Προσεχώς η εκταμίευση από το στοίχημα – Υποβιβασμός για 10 από τις 26

Τι αναφέρθηκε στο ΔΣ της Τρίτης (09/05) στη Super League 2. Επιθυμούν σέντρα τον Σεπτέμβριο.

Το ζήτημα της εκταμίευσης του ποσού των 2.5 εκατ. ευρώ από το Στοίχημα απασχόλησε μεταξύ άλλων τα μέλη της Super League 2 στο ΔΣ της Τρίτης (09/05). Η ΓΓΑ έχει στείλει στη διοργανώτρια αρχή τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, ώστε να «τρέξει» η διαδικασία και ως την Τετάρτη (10/05) οι ΠΑΕ θα τα στείλουν για να προχωρήσει η επιχορήγηση.

Ερώτημα, βέβαια, παραμένει ποιες και πόσες θα λάβουν το ποσό των 106 χιλιάδων, αφού όσες εμπλέκονται σε φακέλους της ΕΠΑΘΛΑ, θα περιμένουν μέχρι να ξεκαθαρίσουν οι υποθέσεις τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News, που βρέθηκε την Τρίτη (09/05) στα γραφεία της διοργανώτριας, υπάρχει η διαβεβαίωση ότι η Επιτροπή θα επιταχύνει τις διαδικασίες για να μην καθυστερήσει η εκταμίευση.

Ακολούθησε συζήτηση σε ό,τι αφορά στον προγραμματισμό της επόμενης σεζόν. Όπως αποφασίστηκε, στο ΔΣ της 31ης Μαΐου οι εκπρόσωποι όλων των ΠΑΕ θα πρέπει να φέρουν τις προτάσεις τους για το προσεχές πρωτάθλημα. Εκφράστηκε η θέση ότι η Super League 2 πρέπει να ξεκινήσει Σεπτέμβριο, οπότε ζητήματα χορηγιών και τηλεοπτικής στέγης οφείλουν να έχουν κλείσει πολύ νωρίτερα.

Το λειτουργικό πλαίσιο, λοιπόν, θα ξεκαθαρίσει την τελευταία ημέρα του τρέχοντος μήνα. Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα το οποίο έχει… συνηθίσει να ξεκινά Νοέμβριο, με τις ομάδες να υποχρεώνονται σε προετοιμασία πολλών μηνών. Μένει να φανεί αν το χρονοδιάγραμμα αυτή τη φορά τηρηθεί και η δεύτερη τη τάξει κατηγορία μπει στο γήπεδο στην ώρα της, έχοντας εξασφαλίσει τηλεοπτικό συμβόλαιο και χορηγούς.

Βάσει του πλάνου, από τους δύο ομίλους των 13 ΠΑΕ, θα υποβιβαστούν στο φινάλε της σεζόν 2023-24 οι πέντε τελευταίοι.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις