ΕΠΣΘ: Έχασαν 1-0 οι Νέοι του Ολυμπιακού Β. στον τελικό από τον ΓΣ Αλμυρού

Ολοκληρώθηκε στο στάδιο “Αθ. Ραγάζος” στον Αλμυρό το πρωτάθλημα Νέων που διοργάνωσε για πρώτη φορά φέτος η ΕΠΣΘ, το οποίο ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Χαράλαμπου Ζέρβα. Στον τελικό αναμετρήθηκαν ΓΣ Αλμυρού-Ολυμπιακός Βόλου με τον ΓΣΑ να στέφεται πρωταθλητής, νικώντας με 1-0 στην παράταση.

Ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε να φτάσει στον τελικό, αποκλείοντας στον ημιτελικό τον Τοξότη, με τους παίκτες του Στέργιου Σιαμέτη να παλεύουν με πάθος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έγινε ένας πολύ ωραίος τελικός, με τον Αλμυρό να παίρνει στη νίκη στην παράταση, έχοντας νωρίτερα χάσει πέναλτι, ενώ είχε και δύο δοκάρια.

Ο ΓΣ Αλμυρού έφτασε κοντά στο γκολ στο 19’. Δημιουργός της φάσης ήταν ο Μπασαγιάννης, με τον Λεμούσια να μπαίνει στη φάση, βρήκε την μπάλα και αυτή κατέληξε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Δημάκη.
Η μεγαλύτερη, ωστόσο, ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο (χαμένη) ήταν για τον Αλμυρό. Στο 40’ ο Μπασαγιάννης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή μέσα στην περιοχή από τον Σγούρα. Το πέναλτι εκτέλεσε ο ίδιος με τον Δημάκη να πέφτει στην κατεύθυνση της μπάλας και να αποκρούει. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μπασαγιάννης σούταρε χλιαρά με τον Δημάκη να μπλοκάρει την μπάλα.
Νέα σημαντική ευκαιρία για τον Αλμυρό στο 42’ με τον Τσιάτσιο να εκτελεί φάουλ από πλεονεκτική θέση, από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Ολυμπιακού.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του ΓΣΑ έφτασαν μια “ανάσα” από το γκολ στο 54’, όταν ο Κυρίτσης εκτέλεσε φάουλ, η άμυνα του Ολυμπιακού έδιωξε την μπάλα, αυτή στρώθηκε στον Μπασαγιάννη, ο οποίος επιχείρησε το σουτ με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Ολυμπιακού.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, καθώς καμία ομάδα δεν κατάφερε να σκοράρει. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η κανονική διάρκεια του αγώνα ήταν 80 λεπτά και ακολούθησε 20λεπτη παράταση (δύο δεκάλεπτα).

Ο Αλμυρός τελικά έφτασε στο γκολ που του έδωσε τη νίκη και τον τίτλο στο 94’. Ύστερα από μακρινή σέντρα του Καραθόδωρου ο Μπασαγιάννης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Στον μικρό τελικό, που έγινε νωρίτερα, ο Τοξότης νίκησε με 3-0 τον Βόλο και κατέκτησε την 3η θέση. Σε όλες τις ομάδες απονεμήθηκαν μετάλλια και Κύπελλα.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ, Μίλτος Καλόγηρος, απένειμε τιμητική πλακέτα στη σύζυγο του αείμνηστου Μπάμπη Ζέρβα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Δημάκης, Σγούρας (55’ Μπακατσής), Σιαμέτης, Γεωργάκος, Κοφινάς, Χατζηγεωργίου (41’ Σιούρας), Σάλιασι, Ζάχος, Ντίνος, Νικολούλης (72’ Γκέτσιος), Πολυχρονόπουλος.
ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ: Βέτσικας, Κρίκης (82’ Μόσχος), Μαρδάκης (97’ Πέππας), Μούζας, Γκρίνιας, Σιούτης, Μπασαγιάννης, Β. Κουτσουράκης (83’ Κ. Κουτσουράκης), Λεμούσιας (51’ Καραθόδωρος), Τσιάτσιος, Κυρίτσης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις