’ με κεφαλιά άστοχη του Χατζηγεωργίου.

Στο 19’ πρώτη μεγάλη φάση του Αλμυρού όταν σε δημιουργία του Μπασαγιάννη, ο Λεμούσιας έβαλε το πόδι του στην μπάλα, πήρε φάλτσο και πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο.

Στο 24’ η απάντηση από πλευράς Βολιωτών με σουτ του Πολυχρονόπουλου ανάμεσα σε δύο αμυντικούς, έφυγε άουτ, κλασική ευκαιρία.

Στο 30’ από κόρνερ του Τσιάτσιου, ο γκολκίπερ έδιωξε με γροθιά και ο Κυρίτσης από καλή θέση, πήρε κεφαλιά πάνω στον Δημάκη.

Στο 40’ ο Μπασαγιάννης ανατράπηκε από τον Σγούρα, καθαρή παράβαση πέναλτι. Το εκτέλεσε ο ίδιος, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έπεσε σωστά κι απέκρουσε αλλά ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν μετά αφού η μπάλα πήγε πάνω στον μεσοεπιθετικό στη μικρή περιοχή.  Δεν έβαλε δυνατά το πόδι του με αποτέλεσμα να σουτάρει χλιαρά, μπλόκαρε ο Δημάκης.

Καλύτερος στην επανάληψη ο ΓΣΑ κι όσο περνούσαν τα λεπτά έδειχναν οι παίκτες του να έχουν περισσότερες δυνάμεις κάτω από τον καυτό μεσημεριανό ήλιο.

Στο 42’ φάουλ του Τσιάτσιου από το ημικύκλιο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 43’ καλή φάση για τον Ολυμπιακό με σουτ του Πολυχρονόπουλου που μπλόκαρε ο Βέτσικας.

Στο 54’ φάουλ του Κυρίτση έδιωξαν ασταθώς οι αμυντικοί και μόνος σε ευνοϊκό σημείο, ο Μπασαγιάννης σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 57’ σε δημιουργία του Ντίνου, σουτ του Ζάχου έφυγε ψηλά άουτ. Στο 70’ επικίνδυνο γύρισμα του Ντίνου πέρασε παράλληλα με την εστία.

Στο 78’ ο Μπασαγιάννης ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή.

Στο 80’, τελευταίο λεπτό του αγώνα, σε αντεπίθεση ο Κοφινάς σούταρε, χωρίς στόχο. Στην παράταση, στο 82’ ο Πολυχρονόπουλος έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν σούταρε με τον Βέτσικα εκτός εστίας, αλλά ο Γκρίνιας απομάκρυνε υπερασπιζόμενος το τέρμα.

Στο 89’ ο Τσιάτσιος πέρασε φοβερή μπαλιά, ο Μπασαγιάννης βγήκε τετ-α-τετ, πλάσαρε και ο Σάλιασι απομάκρυνε πάνω στη γραμμή!

Ο διαιτητής χαρίστηκε δεύτερη κίτρινη σε παίκτη του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος της παράτασης -παίχθηκαν δύο 10λεπτα-.

Και φθάσαμε στο 94 λεπτό: ο Καραθόδωρος από τα δεξιά έβγαλε μακρινή σέντρα και ο Μπασαγιάννης σκόραρε με κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας το γκολ νίκης, το γκολ τίτλου!

Ολυμπιακός Βόλου: Δημάκης, Σγούρας (55’ Μπακατσής), Σιαμέτης, Γεωργάκος, Κοφινάς, Χατζηγεωργίου (41’ Σιούρας), Σάλιασι, Ζάχος, Ντίνος, Νικολούλης (72’ Γκέτσιος), Πολυχρονόπουλος.

ΓΣΑ: Βέτσικας, Κρίκης (80’+2’ Μόσχος), Μαρδάκης (97’ Πέππας), Μούζας, Γκρίνιας, Σιούτης, Μπασαγιάννης, Βαγγ. Κουτσουράκης (83’ Κ. Κουτσουράκης), Λεμούσιας (51’ Καραθόδωρος), Τσιάτσιος, Κυρίτσης.

Η ΕΠΣΘ τίμησε δια του προέδρου της την σύζυγο του Μπάμπη Ζέρβα κα Χριστίνα με αναμνηστική πλακέτα, ενώ οι προπονητές Βαγγέλης Επίσκοπος, Μιχάλης Ανδρωνάς, Θοδωρής Σκούρας της χάρισαν ένα κάδρο με μια φανέλα του Άθλου, σε μια ωραία και συγκινητική στιγμή.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις